Klær

Her er sommersex-farene

Ikke bare ufarlig moro. Sjekk hvorfor.

Her er sommersex-farene
Publisert
Sist oppdatert
Når sommernettene er lange blir trangen til å kaste klærne større, i det minste kan det virke slik. Men dessverre, det følger med noen helserisikoer ved det å kaste klær og hemninger ute i det fri. Obs! Det kan nok heller ikke regnes for å være særlig bra for helsa å ha sex her. Les også: Sommersex for den vågaleHer er noen av dem, skriver Live Science.

Kondom-krise

Selv om kondomer er ment å fungerere fint sammen med vannbaserte glidemidler, så gjør de ikke nødvendigvis dét sammen med vann. Kondomprodusentene tester nemlig ikke produktene sine under slike forhold og kan ikke garantere at de er trygge verken i bassenget, eller boblebadet som attpåtil er varmt.
 • Sex i det fri
 • Slik får du het sommer-sex
 • Helsefarlig vann - og strandsex

  Kanskje er du i et etablert og trygt forhold hvor du slipper å bekymre deg for kjønnssykdommer eller bruke kondomer. Men likevel, du bør unngå å ha sex i vann som ikke er i badekaret ditt. En studie fra Oregon State University viser at sommeren er høysesong for bakterier generelt, med en 17 prosent økt risiko for å få alvorlige infeksjoner som følge av at temperaturen øker med ca. grader. Slike bakterier, ifølge forskerne, kan gi seg utslag i for eksempel blærekatarr, urinveisinfeksjoner og lungebetennelse, for å nevne noe.
 • Kunsten å gå bakveien
 • Frisk opp med fantasier
 • Sex på stranden kan heller ikke anses for å være spesielt trygt. En studie publisert i juliutgaven av Environmental Science & Technology i 2007 viser at den typen bakterier i vannet som fører til at strender må stenge på grunn av for dårlig vannkvalitet også finnes i sand. Forskerne fant bakterier som forårsaker for eksempel urinveisinfeksjoner på 91 prosent av strendene, og 62 prosent hadde spr av E. coli. Disse bakteriene kan også i høye mengder i vann forårsake utslett på huden og øreinfeksjoner hos personer som «bare» svømmer i vannet.

  Se opp for boblebadet

  En siste varsellampe, ifølge Live Science, er faren menn har for å få fertilitetsproblemer grunnet bading i boblebad. En studie fra University of California, San Francisco, i 2007 viser at det å eksponere kroppen for varmt vann, altså vann varnmere enn kroppstemperatur, kan minske produksjonen av sædceller samt cellenes bevegelighet. Forsøkspersonene badet i varmt vann i en halvtime eller mer i uken i tre måneder, og de neste tre månedene lot de det være. De siste månedene økte sædproduksjonen hos litt under halvparten av menneneVisste du at..? To av tre nordmenn kunne alt i 1997 rapportere om at de hadde hatt sex i det fri, ifølge MMIs undersøkelse om nordmenns seksualvaner dete året. Det internasjonale gjennomsnittet er fire av ti.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer