Nordmenn elsker kalkun og kylling så høyt at hønene må skynde seg med å legge flere egg. Produsentene klarer nemlig ikke å dekke etterspørselen.
Lill KristinSyversen
All Over Press
Publisert Sist oppdatert
– I årets fire første måneder kjøpte nordmenn 45,6 prosent mer ferske kyllingprodukter enn i samme periode i fjor, sier direktør Arild Husefjeld i Prior til nyhetsbyrået Newswire. Nå må kylling- og kalkunprodusentene sette opp tempoet for å dekke etterspørselen etter hvitt kjøtt. Nordmenn er rett og slett hekta på fugl.
– Jakten på magre og sunne alternativer har tatt helt av. Folk tilegner seg nye spisevaner i et tempo vi aldri har sett før, sier Arild Husefjeld. Nordmenns jakt på et sunnere liv når helt nye høyder i disse dager.
– Vi befinner oss i en sterk helsetrend, med kraftig og økende oppmerksomhet om maten vi spiser. Dette gjør hvitt kjøtt til en klar forbruksvinner, sier John Spilling, som er ansvarlig for den store Spisefakta-undersøkelsen til Synovate MMI.
Er du hvitt kjøtt-elsker? Prøv disse oppskriftene: