<strong>INNERTIER:</strong> Christina Hendricks får kanskje hjelp til sminkingen, men du kan lære mye av å se på henne.  Foto: All Over Press
INNERTIER: Christina Hendricks får kanskje hjelp til sminkingen, men du kan lære mye av å se på henne. Foto: All Over Press Vis mer

Sminke

Helt perfekt sminke til rødt hår

Slik framhever du dine flammende lokker og perfekte porselenshud.

Publisert
Sist oppdatert
Mad Men-skuespiller Christina Hendricks gjør det meste riktig for å framheve sitt røde hår og sin fagre, lyse hud. Vi lar henne og makeupartist for Chanel, Rachel Goodwin, guide oss gjennom noen sminketips for rødhårede.

Blond eller brunette? Ikke la det stoppe deg - de fleste av disse tipsene kan brukes med hell også av dere med lyse eller mørke lokker.

1. Lekre lepper

Christina Hendriks' karakter i Mad Men, Joan, har perfekt valmuerøde lepper.

– Det er noe optimistisk med knalle, kirsebærfargede lepper på en lyshudet jente med rødt hår, sier Goodwin.

Det er likevel ikke nødvendig med knallrøde lepper for å oppnå den samme effekten. Lepper med mer et mer «stained» uttrykk er både flatterende og noe mer anvendelig til hverdags.

Og hvorfor ikke gå for rosa lepper?

– Du trenger ikke å harmonisere fargene for mye. Det er både overraskende og vakkert å se rosa eller plommefargete lepper mot rødt hår, sier Goodwin.

Makeupartisten, som selv har jobbet med Hendricks, foreslår Chanel Rouge Coco-leppestift i fargen Cambon eller Orchidée.

– Rouge Coco-leppestiftene er ganske matte, så de funker godt som en stain, sier hun.

– På Christina pleier jeg å ta på litt leppestift og så duse den ut med en Q-tip for en nydelig stain. Hun har perfekt formede lepper, og litt rosa framhever dem virkelig.

Hun pleier deretter å påføre en leppepomade for å holde leppene myke og få fargen til å vare.

Se Christina Hendricks' lekre lepper og få produktanbefalinger her:

2. Perfekt hud

– Rosatoner i huden kan framheves av rødt hår, sier Kate Lee, en annen Chanel-makeupartist.

– Blåaktige undertoner kan dessuten synes bedre på rødhårede, siden de ofte har lys hud. Blåtoner finnes i alle hudfarger, spesielt under øynene, men det kan være ekstra tydelig hos de rødhårede, sier hun.

En lys concealer med undertoner i ferskenfarger kan nøytralisere blåaktig hud under øynene.

Hvis huden i resten av ansiktet har mye blått eller rosa i seg, anbefaler Goodwin å unngå veldig dekkende foundation og heller gå for en mer gjennomskinnelig farget hudkrem med gule undertoner. Hun anbefaler spesielt MAC Studio Moisture Tint med solfaktor 15.

Da Goodwin skulle sminke skuespiller Emma Stone tidligere i år, gikk hun for en gulbasert krem og litt solpudder på kinnene.

– Det kan være vanskelig å bruke solpudder på veldig lys hud – du må være veldig lett på hånden, ellers vil det se stripete og tungt ut, forklarer hun.

– Men når det er brukt riktig, kan litt lett bronzer tone ned rødhet i huden.

Se Emma Stones perfekte hud og noen produktanbefalinger her:


3. Klassisk cat-eye

– Jeg elsker en skarp og tydelig svart strek langs vippene, sier Lee, som sminket Bryce Dallas Howard til Eclipse-premieren i juni.

– En klassisk cat-eye passer utmerket til en sterk hårfarge som rødt.

– Takket være Dita Von Teese og damene i Mad Men er cat-eye virkelig tilbake i motebildet, sier Goodwin.

– Det er flørtete og morsomt uten å overmanne resten av ansiktet. Du kan bruke det sammen med lite eller ingen annen sminke, og det funker fortsatt.

Og det er nettopp denne evnen til å se polert og lekkert ut helt alene som gjør svart eyeliner så flott til rødtoppene. Med veldig lys hud ser nemlig all sminke mer intens ut: de mørke fargene blir mørkere og de knalle knallere enn på dypere hudtoner.

Du kan gå for en tynn eller tykk strek alt ettersom hvilken look du ønsker deg, men det gjelder uansett å velge riktig type eyeliner.

LES OGSÅ: Få perfekt eyeliner hver gang

Se Bryce Dallas Howards perfekte cat-eye og få produktanbefalinger her:


4. Mørke vipper
Selv om rødhårede kvinner ofte har lyse vipper, går Goodwin alltid for svart mascara.

– Selv om du bruker minimalt med øyeskygge, bør du definere øyevippene siden det gir øynene dine et raffinert uttrykk uten å bli for mye, sier Goodwin.

Makeupartisten følger alltid sitt eget råd når hun sminker rødhårede stjerner som Julianne Moore. Og hun presiserer hvor viktig det er å få kosten helt inn til vipperota, så du ikke ender opp med gliper med lyse vipper helt innerst.

Hun anbefaler også beigeaktig lipgloss til de med pannelugg, og anbefaler Elizabeth Ardens Eight Hour Cream Lip Protectant Stick i Honey.

– Den ser varm og naturlig ut, sier hun.

Se Julianne Moores mørke vipper og noen produktanbefalinger her:

5. Plommefarget øyeskygge

Julia Roberts er blant dem som har funnet ut at striper i håret framhever rødbrune øyne, men det gjør også duse, plommefargede øyeskygger.

– Kalde aubergine-toner mot rødbrune øyne får øynene til å virke enda varmere, forklarer Goodwin.

Hun anbefaler Estée Lauder Pure Color Eye Shadow Palette i Surreal Violet, som inkluderer en variasjon av lilla øyeskygger for å framheve brune og hasselbrune øyne.

Se Julia Roberts' varmbrune øyne og få produktanbefalinger her:

6. Fantastisk i fersken

– Fersken- og koralltoner får lys hud til å stråle og framhever de myke tonene i rødt hår, sier Goodwin, som sminket tidligere nevnte Emma Stone med monokrome fersken-rosa sminke i vår.

– Det gjelder å bruke mer gjennomsiktige og duse versjoner enn de som har skremt kvinner i mange hår.

Disse fargene er absolutt flatterende på kvinner med blondt, brunt, svart eller grått hår også, men Goodwin mener rødhårede kvinner som Stone ser spesielt strålende ut med ferskentoner på huden eller leppene.

Se Emma Stones fantastiske ferskenfargede sminke og få produktanbefalinger her:
6. Dramatiske, jordnære øyne

En tradisjonell sota øyesminke med gråtoner er flott på rødtopper, så lenge resten av sminken holdes litt varmere i fargene, sier Goodwin.

– Ellers kan skyggen rett og slett bli litt for dramatisk, forklarer hun.

Hun foretrekker å bruke sjokoladebrune skygger, noe hun ofte gjør på Christina Hendricks.

– Brunt passer bedre til hudens naturlige toner og får fram samspillet mellom huden og håret, forklarer hun.

Når du velger deg en dramatisk look, anbefaler hun å kombinere varmbrune øyeskygger med svart, flytende eyeliner.

Se Christina Hendricks' brune dramaøyne og få produktanbefalinger her:

Du trenger altså ikke være rødhåret for å ta i bruk disse tipsene. Lek deg med farger og teksturer til du finner noe som passer for deg. Suksess i sminkeskrinet handler mye om eksperimentering og lek. Du kan alltids vaske det av og starte på nytt hvis alt går «åt skogen»...

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer