DEN MAGISKE GRENSEN ER 400 KCAL: Fullkornspasta med pesto er sunt, men også kaloririkt, så du bør begrense porsjonen. Foto: colourbox.com
Vis mer
KristinAlsvik
Publisert Sist oppdatert
Det finnes ingen grunn til å bannlyse pasta fra kostholdet selv om du slanker deg (eller bare ikke vil gå opp i vekt).
Ifølge Prevention.com er 400 det magiske tallet. Den letteste måten å gå ned i vekt på er nemlig å holde et øye med kaloriinntaket og passe på at du får i deg færre kalorier enn du forbrenner. Det kan du gjøre ved å sørge for at ingen måltider inneholder mer enn 400 kalorier. På den måten kan du spise hva du vil – men i moderate mengder.
Når det gjelder pasta er det lurt å alltid gå for fullkornspasta. Det mye høyere innholdet av fiber, vitaminer og mineraler gjør den ikke bare til et mye sunnere valg, men den gjør deg også mettere.
Disse ti pastarettene inneholder alle færre enn 400 kalorier, i tillegg til en rekke sunne stoffer. Som du vil se kan du lage noen av dem hjemme, mens de andre er forslag til hvordan du kan håndtere et pastamåltid på restaurant.
Legg til side alt utenom det du skal spise, som er 2,5 dl spaghetti med tomatsaus. (TIPS: Neste gang du lager spaghetti hjemme kan du måle opp 2,5 dl kokt spaghetti og legge det på en tallerken, så har du et bilde i hodet du kan se for deg når du spiser ute.)
Spis to kjøttboller hvis de er på størrelse med golfballer. Spis bare én hvis de er større.
Dropp parmesanosten.
Få med deg resten av måltidet hjem i en doggy bag.
Bland 150 gram kokt/ovnsbakt laks med 220 gram forvellet asparges i biter, 3 ss sitronjuice, 3 ss hakket dill, 2,5 ss olivenolje, 2 ss kapers, 2 ts revet sitronskall, ½ ts salt og ½ ts pepper, og ha det i en bolle.
Bland inn 250 gram (tørr vekt) kokt fullkornsfarfalle og 30 gram parmesanost.
Legg til side alt utenom det du skal spise, som er 2,5 dl.
Ikke spis for mye saus – olivenoljen gjør den svært kaloririk. (TIPS: Hvis pastaen svømmer i saus kan du flytte din tilmålte porsjon over på en ny tallerken, slik at du blir kvitt noe av sausen.)
Skjær 2 italienske kalkunpølser i skiver og bland dem med 600 gram hakkede tomater fra boks, 140 gram kokt brokkoli, 60 gram lett mozzarellaost, 1,5 ss olivenolje, ¾ ts timian, ¼ ts salt og ¼ ts pepper i en bolle.
Ha i 240 gram (tørr vekt) kokte fullkornspastaskruer.
Bland 320 gram cherrytomater, 240 gram grønne bønner, 330 gram kokt/ovnsbakt kyllingfilet i skiver, 40 gram pesto, ¼ ts salt og ¼ ts pepper i en bolle.