Snacks

Her er idrettsjentenes snopfavoritter

Sjekk hva Marit Bjørgen, Christina Vukicevic, Therese Johaug og Tora Berger koser seg med!

SNOPFAVORITTER: Finn ut hva som er Marit Bjørgen, Christina Vukicevic, Therese Johaug og Tora Bergers snop- og kosematfavoritter i denne saken! Foto: Per Ervland/All Over Press/A. C. Blystad
SNOPFAVORITTER: Finn ut hva som er Marit Bjørgen, Christina Vukicevic, Therese Johaug og Tora Bergers snop- og kosematfavoritter i denne saken! Foto: Per Ervland/All Over Press/A. C. Blystad Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Å være toppidrettsutøver betyr at du er langt over middels opptatt av trening og kosthold. Og det krever hardt arbeid, samt enorme mengder mat og trening å nå toppen.

Som KK.no kunne avsløre i forkant av ski-VM i Oslo i 2011, spiser langrennsstjerne Marit Bjørgen (33) som en fullvoksen mann (og mer enn det) i forkant av slike mesterskap.

33-åringen er avhengig av å få i seg svimlende 5000 kilokalorier per dag (sjekk hele matplanen her), for å prestere maksimalt, og dette tilsvarer så mye mat at de fleste av oss bare blir kvalme ved tanken.

Hovedsakelig er dette sunn mat med mye frukt og grønt, men det er ikke slik at toppidrettsutøvere kun må tenke helse og riktig næring når de spiser.


LES OGSÅ: Redd for å overspise i helgene?

Spiser ikke bare sunn mat

Hele Norges langrennsyndling, og guttas store favoritt - Therese Johaug (24) fortalte KK.no i vinter at hun elsker å kose seg, men at det er en myte at idrettsfolk kun spiser riktig kost.

- Nei, vet du, det er en myte det der om at vi bare spiser sunn mat. Det er selvfølgelig viktig å spise riktig type mat, men vi kan jo egentlig spise nesten hva vi vil - siden vi trener såpass mye. For det meste spiser vi mye god, tradisjonell mat, og det å spise nok er viktig, sa Johaug, og avslører samtidig at hun har en klar «snopfavoritt»:

- Ja, Freja melkesjokolade er favoritten. Helt klart.

LES OGSÅ: Slik gjør du tacoen enda sunnere

POTETGULL: Marit Bjørgen elsker potetgull og sure drops, og koser seg gjerne med det i helgene.  Foto: Benedicte Haugaard
POTETGULL: Marit Bjørgen elsker potetgull og sure drops, og koser seg gjerne med det i helgene. Foto: Benedicte Haugaard Vis mer
GULL-JENTA: Hele Norges skiskytter-stjerne Tora Berger liker også å kose seg når hun har "fri".  Foto: All Over Press
GULL-JENTA: Hele Norges skiskytter-stjerne Tora Berger liker også å kose seg når hun har "fri". Foto: All Over Press Vis mer

Elsker potetgull og taco

Også Marit Bjørgen har noen snopfavoritter som hun liker å kose seg med på fredags- og lørdagskveldene, og 33-åringen har en spesiell forkjærlighet for potetgull, avslører hun overfor nettsiden Sunnjenteidrett.no.


- Favorittgodteriet mitt er potetgull og sure drops. Selv om jeg er idrettsutøver liker jeg å «skeie» ut, og mener det er viktig å unne seg snacks. Når jeg sitter på sofaen en fredags- eller lørdagskveld, koser jeg meg med godis, har hun fortalt.

Ellers er Marit som de fleste av oss andre, og på kosematlisten hennes står både taco og pizza.

- Lørdagskos for meg er taco, pizza eller laksegryta mi og jeg unner meg brus om jeg har lyst på det. Jeg spiser ikke dessert så ofte, men sier ikke nei takk om jeg får servert en god kake, sier hun.

LES OGSÅ: Slik velger du det beste potetgullet

Marsipanpølser, Smash og After Eight

Sunnjenteidrett.no, som er et samarbeidsprosjekt mellom Norges Skiforbund, Norges Skiskytterforbund, Norges Orienteringsforbund og Norsk Friidrett med støtte fra Norges Idrettsforbund og Olympiatoppen, har også fått godis- og kosematfavorittene til skiskytter Tora Berger og hekkeløper Christina Vukicevic.

Sjekk deres favoritter nedenfor:

VAFLER PÅ MENYEN: Tora Berger lager seg gjerne gode vafler når hun skal kose seg litt ekstra.  Foto: Getty Images/Image Source
VAFLER PÅ MENYEN: Tora Berger lager seg gjerne gode vafler når hun skal kose seg litt ekstra. Foto: Getty Images/Image Source Vis mer

Tora Berger


Snop: - De lange og tynne marsipanpølsene med sjokoladetrekk er bare helt fantastiske. Jeg må innrømme at jeg sjelden klarer å gå forbi hylla i butikken uten å putte noen av marsipanpølsene opp i handlekurven.

Kosemat: - Jeg er god til å kose meg, og ingen ting kan måle seg med hjemmelagde vafler! Det er noe av det beste jeg kan få.


LES OGSÅ: Bytt ut brødskiven med grove vafler

FAVORITTER: Christina (til høyre) elsker tapas, og særlig med brød og aioli til... Foto: All Over Press
FAVORITTER: Christina (til høyre) elsker tapas, og særlig med brød og aioli til... Foto: All Over Press Vis mer

Christina Vukicevic


Snop: - Smash, After Eight og all mulig slags is.

Kosemat: Når jeg skal kose meg, går jeg gjerne på The Broker for å spise quesedilla. Eller jeg lager meg noe godt hjemme.Taco er definitivt en av favorittene, sammen med tapas med masse brød og aioli. Jeg elsker også kjøttdeig og spagetti med tomatsaus, rømme og mais. Yndlingskaken min er ostekake!


Målet med Sunnjenteidrett.no og prosjektet er å redusere forekomst av spiseforstyrrelser blant utøvere, samt heve treneres kompetanse om idrett og spiseforstyrrelser og hvordan de kan skape arenaer for sunn utvikling av unge utøvere.

Du kan lese mer om prosjektet på deres nettsider!

SPISER MYE MAT: Både Marit Bjørgen og Therese Johaug spiser mye sunn mat. Likevel koser de seg også med snop og god helgemat - som alle andre.  Foto: All Over Press
SPISER MYE MAT: Både Marit Bjørgen og Therese Johaug spiser mye sunn mat. Likevel koser de seg også med snop og god helgemat - som alle andre. Foto: All Over Press Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer