Instagram

Her er årets største Instagram-kjendiser

På topp troner en superstjerne med nærmere 60 millioner følgere.

STØRST PÅ INSTAGRAM I 2015: Artistene Selena Gomez, Beyonce og Taylor Swift er alle i toppen på bildedelingstjenesten Instagram, og har over 50 millioner følgere hver. Foto: NTB Scanpix
STØRST PÅ INSTAGRAM I 2015: Artistene Selena Gomez, Beyonce og Taylor Swift er alle i toppen på bildedelingstjenesten Instagram, og har over 50 millioner følgere hver. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Bildedelingstjenesten Instagram lever som aldri før, og der du og jeg kanskje har et par-tre hundre følgere å forholde oss til, har til sammenligning de aller største kjendisene i verden flere millioner følgere.

Kan du gjette deg til hvilke kjendiser som troner øverst på topp 10-listen?

Det er vel ingen overraskelse at listen inneholder hele fire navn fra Kardashian/Jenner-klanen. Og med unntak av reality-kjendisene er de seks øvrige navnene hentet fra musikkbransjen.

LES OGSÅ: Stjel kjendisstilen til Kim Kardashian

Bestevenninner troner toppen

Per dags dato ligger superstjernen Taylor Swift (25) på toppen, med sine 57,8 millioner følgere. På andreplass finner vi Taylor Swifts bestevenninne Selena Gomez (23), som har 54,4 millioner følgere.

Hun har dermed gått forbi den nybakte tobarnsmoren Kim Kardashian (35), som ligger på tredjeplass. Kim har nemlig 53,8 millioner følgere.

Bak reality-kjendisen finner vi den flotte artisten Beyoncé Knowles (34). Hun kan «lett» ta igjen venninnen Kim Kardashian, ettersom hun har 53 millioner følgere.

LES OGSÅ: Slik holder Beyoncé seg i form

Bieber på listen

På femteplass er den unge popstjernen er Ariana Grande (22), og har dermed passert ungpikeidolet Justin Bieber (21). Han har per i dag 46,9 millioner følgere, og er forøvrig den eneste gutten på listen.

Til sammenligning har de norske kjendisene en god del færre følgere en de amerikanske superstjernene. Designer Jenny Skavlan (29) har 266 000 Instagram-følgere, artist Tone Damli (27) har 299 000 følgere og blogger Caroline Berg Eriksen (28) har 358 000 følgere.

Sjekk hele Topp 10-listen under, og se de private bildene fra superstjernene!

1. Taylor Swift (25) - 57,8 millioner følgere:

Det er ikke bare vi som digger den norske duoen Nico & Vinz - det gjør nemlig dama som ruler Instagram også. I høst la hun ut et bilde av seg selv og de norske rapperne fra en konsert i Canada, og bildet har per i dag 1,2 millioner «likes».

2. Selena Gomez (23) - 54,4 millioner følgere:

Her skjer det ting! - og det er sånne bilder vi digger at kjendisene legger ut! Selena Gomez omrignet av «Girls»-stjernen Lena Dunham (29), artist Lorde (19), artistbestevenninnen Taylor Swift og skuespiller Jamie King (36), under Golden Globe i januar.

I'm sorry last one, but I just love every single thing about this pic sums up every event, ever in history.

A photo posted by Selena Gomez (@selenagomez) on

3. Kim Kardashian (35) - 53,8 millioner følgere:

Reality-dronningen legger ut flere titalls bilder i løpet av uken, og mange er fra mote- og kjendiseventer hun har deltatt på, av datteren North West (2) og selvfølgelig «selfies». Det var nok mange som fikk hakeslepp da hun i august la ut en svært privat «selfie» av seg selv og en sovende ektemann Kanye West (38) fra sengen.

Side chicks be like....

A photo posted by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

LES OGSÅ: Kim Kardashian fikk en sønn

4. Beyoncé Knowles (34) - 53 millioner følgere:

Det som er så gøy med å følge store kjendiser på Instagram er at vi får innblikk i privatlivet deres som vi aldri ville fått ellers. I «gamle dager» var det jo kun gjennom paparazzibilder vi fikk se hvordan våre idoler levde. Men nå er heldigvis ting annerledes. Et godt eksempel på dette er Beyoncé. Offentlig er hun veldig privat, men på Instagram-kontoen sin deler hun gladelig private bilder av både seg selv, datteren Blue Ivy (3) og ektemannen Jay Z (46).

Her fra en familietur på vannet i New York i august:

A photo posted by Beyoncé (@beyonce) on

5. Ariana Grande (22) - 51,1 millioner følgere

«Problem»-sangeren deler for det meste studiobilder med en touch av selfie-preget, men da reality-stjernen Bruce Jenner skiftet kjønn, og byttet navn til Caitlyn Jenner, i sommer, var Ariana Grande blant de mange kjendisene som redelte Vanity Fair-forsiden hvor hun poserte som kvinne for første gang.

6. Justin Bieber (21) - 46,9 millioner følgere

Alle hjerter gledet seg til ungpikeidolet skulle gjeste den norske hovedstaden i slutten av oktober. Men gleden skulle vise seg å bli kortvarig. Litt vann på scenekanten fikk Bieber til å freake ut, og forlate intimkonserten på Chateu Neuf på Majorstuen etter bare én sang. Fansen var skuffa. Bieber selv tok til orde, og refererte til en av sine siste sanger for å gjøre opp for deg. «Sorry» var nemlig et ord som gikk igjen i Instagram-teksten hvor han beklaget overfor fansen - som også er tittelen på en av sangene på hans siste album «Purpose».

Noen kaller det PR-jippo, vi kaller det dårlig stil.

7. Kylie Jenner (18) - 44,3 millioner følgere

Kylie og storesøster Kendall Jenner kniver mellom 7. og 8. plassen, og tar hverandre igjen titt og ofte. Men nå er det altså lillesøster Kylie som ligger foran modell-søsteren. I likhet med storesøster Kim Kardashian elsker Kylie å legge ut «selfie»-bilder, men en av selfiene hun har lagt ut i løpet av året er mer «liket» enn de andre. I høst la hun nemlig ut et bilde av seg selv og Lizzie Velásquez (26), som er blitt døpt «verdens styggeste kvinne» av nett-troll på YouTube. Det har fått over 1,5 millioner «likes».

LES OGSÅ: Sjekk Kylie Jenners forvandling

8. Kendall Jenner (20) - 43,1 millioner følgere:

Kardashian/Jenner-klanens ultimate supermodell bruker sosiale medier for å promotere seg selv. I begynnelsen av desember la hun ut et bilde som fikk internett til å koke, og det var flere som trodde at den nakne kvinnen på hesteryggen var nettopp Kendall Jenner. Men nei da - de som har litt peilig på hva som rører seg i modell-verden så raskt at bildet var av den franske modellen Elisa Meliani. Dette bekrefter Meliani selv også via Instagram.

Mon tro hvor mange flere Instagram-følgere Meliani fikk etter Kendall-stuntet.

9. Nicki Minaj (33) - 40,6 millioner følgere:

I mars besøkte den amerikanske artisten, som er født på Trinidad og Tobaco, den norske hovedstaden, og hyllet sin norske fans med en real «selfie» på sosiale medier. «NORGE!! Takk for at dere hadde meg på besøk! Dere var helt FANTASTISKE!!!! Jeg elsker dere!»

10. Khloe Kardashian (31) - 37,1 millioner følgere:

I likhet med mange av oss andre er reality-baben glad i å dele bilder fra treningsstudio på Instagram. Khloe har jobbet hardt for å gå ned flere titalls kilo, men da hun stilte opp på forsiden av Complex Magazine på sensommeren var det flere som hevdet at bildene var retursjert. Dette falt ikke i god jord hos 31-åringen, som tok til orde overfor nett-trollene på Instagram.

«Denne går ut til alle nett-troll der ute, som ikke klarer å gi meg en noe kreditt for mine daglige treningsøkter!»

Tallene er fra 7. desember 2015.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer