Trening

Her er høstens hotteste treningsnyheter

Dans, kampsport, yoga, sirkel og kardio - kom i gang!

DANS: Både SATS og Elixia satser på flere nye dansetimer i høst.  Foto: Thinkstock
DANS: Både SATS og Elixia satser på flere nye dansetimer i høst. Foto: Thinkstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
For mange av oss forsvinner kanskje lysten til å trene etter hvert som de lyse sommerkveldene svinner hen.

At den litt smålabre høstsesongen er iferd med å gjøre sitt inntog, er imidlertid ingen god grunn til å legge treningen på hylla.

Bare 15 minutter med fysisk aktivitet hver dag har nemlig vist seg å kunne forbedre helsen og forlenge livet ditt med opp til tre år. Og dersom du synes jogging , ellipsemaskiner eller vanlig styrketrening i sal er kjedelig, så finnes det heldigvis mange utrolig spennende måter du kan trene på.

Høstsesongen er i gang på de ulike treningssentrene rundt om i landet, og i den anledning lanserer blant annet SATS, Elixia og Friskis&Svettis flere «gruppetreningsnyheter» som kan glede nye og gamle medlemmer.

Kampsport, burlesque-dans, zumba for barn, aqua-trening og timer med elastiske slynger er bare noe av det treningssentrene har satt på menyen for å friste deg til å komme og la svetten renne hos akkurat dem.

Og det blir nok ikke så vanskelig å finne noe som kan passe din form og smak blant de ulike konseptene.

LES OGSÅ: Treningstriksene som virker gang etter gang

Dette er nytt på de største treningssentrene denne høsten:


Nyheter på SATS:

De fleste høsttimene på SATS lanseres i slutten av august (mandag 29.).

FIGHTCIRCUIT
Treningsformen har hentet inspirasjon fra blant annet MMA, Karate og Taekwon-Do. Dette gir deltakerne en ny vri på både kondisjon- og styrketrening.

Klassen kjøres som en intervalløkt der deltakerne bytter mellom ulike stasjoner og øvelser. Klassen byr på ulike varianter med spensthopp, utfordrende push-up-øvelser og magetrening som angriper fra alle kanter. I tillegg legges det inn runder med slag og spark i luften.

SATS' hjemmeside (ekstern lenke) står det at FightCircuit henvender seg til deg som liker tøff og effektiv trening. I utgangspunktet brukes egen kroppsvekt som belastning og du trenger ikke å uroe deg for at du må ha med deg treningspartner.

Gruppetreningstimen ble utviklet etter inspirasjon fra besøk hos flere av de beste kampsportklubbene i Los Angeles.

SH’BAM
Denne nye og heftige danseklassen, som blander populær pop og latinomusikk, inneholder enkel koreografi, men er likevel tøff og kondisjonskrevende.

«Come as you are – leave as a star!» er slagordet for denne timen.

SH´BAM er utviklet av Les Mills, som står bak flere av de mest populære gruppetreningstimene i verden, deriblant BODYBALANCE og BODYPUMP. På nettsidene deres (ekstern lenke) står det at SH'BAM er en moderat kondisjonstime med koreografi hvor du kan brenne over 500 kalorier på 45 minutter.

Ifølge SATS fikk timen også utmerkede tilbakemeldinger under testklassene denne våren.

Her kan du lese hva noen av medlemmene syntes:

«Jeg fikk kjempemye energi, og merket ikke en gang at det var slitsomt. Perfekt en fredagskveld etter en lang arbeidsuke» - Kvinne 24 år.

«Lett å henge med, herlig musikk, party stemning» - Kvinne 35 år.

Se kort introvideo nedenfor:Les mer om SATS' nye timer og tilbud på deres hjemmeside (ekstern lenke)

LES OGSÅ: Baggene som gir deg lyst til å trene

Nyheter på Elixia:

Høstimene på Elixia lanseres mot slutten av august (mandag 22.) og i oktober/november.

CARDIO ENERGY
Elixias hjemmeside (ekstern lenke) står denne timen beskrevet som «en av tidenes mest effektive kondisjonstimer i sal». Med enkle trinn og energisk musikk skal instruktørene holde en time der treningseffekt og treningsglede står i sentrum.

Du kan velge mellom CARDIO ENERGY og CARDIO STEP. Ønsker du i tillegg funksjonell trening med styrkende effekt for hele kroppen anbefaler Elixia Cardio Step Intervall.

Se kort introvideo nedenfor:


BURLESQUE
Elixias populære DanceTour er tilbake og denne gangen tar senteret medlemmene sine med inn i den forrykende og sexy dansesjangeren Burlesque (tenk Christina Aguilera, Cher og Moulin Rouge).

Denne timen lanseres på alle sentre i oktober/november.

ZUMBATOMIC
Dette er zumba for barn. Barna utvikler koordinasjon og holder seg i aktivitet på en helt ny måte som er både morsom og spennende.

ZUMBA GOLD
Zumba Gold er en time med musikk, dansetrinn og skånsom trening som er tilpasset deg som vil prøve Zumba for første gang, eller om du er godt voksen! Her kan alle, uansett nivå, danse seg i form.

TRX SUSPENSION TRAINING
Dette er en time hvor du trener styrke, balanse, fleksibilitet og grunnleggende core stabilitet ved bruk av elastiske slynger.

AQUA YOGA
Denne timen tilbys på Elixia-sentre som har basseng (det er kun Elixia som har denne timen). Dette er en yogatime hvor motstanden i vannet utnyttes for å effektivt skape en balanse mellom åndedrett og avspenning.

KETTLEBELL
Dette er styrketrening på en helt ny måte. Kettlebell gir deg bevegelighet, styrke, hurtighet, koordinasjon, kondisjon og balanse.

BUDOKON
Dette er en fusjon mellom kampsport og yoga. Budokon skal gjøre deg smidigere, raskere, mer balansert, fleksibel og kraftfull.

Les mer om Elixias nye timer og tilbud på deres hjemmeside (ekstern lenke)

LES OGSÅ: Treningstoppene vi har lyst på nå

Nyheter på Friskis&Svettis

Nyhetene på Friskis&Svettis lanseres mot slutten av august (noen er allerede lansert).

- Vi har stadig nye treningsformer som kommer, men det aller nyeste i Friskis&Svettis er gruppetimene Flex, som er en sporty time som legger fokus på funksjonell bevegelighetstrening, sier Ida Westgaard, kommunikasjonsansvarlig i Friskis&Svettis, til KK.no:

- Vi har også varianten IntervallFlex som er en tøff kombinasjonstime med intervaller og bevegelighetstrening i en og samme time, samt Flex30 som er en halv times trening hvor vi jobber med fleksibilitet og bevegelighet (denne timen passer ypperlig å kombinere med andre timer i vårt tilbud),

Her får du litt mer info om timene:

FLEX OG FLEX 30
Dette er en time som legger fokus på funksjonell bevegelighetstrening.

IfølgeFriskis&Svettis’ hjemmeside (ekstern lenke) er Flex og Flex30 (samme konsept, men varer bare en halvtime) timen for deg som lengter etter trening som gjør deg smidigere og mer bevegelig. Det vil si, den naturlige fleksibiliteten kroppen din behøver for å fungere på best mulig måte.

Dette er trening som forbedrer funksjonen i stive muskler og ledd og en time som på alle måter kompletterer mer styrke- eller kondisjonsfokus med den viktige treningen for bevegelighet og fleksibilitet.

Timen kan beskrives som sportslig, atletisk, flytende, energisk, med fokus og nærvær. Det benyttes enkle øvelser, men timen innehar også momenter som krever litt ekstra i omfang, teknikk og utgangsposisjon. Deltagerne kommer til å oppleve muligheten til progresjon f.eks gjennom å øke bevegelsesutslaget eller å bruke mer krevende posisjoner.

INTERVALLFLEX
Dette er en intensiv kombinasjonstime med kondisjon, styrke og bevegelighet. I denne kombinasjonstimen utfordres kondisjon og styrke i et tøft intervallopplegg, deretter følger bevegelighetstrening. Intervalldelen, som er ca. 25 minutter, har en høy intensiv karakter og veksler mellom øvelser for styrke, stabilitet og kondisjon. Om du liker å ta i og er klar for intensiv trening, er dette en time du kan gå ut av med et stort smil om munnen på…

Les mer om Friskis&Svettis' nye timer og tilbud på deres hjemmeside (ekstern lenke)

LES OGSÅ: Slik tar du vare på musklene dine

KK.no har testet flere ulike gruppetreningstimer i år. Mer info om disse finner du nedenfor:
• Chairtease - Nike Blast
• PowerStep - SATS
• Powerstrip - Nike Blast
• Shape - SATS convention
• Zumba - Treningshuset
• Parkour - SATS convention
• Boot Camp - Fitness.xpress
• RåSterk – Treningshuset
• Waterball – Elixia
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer