Hår

Her er frisyren alle vil ha

Hanneli Mustaparta og Kristen Stewart er bare noen av dem som elsker stilen.

HOT SVEIS: Hanneli Mustaparta er en av mange som allerede har omfavnet høstens store hårtrend – dyp sideskill. 90-talls-svosjen, som den gjerne kalles, er sveisen alle vil ha akkurat nå.  Foto: REX/Gregory Pace/BEI/All Over Press
HOT SVEIS: Hanneli Mustaparta er en av mange som allerede har omfavnet høstens store hårtrend – dyp sideskill. 90-talls-svosjen, som den gjerne kalles, er sveisen alle vil ha akkurat nå. Foto: REX/Gregory Pace/BEI/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har kanskje allerede fått med deg at hårskillen skal flyttes lenger ut til siden så snart høsten kommer.

Det skulle ikke mer til enn en liten titt på bildene fra New York Fashion Week for høst- og vintermoten 2014 for å se at trenden med dyp sideskill kommer.

LES OGSÅ: Derfor bør du skifte hårskill

Kjendisenes favoritt

Det er likevel ingen grunn til å vente til høsten.

Det gjør ikke hverken modellene, skuespillerne eller motebloggerne. Allerede nå er det sideskill som gjelder, og den skal være ekstrem.

Jo mer ekstrem, jo bedre!

Alle kler sideskill

André Auster, frisør og kreativ leder hos Auster Academy, har tidligere fortalt KK.no at han synes sideskill er svært flatterende. 

– Sideskill er noe enhver ansiktsform kan kle. Det kommer helt an på hvordan du velger å style den, sier han.

Den kan brukes på mange forskjellige måter - enten du vil ha håret stramt, gå for wetlook, bølger eller ha en tung sidelugg. 

TØRRSJAMPO: For å kopiere Caitlin Fitzgeralds rufsete frisyre, prøv tørrsjampo! Foto: REX/Gregory Pace/BEI/All Over Press
TØRRSJAMPO: For å kopiere Caitlin Fitzgeralds rufsete frisyre, prøv tørrsjampo! Foto: REX/Gregory Pace/BEI/All Over Press Vis mer

Jan Thomas Mørch Husby, hårstylist ved Jan Thomas Studio Parkveien i Oslo, mener likevel at noen kler den ekstreme varianten bedre enn andre. 

– De med et ovalt/dråpeformet, langt og smalt ansikt kler en dyp sideskill best – det fremhever ansiktsformen på en pen måte, har han uttalt. 
 
– De med litt mer firkantet ansikt kler som regel en midtskill best, men her kan du jo justere og leke deg litt.

LES OGSÅ: Slik får du glamorøse krøller

GLAMORØST: Du trenger ikke å ha en superfancy fest å gå på for å ha glamorøse krøller. Se på Chiara Ferragni – glamorøse retrobølger funker faktisk også til hverdags. Foto: LAURENT BENHAMOU/SIPA/All Over P
GLAMORØST: Du trenger ikke å ha en superfancy fest å gå på for å ha glamorøse krøller. Se på Chiara Ferragni – glamorøse retrobølger funker faktisk også til hverdags. Foto: LAURENT BENHAMOU/SIPA/All Over P Vis mer

Slik får du looken

Retrobølger er en annen viktig trend i år, og særlig da i kombinasjon med nettopp den dype sideskillen.

Den glamorøse looken er slett ikke vanskelig å få til, så hvorfor ikke overraske med en helt ny frisyre neste gang du skal på fest?

  • Start med nyvasket hår og påfør krølleskum og varmebeskyttelse. Klem håret i fingrene mens du føner det tørt, slik at du får mye bevegelse og hold i håret. 
  • Når håret er tørt, er det på tide å lage den dype sideskillen. Bruk en kam med en spiss på den ene enden til å lage skillen og la den være så ekstremt som du tør.
  • Spray håret med en krøllespray og del det inn i seksjoner. Krøll hver seksjon med en krølltang eller en rettetang for å få de glamorøse retrobølgene
  • For å få den falske halve hanekameffekten er det bare å gre håret på den ene siden (den du har skillen på) stramt bakover og feste med hårnåler.
  • Avslutt med en hårpray med godt hold for å få frisyren til å sitte pent hele kvelden.  

 

TIPS: Dersom du synes det blir for lite hår igjen på den ene siden når du lager den dype sideskillen, kan du starte ved tinningen og så legge skillen inn mot midten av hodet – altså på skrå. 

LES OGSÅ: Få perfekte festkrøller

MER VOLUM: For å få fyldig hår som Kristen Stewart, prøv å legge skillen fra den ene tinningen og bakover mot midten av hodet, heller enn å legge den rett bakover. Foto: REX/Broadimage/All Over Press
MER VOLUM: For å få fyldig hår som Kristen Stewart, prøv å legge skillen fra den ene tinningen og bakover mot midten av hodet, heller enn å legge den rett bakover. Foto: REX/Broadimage/All Over Press Vis mer

LES OGSÅ: Frisyrene som kan trylle

Juks deg til tykkere hår

– De med veldig tynt og fint hår, kan oppleve at det ikke er så mye hår igjen på den ene siden når de har lagt en dyp sideskill, så det kan også være greit å ta hensyn til, sier han. 

André Auster synes likevel at skillen kan være super på deg med fint, nordisk hår. 

– Jeg syntes den fungerer spesielt bra til nordiske hårtyper, da den får håret til å se tykkere ut, sier Auster.

For å få denne effekten, er det viktig at du ikke lar skillen følge en linje rett bakover. Du bør faktisk vinkle den inn mot midten av hodet etterhvert som du jobber deg bakover mot kronen. 

– En god anbefaling til en dyp sideskill er å ta utgangspunktet fra tinningen og så legge skillen inn mot midten av hodet – altså på skrå. Dette vil gjøre at du får lik fylde på hver side av hodet. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer