Neglelakk

Her er de mest perfekte neglelakkene til fest

Trendene du absolutt bør prøve til julebordet, julekvelden og nyttårsfesten.

LEKRE FESTNEGLER: I år er alt lov når det kommer til neglene. Husk bare å legge lakken en god stund før du skal på fest! Foto: / MONDADORI PHOTO
LEKRE FESTNEGLER: I år er alt lov når det kommer til neglene. Husk bare å legge lakken en god stund før du skal på fest! Foto: / MONDADORI PHOTO Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Ja, vi elsker neglelakk. Vi elsker det til hverdags og vi elsker det til fest. Og det er noe ekstra stas med å lakke neglene før du skal ut på moro.Om du har god tid, kan du til og med unne deg en skikkelig manikyr.

Hvor mye tid har du?

Har du ikke fullt så god tid, kan du fortsatt få fin-fine negler til festen. Velg en lakk som dekker godt med ett strøk og bruk en hurtigtørkende overlakk, så får du prosessen unna i en fei. Vi anbefaler dog å lakke neglene i god tid. Det tar alltid mer tid enn man tror for at lakken skal tørke ordentlig, så om du kan, bør du faktisk lakke dem kvelden før eller på morgenen. Da slipper du å sitte der med håret i krøllruller og våt neglelakk når taxien kommer for å kjøre deg til fest. Det er aldri en god idé å lete etter husnøklene i veska med halvtørket lakk. Ikke at vi har prøvd, altså … LES OGSÅ: Slik unngår du bobler i neglelakken

De største trendene

Tilbake til neglelakktrendene. I år er det virkelig noe for enhver smak, og det er lov å kjøre på med glitter og glamour. Bare se her:

1. 3D-negler

Vi har hatt glitterlakker lenge, men nå har neglelakkprodusenter som Ciaté tatt glamorøse teksturlakktrenden enda litt lenger. Caviar Nails har eksistert en stund nå, og består av bitte, bitte små perler du fester til en underlakk. Resultatet er en superglamorøs festlook du garantert for oppmerksomhet for. Kitet består av to flasker – én med lakk og én med perler. Det er enkelt å bruke og svært effektfullt.Her faller dog anbefalingen om å ta på lakken kvelden i forveien. De små perlene sitter ganske godt, men det er umulig å få alle til å sitte i flere dager. Derfor bør du nok heller gjøre deg klar til fest litt tidligere og avslutte med neglelakken. Gi deg selv god tid, for selv om det er enkelt, tar det tid.LES OGSÅ: Slik legger du perfekt neglelakkEn lignende effekt som kanskje er enda mer glamorøs, er paljettneglelakken Sequin Manicure, også den fra Ciaté.Det kan fort bli litt mye å ha 3D-effekt på alle neglene, men prøv dette som en aksentnegl på for eksempel ringfingeren. Bruk en matchende eller kontrasterende farge på de andre neglene, og la én eller to negler skille seg litt ut. LES OGSÅ: Neglelakken kostet 1,4 millioner(Saken fortsetter under bildet.)

2. Glitrende overlakker

Glitter hører festsesongen til, og neglene er intet unntak. Om du vil være litt ekstra fancy, kan du jo gå for Zoyas Gilty, en overlakk med ekte gullflak. Den gylne overlakken selges i et gavesett med to andre Zoya-lakker: Raven (mørk) og Purity (lys). Settet koster kr 499Det finnes dog billigere overlakker med glamorøs glittereffekt. Den norske produsenten Tone Lise Akademiet lanserte nylig en hel serie med effektlakker i partymodus. Den består av seks lakker i glitternyanser av sølv, frost, gull, kobber og konfetti, samt to dekormalinger i gull og sølv. Alle lakkene kan brukes alene eller som både kan brukes alene eller oppå andre lakker for en festlig effekt. Eller de kan brukes til negldesign når du har litt bedre tid på deg. I tillegg finnes det selvsagt helt vanlige glitterlakker. Bruk gjerne en overlakk hvis du går for disse, da overlakk får lakken til å sitte bedre og se blankere ut. LES OGSÅ: Får du ikke av glitterlakken?(Saken fortsetter under bildet.)

3. Negldesign

Uansett hva som er favorittfargen din på neglene, kan du bruke den på mer spennende måter enn å bare lakke dem og la det stå til. KK.no har tidligere vist deg hvordan du kan få 10 forskjellige looker med favorittfargen din.Prøv halvmånemanikyren Dita von Teese er så glad i – en klassisk og vakker variant du finner oppskrift på i nettopp 10-i-1-saken det er lenket til over. Eller hva med polkadotnegler, gjerne bare på én aksentnegl. (Saken fortsetter under bildet.)Visste du at du kan bruke ting som avispapir eller glansbilder til å lage ditt eget negletrykk? Alt du trenger er litt alkohol, en baselakk og papiret du vil ha trykk av. Vi har også gitt deg framgangsmåten for en rekke andre negldesignlooker tidligere. Prøv deg på fransk manikyr med en vri , vannmarmorering eller graffitinegler. Eller hva med lekre, matte sukkertøyfarger?

4. Klistremerker og stick-ons

Når det kommer til effektnegler, er det spesielt to produkter på markedet som gjør det ekstra enkelt for deg med dårlig tid. Ingen av dem er strengt tatt neglelakk, men de festes på neglene for akkurat samme effekt på mye kortere tid.(Saken fortsetter under bildet.)Klistremerkenegler har tidligere krevd at du varmer dem opp med føneren for å få dem til å sitte, men det er både ubehagelig og upraktisk. Derfor har produsentene nå begynt å lage klistremerker du bare setter på neglene og filer til så de passer. Superenkelt og veldig effektfullt.Heller ikke disse vil sitte i dagevis, så gjør det gjerne etter at du er ferdigdusjet og pyntet til festen. Fordelen er jo at du ikke engang trenger neglelakk eller særlig stødige hender. Bare ta med deg klistremerkene og neglefila i veska, så kan du egentlig fikse dette på veien. En perfekt kriseløsning, med andre ord. Designene varierer stort, så se om du er i humør for leopardnegler, blondenegler eller kanskje bare en helt enkel farge. Stick-on-variantene er falske negler med klister på baksiden. Du presser dem rett og slett på neglene. Om du er en neglebiter eller bare drømmer om lengre negler, kan disse gi deg litt ekstra lengde og glamour til julebordet.

5. Mørke og mystiske trendfarger

En trend vi alltid ser om høsten, er dypere og mørkere farger. Så også i høst, men denne gangen er de enda mørkere enn før. Ikke helt svarte, men mørke nyanser av grønn, burgunder og grå, fikk vi høre da vi tok en prat med ekspertene for å få oversikt over høstens neglelakktrender.Den mørke looken kan kreve litt tålmodighet, for helt svart lakk kan faktisk være litt vanskelig å få til selv på en pen måte. (Saken fortsetter under bildet.)Vi fikk også flere forslag til hvordan du kan få den rette høstlooken med de mørke, mystiske fargene:Prøv dette med mørk lakk:
 • Flere lag: Med mørke farger er det viktig å legge flere lag slik at fargen blir mettet. Ved flere lag ser ofte mørke lakker nesten sort ut med et hint av farge. En sofistikert look, perfekt for høsten.
 • Start mørkest:For å oppnå en dyp og mørk nyanse kan man fint blande farger. Legg den mørkeste under, slik at den gir en ekstra dybde til den neste farger, sier Cascampas.
 • Flere farger: Du får mer dybde i fargen ved å bruke for eksempel en dyp burgunder under en grønn eller blå lakk.
 • Ekstra festfin: Om du skal på fest kan du legge et strøk skimrende lakk over den mørke lakken for å gi neglene skikkelig partypreg.
 • Kontrastfargede tupper: Med små, runde klistremerker (slike som gjerne følger med fransk manikyr-sett) eller teip og en stø hånd kan du legge en annen farge eller skimrende neglelakk helt ytterst på neglen for ekstra dybde og kontrast. Enda en fransk manikyr med en vri, altså.
 • Se noen mørke favoritter her:

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer