Gravid

Her er mannen det er sunt å sikle på

Ikke ha dårlig samvittighet hvis du bruker tid på ham hver uke.

Patrick Dempsey og Grey's Anatomy er faktisk bra for deg. Foto: All Over Press
Patrick Dempsey og Grey's Anatomy er faktisk bra for deg. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Er du hekta på tv-såper fra sykehusmiljøet skal du bare dyrke interessen. Ny forskning viser nemlig at de som ser på serier som Grey's Anatomy og Akutten fester seg ved helseinformasjonen i programmet.
 • Her er de sunne stjernene
 • Plantet informasjon

  Den amerikanske forskningsinstitusjonen Kaiser Family Foundation gjorde et forsøk sammen med manusforfatterne av Grey's Anatomy. De ble enige om å plante informasjon om HIV i en av episodene. Episoden handlet blant annet om en kvinne med HIV som blir gravid etter et kondomuhell. Hun er bekymret for at barnet hun bærer skal bli smittet, men legene forsikrer henne om at det er 98 prosent sjanse for at barnet fødes friskt dersom hun gjennomgår riktig behandling.

  Seerne ble smartere

  Forskerne gjorde en undersøkelse blant 1500 faste seere av Grey's Anatomy. En uke før episoden med HIV-informasjonen ble sendt visste 15 prosent hva som var smitterisikoen under graviditet. En uke etter at episoden ble sendt visste hele 61 prosent hvor stor smitterisikoen var, og seks uker etter sending husket fortsatt 45 prosent av seerne HIV-informasjonen fra episoden.- Jeg var forbløffet over resultatet, sier leder av studien, Victoria Rideout, til USA Today.

  Sultne på helsestoff

  I en annen studie gransket forskerne de ti mest populære dramaseriene på amerikansk fjernsyn over tre sesonger. De fant ut at i seks av ti episoder inneholdt en helserelatert historie, uansett sjanger på serien. Forskerne konkluderer med at folk er sultne på helsestoff, og at tv-serier som inneholder helseinformasjon faktisk bidrar til folkeopplysningen - forutsatt at helseinformasjonen er korrekt, selvsagt.LES OGSÅ:
 • Stjernene som aldri spiser
 • Stjernenes komplekser
 • De sprøeste fobiene
 • Hollywoods hotteste pupper
 • Stjernenes stiveste smil
 • Stjernenes skrekkantrekk
 • Hollywoods største hyklere
 • Hvem er det de tror de lurer?
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer