Helse

- Helt ufarlig å spise snø

Det er faktisk et godt alternativ hvis tørsten melder seg, mener ekspert.

HELT UFARLIG: Ifølge professoren ved Universitetet i Tromsø er det helt ufarlig å spise snø, faktisk kan det være et smart triks for å få mer ut av drikken din på en lang skitur.  Foto: Anna-Mari West - Fotolia
HELT UFARLIG: Ifølge professoren ved Universitetet i Tromsø er det helt ufarlig å spise snø, faktisk kan det være et smart triks for å få mer ut av drikken din på en lang skitur. Foto: Anna-Mari West - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Du vil vel ikke få mark i magen?»

Det har til nå vært det beste argumentet for å få barn (og noen voksne) til slutte å spise snø. Men det viser seg altså at det ikke er så mye sannhet i denne «snømyten».

Ifølge Ørjan Olsvik, professor innen medisinsk biologi ved Universitetet i Tromsø, er det omtrent like sant som å fortelle barna at julenissen finnes.

Faktisk kan snø være et godt alternativ til vann dersom tørsten skulle melde seg på tur.

LES OGSÅ: Bytt ut dette - gå ned i vekt

Bland ut varmt vann med snø

Det er en kjent sak at vi daglig blir utsatt for millioner av bakterier - faktisk finnes det over 10 millioner bakterier bare på tannbørsten din!

Sammenlignet med dette høres jo faktisk snø ut som småtterier - noe det også er.

- Man skremte nok barna fra å spise snø for å hindre at de fikk i seg urin og avføring fra dyr. Urin er egentlig ikke farlig, men jeg anbefaler det ikke, har Olsvik uttalt til Forskning.no.

Han er spesialist på alt av mikroorganismer og bakterier, og kan fortelle at du trygt kan spise både is og snø, så lenge du ser at den ikke er skitten. Et triks han gjerne benytter seg av når han selv er på skitur.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer