Intimbarbering

Her bør du ikke bruke denne

Det er ikke alle kroppsdeler som har godt av en runde med høvelen.

BARBERHØVEL: Bruk av barberhøvel på intimsoner som kjønnsleppene og rumpehullet er ifølge ekspertene ikke gunstig, da det kan resultere i blant annet kutt, kløe og infeksjoner.
BARBERHØVEL: Bruk av barberhøvel på intimsoner som kjønnsleppene og rumpehullet er ifølge ekspertene ikke gunstig, da det kan resultere i blant annet kutt, kløe og infeksjoner. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Svært mange kvinner og menn friserer seg nedentil, og selv om det fortsatt er noen som kun rydder litt i det som synes utenfor bikinitrusa, er det veldig mange som går grundigere til verks og fjerner alt, eller lar bare en stripe foran bli igjen.

Er du en av dem som fjerner alt håret nedentil med høvel hjemme på badet?

Det er selvsagt lov til det, men er det kanskje noen spesielle steder «der nede» du burde droppe å ta selv og heller overlate til profesjonelle?

LES OGSÅ: Ikke barber vekk alt kjønnshåret

Dropp kjønnsleppene og rumpa

Hudlege ved Oslo Hudlegesenter, Kjetil Guldbakke, forteller til KK.no at det egentlig ikke er gunstig for kvinner å barbere seg ved intimsonene, da det kan føre til betennelse i hårroten.

- Det vanligste man kan få etter intimbarbering, er hårrotbetennelser. Etter barbering kan normalt ufarlige hudbakterier få en inngangsport til hårrøttene, og dette kan gi en follikulitt med røde prikker og kviseliknende utslett i huden.

- Dette går normalt over uten behandling i løpet av noen dager, og kan forebygges ved å desinfisere huden før barbering og bruke et rent barberblad, sier han.

Tanja Jasmin Kvamsdahl fra Waxing Palace & Park Beauty, kan voksing ofte være å foretrekke, spesielt hvis du sliter mye med hårrotbetennelser.

INTIMBARBERING: Du bør ikke bruke barberhøvelen på kjønnsleppene og bakover ved rumpen, da det blant annet kan føre til kutt som det kan gå infeksjon i.  Foto: Colourbox
INTIMBARBERING: Du bør ikke bruke barberhøvelen på kjønnsleppene og bakover ved rumpen, da det blant annet kan føre til kutt som det kan gå infeksjon i. Foto: Colourbox Vis mer

- Bruk av høvel nedentil resulterer oftere i kutt og infeksjoner. I tillegg blir hårene borte lengre med en voksbehandling enn ved bruk av høvel, sier hun.Det er selvsagt helt greit å stusse litt «der nede» på egenhånd, men ifølge Kvamsdahl bør du overlate noen spesielle områder til de profesjonelle.

- Jeg mener du bør unngå å barbere deg rundt visse deler av intimsonen, og da spesielt på kjønnsleppene og bakover ved rumpen. Det er ikke gunstig å bruke barberhøvelen her, da du lett kan kutte deg og det kan oppstå en infeksjon i såret.

- Ved bruk av høvel «skraper» du opp hudens overflate og åpner opp slik at bakterier som ligger naturlig på huden lett kan trenge gjennom og lage irritasjoner i form av små røde prikker og kløe. Huden blir også tørr.

LES OGSÅ: Slik eldes håret ditt

Kan føre til svette og kløe

I tillegg til å kunne føre til infeksjon, kan også det å barbere rumpehullet resultere i problemer som økt svette, irritasjon og kløe.

Tidligere har KK.no skrevet at mange føler at de svetter mer når de barberer seg i baken, som igjen vil kunne føre til at huden blir irritert og at du for eksempel utvikler eksem. Å barbere seg der vil også kunne føre til økt kløe og stikking- særlig når hårene begynner å vokse ut igjen.

Dette vil også kunne oppleves ved kraftig og hyppig vasking der nede. Da vil man fjerne fettstoffene som beskytter huden slik at det lett kan oppstå sprekker og irritasjon i området. Irritasjonen vil igjen ofte føre til at man klør seg slik at slimhinnen og huden blir ytterligere skadet.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer