Fetisjer

Her er den «vanligste» fetisjen

Dette tenner nordmenn på.

FETISJ: Ifølge eksperten er det svært mange som tenner på å dominere partneren sin eller selv bli dominert.  Foto: Scanpix
FETISJ: Ifølge eksperten er det svært mange som tenner på å dominere partneren sin eller selv bli dominert. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Seksuell fetisj defineres som seksuell lyst forbundet med spesifikke objekter eller konsepter, altså noe som opphisser mennesket.

Det kan for eksempel være en fascinasjon for lakk, lær og høye hæler, eller en trang til å se på andre eller selv bli sett på når man har sex. Det kan også omfatte ting som blir sett på som parafilier, også kjent som «seksuelle perversjoner» eller «seksuelle avvik».

Blir en person veldig opphisset og seksuelt stimulert av ting og handlinger som avviker fra den vanlige flertallsatferden, kan dette kalles en seksuell fetisj.

Hos noen personer er fetisjen eller fetisjene helt nødvendige for at de skal føle lyst, tenne seksuelt eller oppnå seksuell tilfredsstillelse, mens hos andre er den kun et spenningsmoment.  

Fetisjene varierer fra person til person og det som hos noen kan utløse seksuell tilfredsstillelse, kan hos andre tolkes å være helt uforståelig.

Men hva tenner egentlig vi nordmenn på? Og er det noen fetisjer som er vanligere enn andre?

LES OGSÅ: De hotteste sextrendene i 2015

Tenner på makt

Sofie Jonsson, som er presseansvarlig hos Kondomeriet,har tidligere forklart at hun tror at det å dominere partneren sin på forskjellige måter er blant de vanligste fetisjene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer