Trines Matblogg

Her er Trines favoritt-kokebøker

- Perfekte julegaver, sier suksessbloggeren bak Trines Matblogg.

TRINES MATBLOGG: Norges største matblogger, Trine Sandberg, har delt med oss hvilke tre kokebøker som er hennes favoritter.  Foto: Produsentene/ All Over Press Norway
TRINES MATBLOGG: Norges største matblogger, Trine Sandberg, har delt med oss hvilke tre kokebøker som er hennes favoritter. Foto: Produsentene/ All Over Press Norway Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Kokebøker er en svært vanlig og populær julegave, og i år er det rekordmange å velge mellom på markedet.

Vil du gi den matglade venninnen, svigermoren eller kanskje bestefaren din en kokebok til jul, men er usikker på hvilken du skal velge?

Vi har spurt Norges største matblogger, Trine Sandberg fra «Trines matblogg», hvilke kokebøker hun mener egner seg godt under juletreet.

- Mine tre favorittkokebøker er «Gourmet for begynnere» av Øyvind Hjelle, «Slikkepott» av Lise Finckenhagen og «Al dente» av Craig Whitson.

- Jeg synes kokebøker er en kjempefin julegave å både gi og få. Det er jo så mange spennende og varierte kokebøker på markedet, så det skulle være noe for enhver smak, forteller hun til KK.no.

KOKEBOKFAVORITT: «Gourmet for begynnere» av Øyvind Hjelle.  Foto: Produsenten
KOKEBOKFAVORITT: «Gourmet for begynnere» av Øyvind Hjelle. Foto: Produsenten Vis mer

LES OGSÅ: Strikk fantastiske gaver selv

«Gourmet for begynnere» av Øyvind Hjelle

Dette er en bok for deg som har planer om å få det til på kjøkkenet og vil varte opp med topp mat selv om du ikke kan noe særlig fra før. For mange høres «gourmet» skummelt ut, men det er ikke så vanskelig som du tror.  

I denne boka har kokken gått inn for å gjøre oppskriftene så enkle som mulig. Og ikke minst: fremgangsmåtene er nøye beskrevet trinn for trinn. Du klarer ikke å mislykkes med dette her. Alle rettene er laget fra bunnen av, og alle ingredienser er samvittighetsfullt målt opp og veid.

Hvert kapittel avsluttes med en vinmeny, der Hjelle og kollega på Gastronomisk institutt, vinkelner Espen Misje, anbefaler drikke til maten.

- Denne kokeboken har vært en favoritt lenge. Her er det mange gode smaker og spennende kombinasjoner - herfra har jeg hentet masse inspirasjon, sier Sandberg.

KOKEBOKFAVORITT: «Slikkepott» av Lise Finckenhagen. Foto: Produsenten
KOKEBOKFAVORITT: «Slikkepott» av Lise Finckenhagen. Foto: Produsenten Vis mer

LES OGSÅ: Sunn mat til under 10 kroner

«Slikkepott» av Lise Finckenhagen

Slikkepott byr på nærmere 100 delikate og fristende oppskrifter på kaker, paier, terter, muffins og mye annet bakverk. I tillegg byr Lise på flere nyttige basisoppskrifter, gir deg gode råd om ingredienser og utstyr, og tips til hvordan du kan dekorere kakene dine.

Hun forteller også historiene bak mange av kakene, og byr på morsomme anekdoter om alt fra nøtter og sjokolade til kjevler og slikkepotter.

Hver enkelt kake er fotografert av Norges beste matfotograf, Christian Brun. Boken inneholder en lang rekke steg-for-steg instruksjoner i tekst og bilde. Alt er enkelt og grundig beskrevet - dette kan alle få til!

- Jeg elsker Lises deilige kaker og ikke minst Christian Bruns fristende bilder, sier Sandberg.

KOKEBOKFAVORITT: «Al dente» av Craig Whitson Foto: Produsenten
KOKEBOKFAVORITT: «Al dente» av Craig Whitson Foto: Produsenten Vis mer

LES OGSÅ: Redskapene matbloggerne elsker

«Al dente» av Craig Whitson

Italiensk mat er mer enn pasta og pizza! Nå har du muligheten til å utvide repertoaret. Craig Whitson gir oss første leksjon i italiensk matlaging!

Med humor og stor fagkunnskap serverer han bruschetta, carpaccio, og fristende retter med pasta, gnocchi og risotto. I tillegg får du spennende oppskrifter på kjøttretter med både lam, svin og kylling, samt fiskeoppskrifter og egne kapitler om grønnsaker og salater.

Aldri et måltid uten «den søte finale»! Selvfølgelig får du Craigs beste oppskrifter på Tiramisú og panna cotta! Alt tilberedt på italiensk vis - enkelt og smakfullt.

- Jeg elsker Italia og italiensk mat, og denne flotte og inspirerende kokeboken har jeg benyttet mye for å gjenskape de gode smakene hjemme på eget kjøkken.

Vil du ha flere kokebok-tips? Da kan du sjekke ut Trines matblogg her!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer