Hår

Her er årets vakreste festhår

Det hjelper lite med den perfekte kjolen hvis håret ikke samarbeider. Her er to frisyrer som sikrer festen.

GLAMORØS BOB: Dette kan bli en stor hit på julebordet eller nyttårsfesten. Lær hvordan du får den til selv lenger ned i saken. Foto: H. O. Husa
GLAMORØS BOB: Dette kan bli en stor hit på julebordet eller nyttårsfesten. Lær hvordan du får den til selv lenger ned i saken. Foto: H. O. Husa Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Drømmekjolen henger klar på dørkarmen, de perfekte feststøvlettene og årets lekreste veske ligger klare. Festsminken har du en plan for – sota øyne, røde lepper eller kanskje går du for den naturlige looken.

Men hva med håret?

Festsesongen krever ikke bare at vi har flere antrekk å vise oss fram i, men vi skal helst fikse håret på litt forskjellige måter også.

Kanskje har du allerede brukt opp noen av de mange hestehalevariantene. Kanskje du ikke liker den rocka, glamorøse oppsatsen vi så på Anne Hathaway nylig.

Hva sier ekspertene?

Else Marie Hasle og Elin Beatrice Nøstvik i System Professional har plukket ut to frisyrer de har sterk tro på til årets festsesong: glamorøs bob og sofistikerte krøller.

Vi fikk dem til å fortelle deg hvordan du får til dette selv, så da er det bare å ta fram krølltanga eller varmrullene og sette i gang.

Glamourøs bob

– Denne perfekte julebordsfrisyren er 20-talls inspirert og passer for medium til langt hår, sier Else Marie Hasle.

Slik gjør du:
 • 1. Legg håret i ønsket skill.
 • 2. Spray håret med et varmebeskyttende produkt med godt hold, for eksempel SP Trend Set.
 • 3. Krøll håret med krølltang eller varmruller.
 • 4. Seksjoner bort overhåret og gre litt ut i resten av håret.
 • 5. Rull håret opp til nakkehøyde og fest med spenner. Spray lett over med en tørr hårspray, som for eksempel SP Ultimation.
  Tips: Fest spennene i kryss såsitter de ekstra godt.
 • 6. Gre krøllene i overhåret forsiktig, fest det deretter sammen men resten av håret i nakken. Spray over med SP Ultimation hårspray for ekstra godt hold.
 • 7. Ønsker du ekstra glans, spray over med en lett glansspray som SP Deep Reflect.
 • 8. Til slutt fester du ønsket hårpynt på siden. Brosjer er hot på julebord i år.

– Det er viktig å gjøre et godt forarbeid for at frisyren skal sitte. Bruk stylingprodukter med godt hold med krølltangen eller varmrullene, ellers risikerer du at frisyren vil falle utover kvelden, råder stylisten.

Se flere bilder av den glamorøse bobben her:
Sofistikerte krøller

– Denne elegante frisyren krever at man har litt lengde på håret, sier Else Marie Hasle.

Slik gjør du:
 • 1. Ta ut småseksjoner, spray på et varmebeskyttende produkt med godt hold, for eksempel SP Trend Set. Bruk en kam og gre gjennom seksjonen og krøll den deretter med krølltang. Gjenta denne prosessen systematisk gjennom hele håret.
  Tips: Start i nakken og jobb deg oppover.
 • 2. Når du er ferdig med åkrølle hele håret, spray over med SP Ultimation hårspray (tørr hårspray), for at det skal holde seg.
 • 3. Bøy hodet fremover, gre håret glatt bak og på sidene. Fest så håret i spenner i kryss på siden ved frontpartiet, slik at du får håret hengende ned foran ansiktet.
 • 4. Reis deg opp igjen, dander krøllene og fest dem med spenner. La gjerne noe hår henge ned foran. Spray godt over med SP Ultimation hårspray.

Se flere bilder av de sofistikerte krøllene her:Lærer du deg disse triksene er altså festsesongen sikret og du kan ankomme ethvert party i stil.
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer