Grønn Te

Her er den nye helsedrikken

Slår knockout på vanlig grønn te.

MATCHA: Merk deg navnet. Teen har unike helseeffekter. Foto: Getty Images/iStockphoto
MATCHA: Merk deg navnet. Teen har unike helseeffekter. Foto: Getty Images/iStockphoto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Forskning har vist at grønn te holder kolesterolet i sjakk, kan forebygge hjerteproblemer, holde deg slank og til og med forlenge livet.

Nå har helsedrikken fått en skarp konkurrent - fra sin nærmeste familie, faktisk. Navnet du skal merke deg er matcha.

GIR KLAR, GRØNN TE: Slik ser matcha-pulveret ut. Foto: Getty Images/iStockphoto
GIR KLAR, GRØNN TE: Slik ser matcha-pulveret ut. Foto: Getty Images/iStockphoto Vis mer

Knuser grønn te på helseeffekt

Det er kjent at grønn te er en antioksidantbombe. Men antioksidantinnholdet i matcha-te er - hold deg fast - hele 137 ganger så høyt!

Merk deg likevel at det er kvalitetsgrader på teen. Den beste kvaliteten får du av blader som kommer fra toppen av tetreet.

Det er litt koffein i matcha-te, men bare rundt 30 milligram per kopp.

(Artikkelen fortsetter under bildet).






LES OGSÅ: Alt du bør vite om antioksidanter

Kan dempe stress

Det som ifølge ernæringsekspert og skribent Ian Marber i The Telegraph er særlig verdt å merke seg med matcha er innholdet av aminosyren l-teanin.

Denne kan ha en beroligende effekt på sentralnervesystemet, og kan således virke stressdempende.

LES OGSÅ: Fem tegn på at du stresser

Spesiell behandlingsprosess

Matcha-teen lages av de samme bladene som grønn te, men vekst- og behandlingsprosess er annerledes.

Bladene som skal bli matcha-te blir skjermet for sollys de siste tre ukene før de høstes. Denne endringen i lysintensitet medfører en økning i bladenes klorofyllnivå. Klorofyll er fra naturens side rikt på næringsstoffer.

Etter at de er høstet dampes bladene for å forhindre at de gjærer, hvilket kan redusere næringsinnholdet. Deretter tørkes de og males til et klargrønt pulver. Dette rører du ut i vann og drikker som te.

Slik bruker du matcha

Å lage te av pulveret er det mest selvfølgelige, men du kan også røre det ut i en suppe eller drysse det over salaten.

Prøv også å blande pulveret ut i yoghurt naturell, sammen med litt bær og nøtter.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer