Kaker

Her er den perfekte 17. maikaken!

Skal du bare bake ÉN kake til nasjonaldagen, er valget enkelt: Denne!

VINNEREN AV KAKEBORDET: Marengsdrøm med rabarbraskum, jordbær, bringebær og blåbær. Sjekk oppskriften lenger ned, eller last ned appen KK Søtt. Du kan laste ned appen her (lenke til App Store). Foto: All Over Press
VINNEREN AV KAKEBORDET: Marengsdrøm med rabarbraskum, jordbær, bringebær og blåbær. Sjekk oppskriften lenger ned, eller last ned appen KK Søtt. Du kan laste ned appen her (lenke til App Store). Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Mandelmarengs med rabarbraskum og friske bær er nemlig kaken du vinner alle veddemål med: Den er festens vinner - fordi den er vakker å se på - i nasjonalfargene, den er passe sunn - og den føles ikke så mektig etter alt annet man har spist på 17. mai. Hemmeligheten bak en litt magrere og enda friskere variant, er å erstatte noe av kremfløten med vaniljekesam. Den må blandes forsiktig inn i den ferdige kremen.LES MER: Flere artikler om kaker og kakeoppskrifter finner du her.Oppskriften kommer under bildet.

Mandelmarengs med rabarbraskum

INGREDIENSER:
 • 200 g mandler
 • 4 1/2 eggehviter
 • 200 g sukker
 • 300 g rabarbra
 • 160 g rørsukker
 • 1 ss potetmel
 • Frø fra en vaniljestang
 • 1/2 l kremfløte
 • 500 g blandede, friske bær, f.eks. blåbær, bringebær og jordbær.
 • SLIK GJØR DU:1. Sett ovnen på 175 grader. Mal mandlene til grovt mandelmel i en blender eller minihakker. Pisk eggehvitene luftige med en elpisker, tilsett sukker, og pisk videre til hvitene er helt stive. Bland mandelmelet forsiktig sammen med eggehvittene.2. Kle springformen (ca. 26 cm diameter) med bakepapir og fordel marengsmassen i formen. Stek marengsbunnen i ovnen i 20-25 minutter, til overflaten er gyllen. Avkjøl bunnen.3. Rabarbraskum. La ovnen stå på 175 grader. Rens rabarbraene, skjær dem i 2 cm store biter og fordel dem i en ildfast form med bakepapir. Dryss sukker, potetmel og vaniljefrø over rabarbraen, og legg den tomme vaniljestangen ved.4. Bak rabarbraen i ovnen i 20 minutter. Avkjøl helt. Fjern den tomme vaniljestangen, og rør rabarbraene sammen til en masse.5. Visp fløten til krem, og bland det forsiktig sammen med rabarbramassen. Fordel rabarbrakremen over mandelbunnen, og pynt med de friske bærene. Server straks.

  Last ned oppskriften!

  Fra 11. mai kan du få denne oppskriften og andre KK-favoritter rett på mobilen din. KK Søtt-appen har alle oppskriftene du ønsker deg, lekre bilder, interaktiv handleliste og enkle, praktiske funksjoner slik at du kan få inspirasjon, planlegge, handle, bake og dele med mobilen. TINE er tilstede i appen med sine eksperttips som hjelper deg å lykkes med bakingen.Den nye iPhoneapplikasjonen kan lastes gratis ned fra App Store (ekstern lenke) i kampanjeperioden 11.-25. Mai. Etter dette koster KK Søtt 12 kroner. Fra før har KK appen kk.no for mobil og ipad i App Store. Ipad-utgaven ble nominert til årets nettbrettutgave av Mediebedriftenes Landsforening tidligere i år.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer