Kaffe

Her er kaffe-verstingene

Én kaffe mocca kan inneholde opptil 270 kalorier. Det er flere kalorier enn en vaffel. Her er oversikten.

Det er heldigvis ikke vanskelig å spare kalorier i kaffebaren. Ved å velge lettmelk i stedet for helmelk sparer du både fett og kalorier. Foto: Colourbox.com
Det er heldigvis ikke vanskelig å spare kalorier i kaffebaren. Ved å velge lettmelk i stedet for helmelk sparer du både fett og kalorier. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kalorier i kaffebaren

Sparer du på kalorier i kaffebaren?

Nordmenn elsker kaffe. Gjennomsnittlig inntar en norsk kaffedrikker fem kopper per dag. Det er fremdeles den svarte kaffen som er favoritten, men det er flere og flere som tyr til de mange utenlandske kaffevariantene, som cappuccino og kaffe latte. Som kjent er det stor forskjell på smaken til svart kaffe og kaffe latte/cappuccino, men det som virkelig er den store forskjellen er kaloriinnholdet. Mens en kopp svart kaffe inneholder null kalorier, kan en stor kaffe latte med H-melk inneholde hele 195 kcal (og 12 gram fett). Det er mer kalorier enn i en New Energy bar, som gir 190 kcal per sjokolade (og 7,1 gram fett), og nesten like mange kalorier som i en vaffel, men med dobbelt så mye fett! Les også: Drikke som saboterer slankekurenI denne artikkelen gir vi deg oversikt over kaloriinnholdet i kaffedrikker, og tips til hva du kan gjøre for å spare kalorier.

Harde kaffefakta

Først, de harde fakta om kaloriinnhold i vanlige kaffedrikker. Alle beregningene er gjort uten tilsatt sukker. Har du med en teskje sukker i kaffen (fem gram) gir det 20 kcal i tillegg. Les også: Spar 5000 kalorier, så enkelt er det!Verstingen: Kaffe moccaDette er en blanding av espresso, sjokoladesaus og steamet melk. I en kaffe mocca med helmelk og sukker er det omtrent 230-270 kalorier.Kaffe latteDet er en enkel eller dobbel espresso med steamet melk. Forholdet er én del kaffe til fem deler melk. Kalori- og fettinnhold:
 • Enkel latte med helmelk: 195 kcal, 12 gram fett.
 • Enkel latte med lettmelk: 135 kcal, 6 gram fett.
 • Dobbel latte med helmelk: 175 kcal, 11 gram fett.
 • Dobbel latte med lettmelk: 120 kcal, 5,5 gram fett.
Les også: Ikke drikk koffein hver dagCappuccinoDenne varianten består av én tredel espresso, én tredel melk og én tredel skum. Skummet skal være smidig og fløyelsaktig, og det skal ikke være noe klart skille mellom skummet og den varme melken under. Det brukes ofte ren sjokolade eller en blanding av sjokolade og kanel som strø. Kalori- og fettinnhold:
 • Enkel med helmelk: 100 kcal, 6 gram fett.
 • Enkel med lettmelk: 70 kcal, 3 gram fett.
 • Dobbel med helmelk: 80 kcal, 5 gram fett.
 • Dobbel med lettmelk: 55 kcal, 2,5 gram fett.
Les også: - Kaffe demper smerteEspresso macchiatoOfte også bare kalt macchiato. Ordet betyr «flekkete» på italiensk. Dette er en enkel eller dobbel espresso som er pyntet med en liten klatt melkeskum for å bryte smaken litt. Liker du den sterke og fyldige espressosmaken og samtidig ønsker å spare på kaloriene, er dette det beste alternativet. Melkemengden er så liten at du ikke trenger å telle kalorier.CortadoSpanjolenes svar på macchiato, men lages med en vri: Med varm melk i stedet for melkeskum og litt mer melk. Én del kaffe til én del melk. Kaloriinnhold:
 • Enkel med helmelk: 20 kcal.
 • Enkel med lettmelk 15 kcal.
 • Dobbel med helmelk: 40 kcal.
 • Dobbel med lettmelk: 30 kcal.
AmericanoDette er en enkel eller dobbel espresso som fylles på med varmt vann. Et alternativ til presskanne-, trakte- og kokekaffe. Den inneholder ikke melk, så det er ikke nødvendig å telle kalorier.Visst du dette: Kaffevanene avslører ham

Spar kalorier

Det er heldigvis ikke vanskelig å spare kalorier i kaffebaren. Ved å velge lettmelk i stedet for helmelk sparer du både fett og kalorier. Er du forsiktig med sukkeret, kan du spare enda mer. Du kan også prøve kaffedrinker med mindre melk, for eksempel espresso macchiato. Her er noen flere sunne tips:
 • Bruk kunstig søtningsstoff eller kanel som smakstilsetning, i stedet for sukker.
 • Drikk vann ved siden av kaffen.
 • Husk at smakssiruper kan inneholde mange kalorier.
 • Ha i bakhodet at kalde kaffedrikker ofte inneholder mye sukker.
 • Gratulerer, du har funnet et KMS-produkt! Klikk her for å vinne!

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer