FEIENDE FLOTT: Jennifer Aniston markerer ofte øynene tydelig når hun sminker seg, men vi er ikke vant til å se henne med blå sminke. Foto: All Over Press
FEIENDE FLOTT: Jennifer Aniston markerer ofte øynene tydelig når hun sminker seg, men vi er ikke vant til å se henne med blå sminke. Foto: All Over Press Vis mer

øyesminke

Her får Jennifer Aniston det virkelig til

Slik stjeler du superstjernens lekre, blåsotede sminkelook.

Publisert
Jennifer Aniston (44) har helt siden «Friends»-dagene vært en av verdens mest omtalte kvinner, og har mottatt både hyllest og slakt for sine mange rød løper-looker.

I det siste har motekritikerne omtalt henne som litt «tantete» og «kjedelig» i stilen, men under premieren på «Life Of Crime» i Toronto i forrige uke mottok hun nok en gang skryt for sin lekre stroppeløse kjole i blågrå toner, med matchende øyesminke.

Med lekre, lange øredobber, nude hæler og sin hunky skuespillerforlovede Justin Therox på armen, var film- og tv-stjernen virkelig tilbake i slaget, skriver Daily Mail.

BLÅ HARMONI: Den blå sminken framhever øyenfarge og harmonerer godt med den tåkeblå kjolen. Foto: All Over Press
BLÅ HARMONI: Den blå sminken framhever øyenfarge og harmonerer godt med den tåkeblå kjolen. Foto: All Over Press Vis mer

Ikke frykt det blå

Jennifers blågrå øyesminke, var noe av det som satte prikken over i-en på looken hennes i Toronto.

Dette er imidlertid en look de færreste av oss våger oss ut på. Mange frykter nemlig blå øyeskygge (og blå eyeliner/maskara), både fordi det minner om 80-tallet og fordi du kan ende opp med noe som ligner mer på en blåveis enn vakkert sotede øyne.

– Pass på skyggedryss med blåtoner siden man fort ser sliten ut under øynene, advarer Ingrid Presttun Eide, makeupartist og daglig leder ved makeupskolen Art Complexion.

– Med blåtoner er det viktig å ikke legge fargen for høyt, slik at man får blåveiseffekt. Det kan være fint å bruke det blå på selve lokket og duse det ut med en bruntone i globalen for et roligere uttrykk. Om du ikke er vant til å legge mørke skygger, kan du gjerne starte med øynene og ta huden til slutt, foreslår makeupartisten.

Da kan du nemlig søle som bare det med skyggen uten å ødelegge sminken på huden.

– På den måten kan du rydde opp i skyggedryss som ellers ville samlet seg i concealeren og gitt inntrykk av mørke ringer.

LES OGSÅ: Kvitt deg med mørke ringer

LES OGSÅ: Spar tid på sminken

Slik får du looken:

 • Start med å legge en primer som forlenger holdbarheten på skyggen og forsterker pigmentet.
 • Legg en mellomfarget skygge på hele lokket og dus den forsiktig opp i globalen. Legg den også under øynene.
 • Legg en mørkere skygge langs øvre og nedre vippekant og gjerne litt på ytre tredejedel av lokket duset inn i globalen for ekstra løft.
 • Bruk kajal langs øvre og nedre vippekant, og gjerne på våtkanten for ekstra intensitet i blikket. Pass på at kajalen blir smudget godt inn mellom
  vippene.
 • Legg mascara til slutt.

 • TIPS: Bytt ut den svarte kajalen med en marineblå en for et litt mykere resultat.

  LES OGSÅ: Få større øyne med blå kajal

  Pass på helheten

  Når du har en såpass markert øyesminke, kan du med fordel la resten av ansiktet være ganske nøytralt sminket.

  – Pass på at huden er sminket jevnt slik at uttrykket ikke blir rotete, sier Presttun Eide.

  Hun anbefaler en mellomfarge som ikke tar altfor mye oppmerksomhet på leppene. Prøv en «dine lepper, men bedre»-farge, altså en som ligner din egen leppefarge, men med litt mer fylde og glans.

  – Bryna kan gjerne fylles inn når du har markerte øyne slik at de skaper en fin ramme, sier makeupartisten.

  LES OGSÅ: Leppefargen som gjelder nå

  KLER ALLE: Hvorfor ikke prøve en dypgrønn øyeskygge i høst? Dette er en farge de aller fleste kler, og for mange er den mindre skummel enn blått. Foto: All Over Press
  KLER ALLE: Hvorfor ikke prøve en dypgrønn øyeskygge i høst? Dette er en farge de aller fleste kler, og for mange er den mindre skummel enn blått. Foto: All Over Press Vis mer

  Fortsatt skeptisk?

  Ikke alle er like glad i blått, men de fleste kler faktisk en eller annen variant av fargen.

  – Brune øyne og gyllen hud vil kle blåsotede øyne godt siden det blir en fin varm/kald kontrast, men de aller fleste vil kunne kle det ved å tilpasse mengden og blåfargen, sier Presttun Eide.

  For deg som gjerne vil ha blå sminke, men ikke føler at blå øyeskygge er helt din greie, kan blå maskara på de øvre vippene eller legge blå kajal langs øvre eller nedre vippekant være tingen.

  – Da får du innslag av det blå uten at det tar over hele uttrykket i makeupen.

  (Saken fortsetter under bildet.)


  LES OGSÅ: Derfor bør du velge billig maskara

  Er du fortsatt skeptisk til blått, kan du selvsagt prøve samme teknikk med en annen farge.

  – Det vil være flott med burgunder, som gir et løft og er enklere å kle, siden den er mer mot en naturtone, sier makeupartisten.

  En annen hot høstfarge er smaragdgrønt, enda en farge de fleste kler. Bruntoner er alltid in, og legger du til en gyllen tone på toppen, er du garantert festklar og fjong i en fei.

  LES OGSÅ: Slik sminker du vekk rynkene

  SEXY: Jennifer Aniston strålte på filmpremieren Toronto forrige helg. Foto: Brock Miller / Splash News/ All Over Press
  SEXY: Jennifer Aniston strålte på filmpremieren Toronto forrige helg. Foto: Brock Miller / Splash News/ All Over Press Vis mer

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer