Mens

Her er det nye kropps-problemet

Cellulitter, ridebukselår, og grevinneheng. Nå er det nok en "kroppsfeil" treningsekspertene vil du skal bekymre deg over.

Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Sommeren er her, og med den sandaler, korte skjørt, shorts og capribukser. Herlig, tenker du kanskje, men de som driver helsestudio vet å smi mens jernet er varmt.Du har muligens opplevd at anklene dine hovner når temperaturen stiger? Et ikke helt ukjent fenomen.
 • 23 supertips for kvinner
 • Juli er «ankelmåneden»

  Treningskjeden Gold’s Gym arrangerer nå av alle ting «cankle awareness month», noe som ikke har gått uåpektet hen i amerikanske medier. Ordet cankle er en miks av ankle (ankel) og calf (legg) - og de mener da tilstanden der ankelen og leggen går i ett. Gold’s Gym vil altså at juli skal være måneden der vi blir bevisste på anklene våre og blir kvitt eventuelle syltelabber. Gold's Gym har også norske avdelinger.

  - Vil bli et verdensproblem

  Ifølge kampanjeteksten til Gold’s Gym er cankles det raskest voksende estetiske kroppsproblemet i USA. Millioner av mennesker lider av det, og Gold’s Gym antar at cankles innen 2012 verden over vil være et større problem for folk enn «kjærlighetshåndtak». De viser ikke til noen studier som underbygger denne påstanden.
 • Ukeplan for et sunnere liv
 • I kampanjeteksten gir de også råd om hvordan du kan bli kvitt syltelabbene dine, både ved hjelp av trening, kosthold og måter å kle deg på.

  Umulig å slanke bare anklene

  Hvor mye vits det er i treningstipsene kan diskuteres. Ifølge kk.no's tidligere treningeskspert Jill Jahrmann, er punktslanking umulig.
 • Jills 10 beste treningstips
 • Om det er fett som forårsaker tykke ankler er an annen sak. De aller færreste legger vel på seg kun rundt anklene, så hvis fett er problemet vil det sannsynligvis sitte overalt på kroppen din.
 • Treningen som gjør at du holder vekta
 • Dropp ankelangsten

  I mange tilfeller er vannansamling årsaken til hovne ankler. Høye hæler og trange sko kan bidra til dette. Høyt saltinntak og B5-vitaminmangel, mer kjent som anti-stressvitaminet vårt, kan også være årsaken.Opplever du at anklene hovner kun i sommermånedene er problemet etter all sannsynlighet varmerelatert. Så da kan du jo tenke etter selv hva du ønsker å gjøre. Være flau og ankelslanke deg for harde livet, eller nyte sommeren?

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer