Mat

Helt hekta på kylling

Nordmenn elsker kalkun og kylling så høyt at hønene må skynde seg med å legge flere egg. Produsentene klarer nemlig ikke å dekke etterspørselen.

Publisert
Sist oppdatert




– I årets fire første måneder kjøpte nordmenn 45,6 prosent mer ferske kyllingprodukter enn i samme periode i fjor, sier direktør Arild Husefjeld i Prior til nyhetsbyrået Newswire. Nå må kylling- og kalkunprodusentene sette opp tempoet for å dekke etterspørselen etter hvitt kjøtt. Nordmenn er rett og slett hekta på fugl.

  • Se hva slags mat kjendisene er hekta på her

  • – Jakten på magre og sunne alternativer har tatt helt av. Folk tilegner seg nye spisevaner i et tempo vi aldri har sett før, sier Arild Husefjeld. Nordmenns jakt på et sunnere liv når helt nye høyder i disse dager.

    – Vi befinner oss i en sterk helsetrend, med kraftig og økende oppmerksomhet om maten vi spiser. Dette gjør hvitt kjøtt til en klar forbruksvinner, sier John Spilling, som er ansvarlig for den store Spisefakta-undersøkelsen til Synovate MMI.

    Er du hvitt kjøtt-elsker? Prøv disse oppskriftene:

  • Sitronkylling med pasta
  • Indisk kyllingsuppe
  • Hot kylling med ingefær
  • Banket kalkun og bønnesalat
  • Kalkun på rosmarin
  • Kyllingtortillas
  • Kalkunboller saltimbocca



  • Ja, vi elsker: nordmenn elsker kylling så høyt at produsentene må strekke seg langt for å dekke etterspørselen etter hvitt kjøtt.
    Ja, vi elsker: nordmenn elsker kylling så høyt at produsentene må strekke seg langt for å dekke etterspørselen etter hvitt kjøtt. Vis mer
    Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

    Vi bryr oss om ditt personvern

    KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

    Les mer