Sex

Her er ti på topp-lista

Sjekk de beste rådene fra verdens mestselgende bøker om sex.

Det fine med sexlivet ditt er at det alltid kan forbedres.
Det fine med sexlivet ditt er at det alltid kan forbedres. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Bokhandlene bugner av sexbøker i førjulstida og mange er strategisk plassert midt i synsfeltet ditt. Men selv om du skulle ha lyst til å ta en titt i disse, hvem har vel tid til å lese sexlektyre midt i førjulsstria? Derfor får du kortversjonen her, topp ti-rådene fra de aller beste sexbøkene, skriver Redbook.

1. Innfør et fast ritual

Kanskje kysser du mannen din raskt farvel hver morgen, i stedet: saktne farten. Se til at dere får øyekontakt og kyss hverandre lidenskapelig, skriver Mira Kirshenbaum i boken The Weekend Marriage.

2. Bygg opp forventninger

I stedet for å la forspillet være noe om hører senga til, tenn hverandre midt på dagen. Bare det å ringe eller sende ham en e-post hvor du beskriver hva du har lyst til å gjøre med ham danker ut de fleste mekaniske forspill i senga, skriver Ian Kerner i boken She Comes First.

3. Gi rom for sex

Kvinner har en tendens til å skille mellom de ulike rollene i hverdagen, og undertykker derved rollen som seksuelt vesen. Slutt med det, og gi rom for en og annen seksuell tanke enten du gjør husarbeid eller sitter på jobb. Bli klar over hva som tenner deg, hva ved partneren din som får det til å dunke litt i mellomgulvet og hva som skal til for at du føler deg sexy, skriver Jennifer Berman i Secrets of the Sexually Satisfied Woman.

4. Bli vant til å være naken

Strippere er ikke nødvendigvis født med en unormalt høy selvtillit, men dersom du tilbrakte 40 timer i uka kliss naken ville du antagelig blitt vant med det du også. Å gå rundt naken, danse naken foran speilet eller sove naken vil gjøre deg mer komfortabel med din egen kropp enn det analysering i prøverommet vil, skriver Jessica Conrad i Dance Naked.

5. Unn deg sexy undertøy

Det er noe med at dersom du føler deg sexy, da blir du sexy. I stedet for å tenke at det er jo ikke så mange som ser det nye undertøyet ditt, sørg for at han ser det – og det hver eneste dag, skriver Lorraine Bodger i boken Love Stuff.

6. La hoftene danse

De fleste menn tenker vel at den eneste veien å gå er å støte frem og tilbake. Hvem er det som har innbilt deg det? Ikke Elvis i alle fall, så i stedet: mannfolk, beveg hoftene deres i alle retninger, skriver Emma Taylor og Lorelei Sharkey i The Big Bang.

7. Gjør det om morgenen

For det første er du likevel avkledd, testosteronnivået er på topp og etterpå vil dere føle dere deilig avslappet og nær hverandre, skriver Lisa Sussmann, forfatter av flere bøker, noen også oversatt til norsk som den populære boken Sex og singelliv.

8. Litt utradisjonell massasje

Jeg tror jeg helbredet den vonde ryggen hans, skal Marilyn Monroe ha sagt etter å ha møtt John F. Kennedy. Lurer du på hva hun gjorde? Jo, hun bad ham om å legge seg på senga, satte seg oppå ham, masserte ham inn med olje og satte i gang å gni seg inntil ham som om han var et sexleketøy, skriver Laura Corn i boken 101 Nights of Grrreat Sex, som også har gitt ut boken Hvordan tenne mannen, som er oversatt til norsk.

9. Finn rytmen

Du har kanskje sett dette trikset demonstrert i programmet Sex Inspectors, hvor Tracey Cox og Michael Alveir hjelper par med å løse seksuelle problemer. Hvis ikke, her er oppskriften på den såkalte nier'n: start med å støte tre korte støt, så et dypt ett, så fem korte og et dypt, så syv korte og et dypt og til sist ni korte og et dypt. Gjenta sekvensen helt til en av dere får orgasme, skriver Olivia St. Claire i boken 302 Advanced Techniques for Driving a Man Wild in Bed.

10. Ta initiativet

Selv om vi hører og leser om urmannen og erobrertrangen hans, så trenger også store sterke menn og føle seg tatt vare på - og det å bli seksuelt tatt vare på får dem til å føle seg som verdens heldigste, skriver Lou Paget i boken Great Lover Playbook: 365 Sexual Tips and Techniques to Keep the Fires Burning All Year Long og kjent blant nordmenn for boken Kunsten og elske med en mann.LES OGSÅ:
 • Få lyst på lyst
 • Rydd vei for sex
 • Ikke vent til fredag
 • 6 uker til bedre sex
 • Dette tenner oss
 • Nyt mer med selvtillit
 • Sex etter sexen
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer