IKKE BARE KALORIFATTIG: Gulroten er rik på A-vitaminer, som bidrar til å styrke immunforsvaret. Dermed er du bedre rustet mot vinterens forkjølelser. Foto: All Over Press
IKKE BARE KALORIFATTIG: Gulroten er rik på A-vitaminer, som bidrar til å styrke immunforsvaret. Dermed er du bedre rustet mot vinterens forkjølelser. Foto: All Over Press Vis mer

Gulrot

Her er supergrønnsaken

Helt vanlig, men helt genial - særlig hvis du skal slanke deg.

Publisert
Å spise gulrøtter er ikke bare sunt, det kan gjøre underverker for helsa. Dette skriver Female First.

Is, rødvin og bacon: Her er all den hemmelige supermaten.

Gulrøtter skal nemlig ha en lett avgiftende effekt på kroppen, og derfor ekstra bra å få seg hvis du har spist mye tung eller usunn mat - og vil spise lettere. Lege Gunn-Karin Sakariassen på Lommelegen.no har tidligere også anbefalt gulrot som en del av et betennelsesdempende kosthold.

I tillegg er de smekkfulle av antioksidanten betakaroten, som blir omdannet til A-vitamin i kroppen. Spiser du 100 g gulrøtter, får du mer enn dekket dagsbehovet, melder nettstedet. Flere studier, blant annet en gjort av forsker Kirsten Brandt ved Danmarks jordbruksforskning, viser at betakaroten kan forebygge kreft.

Ved koking forsvinner imidlertid godt over halvparten av de stoffene som er krefthemmende. Vil du ha mest mulig valuta for pengene, bør du spise gulrøttene rå. Les mer om dette på DinSide.no/helse.

Derfor bør du få deg i nok gulrøtter


 • Gulrøtter inneholder karbohydrater som gir energi til musklene, samt kalium som kontrollerer blodtrykket og muskelsammentrekninger.

 • Det høye fiberinnholdet gjør at du holder deg mett lenger, og har en ellers god fordøyelse. Fiberet bidrar også til å balansere blodsukkeret.

 • Gulroten er svært kalorifattig - en normalt stor gulrot inneholder 27 kalorier.

 • Studier viser også at A-vitaminer gjør huden glattere og friskere.

 • Gulroten er rik på A-vitaminer, som bidrar til å styrke immunforsvaret. Dermed er du bedre rustet mot vinterens forkjølelser.

 • Lommelegen.no anbefaler dessuten å alltid å en skål oppskjærte gulrøtter i kjøleskapet hvis du skal slutte å røyke.


 • Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer