Orgasme

Her er kvinners mest erogene soner

Forskerne brukte lett berøring, kraftig berøring og vibrering for å finne svaret...

SENSITIVE OMRÅDER: Det var ikke bare klitoris og brystvorter forskerne fant ut at var erogene.  Foto: All Over Press
SENSITIVE OMRÅDER: Det var ikke bare klitoris og brystvorter forskerne fant ut at var erogene. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er noen forskningsstudier man lurer på hvordan er blitt utført, og denne er helt klart av den sorten.

For hvordan finner man ut hvilke områder av kvinnekroppen som er mest erogene?

Jo, man berører og vibrerer.

LES OGSÅ: Får du ikke orgasme?

Lå nakne på et bord

Det er forskere ved canadiske Université du Québec à Montréal, som nå har gått grundig til verks for å finne ut mer om kvinners erogene soner.

Så hvordan gjorde de det, egentlig?

Studien, som er publisert i tidsskriftet Journal of Sexual Medicine, ble utført på 30 kvinner i alderen 18 til 35 år.

Kvinnene ble bedt om å ligge nakne på et bord dekket av laken, og forskerne brukte så tre måter å teste de erogene sonene på: lett berøring, kraftig berøring og vibrering.

Forskerne stimulerte kroppsdelene i halvannet sekund, ventet fem sekunder og spurte så kvinnene om de kjente stimuleringen.

Og vi får håpe testpersonene ikke var veldig sjenerte, områdene som ble undersøkt var, naturlig nok, av de aller mest intime.  

LES OGSÅ: Gjør det vondt når du har sex?

TRE TYPER BERØRING: Forskerne undersøkte effekten av lett berøring, kraftig berøring og vibrering.  Foto: All Over Press
TRE TYPER BERØRING: Forskerne undersøkte effekten av lett berøring, kraftig berøring og vibrering. Foto: All Over Press Vis mer

Klitoris, nakke og bryster

En erogen sone defineres gjerne som et område av kroppen som har ekstra mange nervetråder, og som derfor reagerer raskere og mer intenst på berøring og stimulering.  

Vi vet en del om erogene soner fra før, blant annet det at tungen, leppene, øreflippene, brystvortene og kjønnsorganene er spesielt følsomme for berøring.

Så hva er egentlig poenget med å forske mer på det?

Ifølge Time Magazine mener det canadiske teamet ved fakultetet Department of Sexology, at de har klart å vise at det er stor forskjell på hvordan man berører.

Det viste seg nemlig at noen kroppsdeler reagerte på lett berøring, mens andre kroppsdeler reagerte på kraftig berøring og vibrering.   

Kroppsdelene som ble undersøkt av de canadiske forskerne var klitoris, kjønnslepper, skjeden, anus, siden av brystene, brystvortene, det mørke området rundt brystvortene, nakken og underarmen.  

LES OGSÅ: Du kan øve deg til orgasme

EROGENE SONER: Ikke overraskende var klitoris og brystvorter områdene som var mest sensitive for kraftig berøring og vibering.  Foto: All Over Press
EROGENE SONER: Ikke overraskende var klitoris og brystvorter områdene som var mest sensitive for kraftig berøring og vibering. Foto: All Over Press Vis mer

Plastisk kirurgi nedentil

Da testkvinnene ble berørt lett, var det nakken, underarmen og skjeden som viste seg å være de mest følsomme områdene.

Kroppsdelen som var minst følsom for lett berøring, var det mørke området rundt brystvortene.

Da forskerne brukte kraftig berøring, fant de ut at klitoris og brystvortene var de mest sensitive, mens siden av brystene var minst følsomt.

Når det ble brukt vibrering, var det klitoris som var mest følsom og brystvortene som var nest mest følsomme.

De canadiske forskerne mener funnene deres er interessante i seg selv, men også med tanke på den økende andelen kvinner som opererer nettopp de erogene sonene.

Stadig flere kvinner opererer brystene, og enkelte får dessuten utført kosmetisk kirurgi nedentil.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer