Menn

Henda over dyna i kveld?

Det kan lønne seg, særlig for menn.

Foto: All Over PressAll Over Press
Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Menn som er mest seksuelt aktive i 20- og 30-årene har økt sannsynlighet for å utvikle prostatakreft – spesielt hvis de masturberer ofte.Det viser en ny undersøkelse ved University of Nottingham, melder nettstedet LiveScience.com.
 • Kunsten å onanere

  Skyldes hormoner

  - Hormoner ser ut til å spille en nøkkelrolle ved prostatakreft. Det er for eksempel veldig vanlig å behandle kreftformen ved å redusere de hormonene som antas å stimulere kreftcellene, forklarer hovedforsker Polyxeni Dimitropoulou.- Siden seksuallysten også reguleres av hormonnivåene, ønsket vi å se nærmere på sammenhengen mellom høy libido og økt prostatakreftrisiko.
 • Derfor bare menn ha porno
 • Mye sex, økt risiko

  Og sammenheng fant de.34 prosent av mennene med kreft oppga at de onanerte regelmessig i 20-årene. Kun 24 prosent av de friske deltakerne hadde gjort det samme. Samme tendens var også synlig hos mennene i 30-årene.Dimitropoulou og kollegaene hans så også at:
 • 40 prosent av deltakerne med kreft hadde vært seksuelt aktive minst 20 ganger i måneden (samleie eller onani) i 20-årene, mot 32 prosent i den kreftfrie gruppen.
 • 39 prosent av mennene med kreft hadde hatt minst seks kvinnelige sexpartnere, sammenlignet med 31 prosent av de friske deltakerne
 • Seksuelt overførbare infeksjoner var vanligere blant mennene med prostatakreft enn de kreftfrie
 • Har du et normalt sexliv?
 • 50-årssex beskytter

  Regelmessig seksuell aktivitet i 40-årene hadde tilsynelatende ingen effekt. Sex i 50-årene beskyttet imidlertid mot kreftformen. Seksualvanene til over 800 menn er inkludert i studien, om lag halvparten av disse har prostatakreftdiagnose. Undersøkelsen er publisert i fagtidsskriftet British Journal of Urology.
 • Slik blir sex i framtiden
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer