Rødt

Hemmelig-heten bak vakkert hår

Derfor bør du ikke vaske rødt hår i varmt vann eller bruke hårspray på brunt hår.Få med deg disse rådene, dersom det er vakkert hår du ønsker deg.

Har du brunt hår?


Brunt hår er ofte sterkt og sunt og tåler en trøkk. Det kan også lett varieres med ulike glansvasker eller minikolorasjoner. Men likevel er det noen feller du bør styre unna.

Unngå gusjefargene

En av feilene mange gjør når de velger glansvask eller hårfarge i en bruntone, er å kjøpe en farge som er for varm. Har hårfargen mye gule eller røde pigmenter, får håret lett en 70 talls-oransje tone etter noen uker. Er det en gyllenbrun farge du er ute etter, er dette noe du bør overlate til frisøren. Du minsker også risikoen for feilfarget hår lavere, og etterveksten vil bli mindre påfallende.

Dropp mye hårspray

Har du brunt hår kan du med fordel bruke et annet stylingprodukt enn tørrspray. Hårspray kan nemlig stjele mye av glansen fra brunt hår, og gjøre at det ser dødt, fett og matt ut. Og det er sjelden den ønskede effekten. Trenger du et stylingprodukt, bruk et hårskum som også gir glans eller et serum.
 • 10 tegn på at du trenger ny sveis


 • Styr unna ravnsvart

  Vil du farge det brune håret i en dypere nyanse, bør du vise aktsomhet. Alle farger som er mer enn tre nyanser mørkere enn din hårfarge er en jobb for frisøren. Særlig gjelder dette for de mørkeste og de nesten svarte hårfargene. Har du først farget håret svart er det nesten umulig å gå tilbake uten en lang og dyr frisørbehandling. Følg disse 5 rådene, så er du garantert et vellykket resultat.

 • Fiks håret på 1-2-3
 • 13 veier til reklamefint hår

 • Hvis håret ditt er rødt


  Enten du har ekte eller farget rødt hår er det noen ting du kan gjøre for å holde håret så friskt som mulig.

  Dekk deg til

  Rødt hår blir lettere falmet og bleket av sola enn andre hårfarger. Så skal du tilbringe mye tid utendørs er det smart å bruke et stylingprodukt som inneholder et UV-filter. Eller ta stilen helt ut og bruk et sjal eller en kul hatt. Se ti andre hårtips som også gjør underverker for håret.

  Vær litt skitten

  Har du behandlet rødt hår, bør du prøve å vaske det så sjelden som mulig. Gjerne så sjelden som to ganger i uka. Røde fargemolekyler er nemlig ofte små, og blir lett spylt ut av hårstrået. Sjelden hårvask er dermed en måte å beholde hårfargen så lenge som mulig på. Husk også å bruke en mild sjampo hvis du sverger til rødt hår.

  Denne fargen blir ikke bra

  På tide med forandring? Vær skeptisk til farger i aubergine-skiktet. De lilla tonene er ikke bare veldig utrendy. Det ser aldri naturlig ut. Og enda mindre naturlig eller trendy blir det når de gradvis vaskes ut, og må gå den lange veien fra aubergine til rosa.

 • Slik blir vårens trendfrisyrer
 • 20 enkle festfrisyrer

 • Har du lyst hår?


  Nordisk og blondt hår er ofte både tynnere og finere enn mørkt hår. Det blir dermed lettere slitt og tørt. Men det finnes ting du kan gjøre for å unngå problemet.

  Velg alkoholfritt

  Blondt hår har lett for å bli tørt og sprøtt. Bruker du hårprodukter som inneholder alkohol kan dette gjøre problemet verre. Se derfor godt etter på innholdsfortegnelsen når du velger stylingprodukter. Og vær nøye på å bruke hårkur og balsam.

  Ikke få gult hår

  Vil du farge håret selv, sats på de kalde lyse fargene. Styr unna de varme, som ofte har navn som honning og gyllen. De kan se bra ut den første uka, før de falmes og får lite kledelige innslag av banan- eller nikotin-gult. Honningblondt er trendy, men ikke noe man bør sysle med selv.

 • Stor guide: Blond og blondere
 • 20 veier til vakkert hår

  Lei av ettervekst?


  Lysner du håret ditt jevnlig, bør du la frisøren ta seg av jobben. Dette gjelder særlig hvis du skal lysne håret mer enn to nyanser. Ett alternativ er å bare stripe etterveksten, slik at overgangen blir mindre markert.

  Hemmelig-heten bak vakkert hår
   Foto: Image Source
  Foto: Image Source Vis mer
   Foto: www.imagesource.com
  Foto: www.imagesource.com Vis mer
   Foto: www.imagesource.com
  Foto: www.imagesource.com Vis mer
  Hemmelig-heten bak vakkert hår
 • Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

  Saker spesielt utvalgt for deg: