Treningsklær

Her er det perfekte løpeantrekket

Det beste du kan ha på deg under KK-mila lørdag. Vi har sjekket været!

HVA SKAL DU HA PÅ DEG?: Silje Landevåg i Getinspired.no (på bildet) deler sine beste tips til hva du bør ha på deg på KK-mila. Blant anbefalingene er en teknisk løpeskjorte, tights/shorts, god sports-bh, gode løpesko og en lett løpejakke! (se priser på disse plaggene lenger nede i saken!) Foto: Silje Landevåg/produsentene
HVA SKAL DU HA PÅ DEG?: Silje Landevåg i Getinspired.no (på bildet) deler sine beste tips til hva du bør ha på deg på KK-mila. Blant anbefalingene er en teknisk løpeskjorte, tights/shorts, god sports-bh, gode løpesko og en lett løpejakke! (se priser på disse plaggene lenger nede i saken!) Foto: Silje Landevåg/produsentene Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Nå er årets store løpehappening - KK-mila, virkelig rett rundt hjørnet.

Lørdag 7. september (braker det hele løs for tredje gang, og så langt er cirka 5000 treningsglade kvinner fra hele Norge påmeldt (det er fortsatt mulig å melde seg på - gjør det her!).

LES OGSÅ: Løping er den beste treningsformen

ER DU KLAR?: Lørdag er det nok en gang klart for KK-mila i Oslo. Løpet går av stabelen for tredje år på rad, og kommer til å bli en folkefest! Det er fortsatt mulig å melde seg på! Foto: Sara Johannessen
ER DU KLAR?: Lørdag er det nok en gang klart for KK-mila i Oslo. Løpet går av stabelen for tredje år på rad, og kommer til å bli en folkefest! Det er fortsatt mulig å melde seg på! Foto: Sara Johannessen Vis mer
HOLD DEG VARM: Det er viktig å holde seg varm og tørr - også etter at du har krysset målstreken! Foto: Sara Johannessen
HOLD DEG VARM: Det er viktig å holde seg varm og tørr - også etter at du har krysset målstreken! Foto: Sara Johannessen Vis mer

Kle deg riktig

Uansett om du skal løpe KK-mila, eller delta på et av høstens andre løpearrangementer, er riktig bekledning viktig. Både for at du skal føle deg komfortabel og klare å yte maks under løpet, men også for at du skal holde deg tørr, og ikke bli kald (som fort fører til forkjølelse) i forkant eller etterkant av løpet.


KK.no har selvsagt sjekket værmeldingen for årets KK-mil, og det ser ut til å bli en meget fin dag, med lettskyet pent vær og rundt 18 grader.

I forbindelse med dette har vi også tatt en prat med treningstøyekspert Silje Landevåg i Getinspired.no, som gir sine beste tips til bekledning for denne typen vær og arrangement.

- Det ser virkelig ut til å bli det perfekte løpeværet på KK-mila i år. Når det gjelder antrekk, er en teknisk løpeskjorte et veldig lurt valg, og her er det viktig at det er i teknisk materiale. Da vil t-skjorten transporterer svette bort fra kroppen og holde deg bekvem under hele løpet, pluss i forkant og etterkant, forklarer Landevåg:

- En supertynn og lett løpejakke som du kan knyte rundt livet om det blir for varmt er også et must.

Når det gjelder hva du har på underkroppen, står du litt mer fritt. Om du foretrekker korte løpeshorts eller lange tights med kompresjon, så skal ikke det ha så mye å si på prestasjonsevnen din. Men korte løpeshorts kan bli litt kaldt etter målgang.


- Du kan fint løpe i shorts eller løpetights. Velger du det første kan det være greit å ha den under ei bukse som du tar av rett før løpet. Selv er jeg fan av kompresjonstights fordi det øker blodsirkulasjonen og sitter som støpt gjennom hele løpet, sier Landevåg.

Se kjøpetips fra bildet i toppen av saken nedenfor:


LES OGSÅ: Sigrid Bonde Tusvik er konferansier for KK-mila

Svettebånd eller caps

Et annet godt tips - særlig hvis du svetter mye i ansiktet (husk at jo mer du tørker bort svetten, jo mer kommer - da svette er kroppens naturlige avkjølingsmetode), er å ha på seg en caps, hårbånd eller svettebånd.

- Svettebånd, eller hårbånd spriter opp antrekket også, i tillegg til at det er praktisk, sier Silje, og kommer også med følgende råd til hva du bør ha med i reisebaggen/vesken:

- I vesken tar du med ny bh, deodorant og sporty overdel, så er du klar for å fortsette festen. Lykke til, spreka!


LES OGSÅ: Her er den ultimate løpemusikken

Det kan også være lurt å sikre seg følgende ting i forkant av løpet:1. Gode joggesko
Riktige joggesko er den viktigste investeringen, siden det faktisk er den største årsaken til skader ved løping. Gode joggesko har støtdemping og stabilisering som hovedoppgave. Dette blir slitt etter hvert og du må bytte ut joggeskoene med jevne mellomrom. Det kan være lurt å få hjelp til kjøp av joggesko, siden vi alle har ulike behov. Noen steder (for eksempel Løplabbet i Oslo) tilbyr skikkelig vurdering av hva du trenger med en gå/løpetest før du kjøper skoen. Har du mulighet til det, er det den aller beste måten å kjøpe sko på.

LES OGSÅ: Test nye joggesko på kvelden!

2. Sports-bh
En god sports-BH er helt nødvendig for kvinner. Selv om du har små bryster, bør du ha en god topp. Har du store bryster, er det viktig at du bruker en type med brede stropper på skuldrene, separate cuper for brystene og godt hold. Du er nødt til å prøve en sports-BH ordentlig: hopp litt rundt i prøverommet for å se om den holder mål. Har du små bryster, kan du gå for en god topp istedenfor en BH.

LES OGSÅ: Slik finner du lekkert treningstøy i XL-størrelser

LØPEJAKKE OG SVETTEBÅND: Her er Silje under fjorårets KK-mila arrangement, ikledd lett løpejakke, svettebånd og hårbånd! Foto: Sara Johannessen
LØPEJAKKE OG SVETTEBÅND: Her er Silje under fjorårets KK-mila arrangement, ikledd lett løpejakke, svettebånd og hårbånd! Foto: Sara Johannessen Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer