Å drysse krystaller som fremhever smak og aroma over maten, skal lure hjernen din til å tro den er mett. (illustrasjonsfoto) Foto: Image SourceAll Over Press
Å drysse krystaller som fremhever smak og aroma over maten, skal lure hjernen din til å tro den er mett. (illustrasjonsfoto) Foto: Image SourceAll Over Press Vis mer

Slanking

Her er den nye slanketrenden

Smakskrystaller skal lure deg til å tro at du er mett.

Publisert
Sist oppdatert
Hvis du vet hvordan du skal strø salt over maten din, så vet du allerede hvordan du skal bruke smakskrystaller på maten for å lure deg selv til å tro du er mett. Så lett skal det være, ifølge MarieClaire.co.uk.

Krystaller som øker smaken på maten du spiser er den nye slanketrenden. Du strør dem rett og slett over middagen før du spiser, og dermed skal du visstnok føle deg mett fortere. Smakskrystallene lurer deg rett og slett til å tro at du har spist mer enn du i virkeligheten har.

Les også: Du kan spise mer og veie mindre

12 kilo ned

Krystallene heter Sensa Tastant, og er blitt brukt i tester blant 1400 mennesker, som del av et slankeopplegg. Testene i USA viste at overvektige deltakere som brukte krystallene i gjennomsnitt gikk ned 12 kilo på seks måneder. Deltakerne i studien som ikke brukte smakskrystallene, gikk i gjennomsnitt bare ned èn kilo.

Les også: Vann gjør deg slankere

Lurer hjernen

Lege Alan Hirsch er nevrolog ved Smell and Taste Treatment and Research Foundation i Chicago, sier at aroma utgjør mellom 75 og 90 prosent av det vi opplever som smak i maten.

- Prinsippet bak Sensa er enkelt - når du spiser sender smak- og luktsensorer beksjeder til hjernen din. Hjernen frigjør hormoner som forteller kroppen at det er på tide å slutte å spise.

- Ved å forsterke lukten er krystallene designet for å få denne prosessen til å skje raskere, og for å trigge metthetssignalene. Da spiser du mindre, og føler deg mer tilfredsstilt, sier Hirsch.

Hva tror du? For godt til å være sant, eller spennende, ny utvikling innen slanking?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer