Nå har helsedrikken fått en skarp konkurrent - fra sin nærmeste familie, faktisk. Navnet du skal merke deg er matcha.

Knuser grønn te på helseeffekt
Det er kjent at grønn te er en antioksidantbombe. Men antioksidantinnholdet i matcha-te er - hold deg fast - hele 137 ganger så høyt!Merk deg likevel at det er kvalitetsgrader på teen. Den beste kvaliteten får du av blader som kommer fra toppen av tetreet.
Det er litt koffein i matcha-te, men bare rundt 30 milligram per kopp.
(Artikkelen fortsetter under bildet).
LES OGSÅ: Alt du bør vite om antioksidanter
Kan dempe stress
Det som ifølge ernæringsekspert og skribent Ian Marber i The Telegraph er særlig verdt å merke seg med matcha er innholdet av aminosyren l-teanin.Denne kan ha en beroligende effekt på sentralnervesystemet, og kan således virke stressdempende.
LES OGSÅ: Fem tegn på at du stresser
Spesiell behandlingsprosess
Matcha-teen lages av de samme bladene som grønn te, men vekst- og behandlingsprosess er annerledes.Bladene som skal bli matcha-te blir skjermet for sollys de siste tre ukene før de høstes. Denne endringen i lysintensitet medfører en økning i bladenes klorofyllnivå. Klorofyll er fra naturens side rikt på næringsstoffer.
Etter at de er høstet dampes bladene for å forhindre at de gjærer, hvilket kan redusere næringsinnholdet. Deretter tørkes de og males til et klargrønt pulver. Dette rører du ut i vann og drikker som te.
Slik bruker du matcha
Å lage te av pulveret er det mest selvfølgelige, men du kan også røre det ut i en suppe eller drysse det over salaten.Prøv også å blande pulveret ut i yoghurt naturell, sammen med litt bær og nøtter.