MED BALL: DeadBall er en av SATS nylanseringer. Her er det gruppetrening med en 3 kilos tung ball. KK.no har testet timen - anmeldelse kommer snart.  Foto: SATS
MED BALL: DeadBall er en av SATS nylanseringer. Her er det gruppetrening med en 3 kilos tung ball. KK.no har testet timen - anmeldelse kommer snart. Foto: SATS Vis mer

Treningskonsept

Her er høstens hotteste treningsnyheter

Styrke, dans, yoga, intervaller og heftig sirkeltrening - kom i gang nå!

Publisert
For mange av oss kan det være tøft å finne fram motivasjonen og komme i gang med treningen igjen etter en deilig og avslappende sommerferie med mye god mat og drikke.

Da kan det kanskje hjelpe litt på treningsiveren å vite at det er flust med nye, spennende gruppetreningskonsepter som er i ferd med å lanseres på landets største treningssentre.

LES OGSÅ: De hotteste treningsnyhetene for 2012

I "BUR": Her ser du et bilde av Transformers-buret, som finnes på utvalgte SATS-sentre. Dette er en form for sirkel/stasjonstrening hvor maks 16 personer kan være med.  Foto: SATS
I "BUR": Her ser du et bilde av Transformers-buret, som finnes på utvalgte SATS-sentre. Dette er en form for sirkel/stasjonstrening hvor maks 16 personer kan være med. Foto: SATS Vis mer

Starter opp snart

Høstsesongen er i gang på alle de store treningssentrene. Og fra midten av august til begynnelsen av september tilbyr landsdekkende kjeder som SATS og ELIXIA ferske konsepter som kan glede både nye og gamle medlemmer.

Sirkeltrening som skal «transformere» kroppen, yogaklasser til musikk, timer med elastiske slynger, partydans til heftige toner, sykkeltrening a la Tour de France, kroppsforming for nybakte mødre, samt kondisjons- og styrketrening med tunge baller.


Ja, dette er bare litt av det sentrene har på menyen for å friste deg til å komme og trene hos nettopp dem denne høsten. Og i likhet med vårsesongen, som også var rik på spennende nyheter, blir det nok ikke vanskelig å finne noe som kan passe din form og smak blant de ulike konseptene.

LES OGSÅ: 21 triks som får deg på trening

HØSTEN ER I GANG: Høsttimeplanen er i gang på mange av de store treningssentrene, og de nye konseptene lanseres nå i august og i begynnelsen av september. Her er et bilde fra SATS' nye konsept Transformer - som KK.no fikk teste før sommeren. Anmeldelse kommer snart!  Foto: SATS
HØSTEN ER I GANG: Høsttimeplanen er i gang på mange av de store treningssentrene, og de nye konseptene lanseres nå i august og i begynnelsen av september. Her er et bilde fra SATS' nye konsept Transformer - som KK.no fikk teste før sommeren. Anmeldelse kommer snart! Foto: SATS Vis mer

Enkle, effektive klasser

Når det gjelder treningstrender for sesongen, er det fortsatt effektivitet som står i fokus for de fleste.

Ifølge Jannika Pedersen - kompetanseansvarlig i ELIXIA Nordic, er enkle, funksjonelle timer fortsatt det medlemmer flest vil ha.

– Av trender denne høsten her vil fremdeles enkle, effektive klasser med en høy grad av funksjonalitet være populært. I tillegg er trendene med dans, body & mind, og personlig trening like hot som det har vært, sier hun til KK.no.

Både ELIXIA og SATS har flere enkle - men beintøffe kondisjonstimer på menyen, og dersom du liker å trene hardt, er det bare å glede deg til den kommende sesongen.


LES OGSÅ: Sjekk dette før du melder deg inn på treningssenter

Her er en smakebit på høstens nyheter:


Nytt på ELIXIA:

De fleste timene på ELIXIA lanseres 20. august.

RAW:

Dette er en gruppetreningstime hvor målet er å trene hardt og effektivt og frigjøre sitt fulle potensial. RAW er en enkel intervalltime inspirert av kampsport med slag og spark hvor man jobber én til én.

Fordeler med å trene RAW:
• Et ønske om å lære noe nytt
• Økt overskudd og selvtillit
• Du former og styrker kroppen
• Bedre kondisjon
• Mulighet til å utforske dine grenser, ta ut ditt fulle potensial
• Du går ned i vekt & forbrenner kalorier

Målgruppe: Alle kan trene RAW, det vil legges til rette for ulike nivåer på timen. ELIXIA anbefaler imidlertid at du har trent andre gruppetreningstimer der tidligere.

Tilbys: På alle ELIXIA sentre.

Se illustrasjonsvideo fra timen nedenfor:


Love2Dance:

Dette er en party-dansetime. En enkel, morsom og energisk danseklasse med forskjellige dansestiler, jazz, street, hip hop, raggae, latino, sving – her er alt lov. Trinnene er enkle, musikken er drivende, og masse glede gir deg en dansetime med stort treningsutbytte.

Fordelene med å trene Love2Dance:
• Du får trent samtidig som du har det gøy. I tillegg gir treningen deg bedre kroppsholdning.

Målgruppe: Alle

Tilbys: ELIXIA Ringnes Park, Colosseum, CC Vest og Kristiansand.

Jivamuktiyoga:

En dynamisk og flytende vinsaya yogaklasse til musikk. Her gjelder alt fra tradisjonell indisk musikk til fengende pop musikk. Jivamukti yoga er basert på gammel yogatradisjon tilpasset den vestlige verden og livet her. Klassen er fysisk krevende og er ment å utfordre deg, samtidig som den inneholder elementer som chanting og yogafilosofi.

Tilbys: ELIXIA Madla, Colosseum og Kristiansand

YogaUnião:

YogaUnião er inspirert av yoga og de fredlige brasilianske kampsportene Brazilian Jiu-Jitsu og Capoeira. Flowen er påvirket av det lekne ved Capoeira,det utfordende med Bjj og fokuset og mange av posisjonene fra yoga. Ved å benytte mange av de fysisk utfordrende posisjonene fra yoga, som armbalanser og benbalanser, får man jobbet like mye med det mentale så vel som det fysiske. União står for kombinasjonen eller unionen mellom hardt arbeid, kunne gi slipp og samtidig ha det gøy med det man gjør.

Målgruppe: YogaUnião er for alle nivåer. ELIXIA modifiserer og avanserer, siden alle er individer med forskjellig utgangspunkt.

Tilbys: Utvalgte sentre (mer info finner du på ELIXIAS hjemmeside)

Crossing:

Dette er kondisjonstrening på lik linje med Xycling. Man står på små strider/ellipsemaskiner i sal, hvor det kjøres klasser som i sykkelsalene. Medlemmene står imidlertid og går på striders/ellipsemaskinen, i motsetning til å sitte og tråkke.

Tilbys:ELIXIA Ullevål.

YT Challenge timer:

I samarbeid med YT lanserer ELIXIA spesielle Challenge-timer denne høsten.
Disse timene skal gi medlemmene en treningsutfordring, samtidig som de har et mål om å inspirere medlemmene til variert trening.

Tilbys: Utvalgte sentre (mer info finner du på ELIXIAS hjemmeside)

Mer info

Ellers fortsetter Elixia med flere av vårens nyheter, som 500 Kcal, TRX og Kettlebell. Mer info om de ulike konseptene finner du på Elixias hjemmesider (ekstern lenke).

LES OGSÅ: Den beste treningen for vekttap

Nytt på SATS:

De fleste timene på SATS lanseres i slutten av august (rundt 27. august - 3. september).

DeadBall:

SATS er først i verden med å tilby dette som gruppetrening. Eksplosiv trening skal gi deltageren sterkere kjernemuskulatur og en underholdende treningsøkt. Hovedpersonen ligner en forvokst medisinball som er mykere, lettere og enkel å få tak på.

– Ballen er på tre kilo og er lenge blitt benyttet av personlige trenere og deres kunder, men nå har vi utviklet en hel gruppetime der man jobber sammen to og to med denne spesielle ballen, i følge Randi Christensen, som er ansvarlig for gruppetrening i SATS.

Timen baserer seg på at man jobber sammen i par, og samarbeider om å kaste og ballansere ballen for å utfordre kjernemuskulatur og aktivere de rakse muskelfibrene. Treningen fokuserer på at man skal ta i mot ballen som kasters av partneren, stekke ut kroppen og deretter kaste ballen tilbake med stor kraft. Dette påvirker hurtigheten i kroppen, og bidrar til et større treningsutbytte.

DeadBall er tilpasset de som vil trene hele kroppen og som ønsker en ny utfordring. I tillegg er dette er gruppetime for de som ønsker seg en treningsøkt der de slipper å følge musikken eller huske koreografi. Klassen varer 45 minutter og kan fint kombineres med en løpetur eller annen kondisjonstrening før eller etter gruppetimen.

Tilbys: SATS Bergen, Bislett, Drammen, Hellerud, Ila, Langnes, Lillestrøm, Metro, Nesttun, Sagene, Sarpsborg, Sjølyst, Solli plass, Storo og Vulkan.

Følg med på KK.no - vi har testet DeadBall og anmeldelse kommer snart!

Se illustrasjonsvideo fra timen nedenfor:


Transformer:

Dette er en tøff kombinasjon av styrke- og kondisjonstrening som foregår i et «stålbur» (treningsapparat) ute i treningsstudioet.

– Transformer er fettforbrenning og styrketrening samlet i en effektiv økt på 30 eller 45 minutter, forteller Christensen.

I en gruppe på maks 16 personer blir deltagerne fulgt opp tett av en kyndig instruktør. Økten foregår som sirkeltrening der man flytter seg fra øvelse til øvelse. Det hele skjer enten ved hjelp av, eller i området rundt det såkalte «buret». Styrkeøvelser og raskt tempo gir en sterkere kropp og styrker kondisjonen.

Mange vil nok sammenligne Transformer med CrossTraining, og det er mange likhetstrekk; du har en motiverende instruktør som følger opp tett, du utfordrer hele kroppen, og du møter øvelser og utfordringer som er helt nye for deg.

Tilbys: SATS Bergen, Bislett, Majorstua, Metro, Nesttun, Nydalen, Sandviken, Sjølyst, Solli plass og Vestkanten.

Følg med på KK.no - vi har testet Transformer og anmeldelse kommer snart!

Se illustrasjonsvideo fra timen nedenfor:


GRIT-serien:

Klassene er 30 minutter og oppdelt i to grener med forskjellig fokus. Velg PLYO når du vil øke spensten din og STRENGTH når du vil bli sterkere. Ta treningen din til neste nivå med LES MILLS GRIT™.

GRIT™ PLYO – Maksimerer spensten
GRIT™ PLYO er oppbygd med øvelser som øker og forbedrer spensten. Du bruker en step og noen ganger en vektplate for å øke intensiteten, øke beinstyrken og treningseffekten. Fengende musikk får deg til å ta din trening til et nytt nivå. Bli sterkere, raskere og spenstigere med GRIT™ PLYO.

GRIT™ STRENGTH – Maksimerer styrken
GRIT™ STRENGTH er designet for å bygge opp muskelstyrken. Her bruker du skivestang, vektplater og step for å øke treningseffekten. Musikk og øvelser som gir deg kraftfull trening og som forbedrer oksygenopptak, styrke og utholdenhet. Du vil prestere raskere og på et høyere nivå med GRIT™ STRENGTH.

Tilbys: SATS Bislett, Langnes, Lillestrøm, Nesttun, Sjølyst, Solli plass og Storo.

StrongMama:

Denne klassen er for nybakte mødre og utviklet etter CrossTraining formatet hvor deltakerne arbeider fra stasjon til stasjon.

Barna ligger trygt i midten mens mammaene kjemper hardt med øvelser som gir raske resultater etter fødselen.Klassen stiller ingen krav til musikk eller takt. Øvelsene utføres i ens eget tempo etter behag og form.

Tilbys: SATS Bergen, Bislett, Kampen, Langnes, Metro, Nesttun, Nydalen, Sagene og Vulkan.

Se illustrasjonsvideo fra timen nedenfor:


TdF-Cycling:

TdF-Cycling består av 4 ulike Cycling klasser som er inspirert av etapper fra sykkelrittet Frankrike rundt, Tour de France.

På en reise fra Liége til Paris, over alpene til Pyrenéerne, med rette strekninger så vel som tempoetapper (TimeTrial) kommer du til å få prøve hvordan det kjennes ut å bestige høye fjell og kjempe for å vinne den grønne «most agressive cyclist»-trøyen, og videre vinne sprinten over mållinjen til slutt.

Tilbys: Utvalgte SATS-sentre (mer info finner du på SATS hjemmeside).

Mer info

Ellers fortsetter SATS med vårnyheter som ViPR og Yogalates. Mer info finner du på SATS.no (ekstern lenke).

LES OGSÅ: Denne treningen ga Mette-Marit superkroppen

KK.no tester

KK.no har tidligere testet en rekke ulike gruppetreningstimer og treningskonsepter på sentre rundt om i landet.

Her finner du mer info om disse:
• Chairtease - Nike Blast
• PowerStep - SATS
• Powerstrip - Nike Blast
• Shape - SATS convention
• Zumba - Treningshuset
• Parkour - SATS convention
• Boot Camp - Fitness.xpress
• RåSterk – Treningshuset
• Waterball - Elixia
• SH’BAM – SATS
• FightCircuit - SATS
• IntervallFlex - Friskis&Svettis
• Budokon - Elixia
• Nike Get Fit - SATS
• Burlesque - Elixia
• Cardio Step Interval - Elixia
• Catslide - NIH Fitness Convention
• Pilates Reformer – Pilates Room
• CrossFit – NIH Fitness Convention
• Poledancing – Sometimes poledancing studio
• Kinesis – StudioDay
• ViPR – SATS
• 500 Kcal – Elixia
• TRX – Krønsj
• Fit for Beach – Elixia

LES OGSÅ: Slik får du mest ut av treningen


Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer