Frisyre

Her er 2011-sveisen

La deg inspirere av 1920-tallets fabrikkfrisyre eller av 1990-tallets kultfilm. Prøv en bob!

LANG BOB: Abbey Lee Kershaw har gått for en lengre og mykere bob med tung lugg. Kanskje noe for deg som ikke har lyst til å ta for mye av lengden din? Foto: All Over Press
LANG BOB: Abbey Lee Kershaw har gått for en lengre og mykere bob med tung lugg. Kanskje noe for deg som ikke har lyst til å ta for mye av lengden din? Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
I år som gikk har vi sett at både mote- og skjønnhetstrendene har vært preget av blant annet 1950- og 1960-tallet, med en ladylike stil, pincurls, røde lepper og svart eyeliner.

Til våren kommer 70-tallets bohemstil til å sette et enda større preg på motebildet, men også 1990-tallsnostalgien fortsetter.

Et av de sterkete symbolene på 90-tallsstilen er Uma Thurmans karakter i Pulp Fiction. En klassisk bob med rett, tung lugg er både edgy og søtt, moderne og klassisk.

Det sies faktisk at en god bob kan forandre livet ditt.

LES OGSÅ: Bob + Keira = sant

På 1920-tallet var bobben den aller mest populære kvinnefrisyren i den vestlige verden. Damene trengte en praktisk frisyre som var lett å stelle og ikke kom i veien for fabrikkarbeidet.

LES OGSÅ: Her er årets vakreste festhår

André Auster driver Auster Academy i Oslo og er ikke i tvil om at trenden fortsetter:

– Bob-trenden har alltid vært der å kommer i litt forskjellige stiler hvert år, vi gjør mange varianter av den, uansett hvor trendstyrt stilen er, sier han.

– Jeg ser en tendens til softere, lengre bob lengder, noe vi gjør en del av nå om dagen.

Passer det for deg?

Han mener rett pannelugg er fanstastisk fint om du har stil, ansiktsform og personlighet til å ha det.

– Hvis du har et smalt, symmetrisk ansikt, vil du kle en rett pannelugg veldig godt, det gir et mer edgy utrykk.

Men heldigvis er det ikke bare de med smale ansikt som kler den tøffe stilen som drar tankene til überkule Mia Wallace (Uma Thurman) i Pulp Fiction.

– Også hvis du har noen særegne trekk du vil fremheve, vil en lugg funke veldig bra sammen med en bob, sier André Auster.

Kort eller lang?

– Hvis du er ute etter en fleksibel look som kan styles på flere forskjellige måter, vil jeg anbefale en litt lengre og mykere bob, som er veldig i trendbildet akkuratt nå! À la Abbey Lee Kershaw.

Å gå for en bob med mer lengde er også noe norske kjendiser har valgt å gjøre i det siste. Nyhetsanker Ingerid Stenvold og popstjerne Lise Karlsnes lot begge nylig de lange lokkene falle til fordel for en lengre skulderlang bob med rett lugg. De blir neppe de siste.

– Gjør en forandring!

André Auster har tro på 2011 som et år hvor vi tør å eksperimentere mer.

– Det er jo fortsett sånn at «alt er lov», men vi tror at vi vil se større forandringer i trendbildet nå, siden vi faktisk er inne i et nytt tiår, sier han.

– Jeg vil bare si at uansett hvilken stil du har på håret ditt nå, så gjør en forandring – det er det 2011 handler om, oppfordrer han.

– Velg en farge, klipp og stil som er i trendbildet, som gir deg selvtillitt, men gjør den til din egen!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer