Singel

Her finner vi kjærligheten

Er det på byen, nettet, via jobben eller venner?

SINGEL OG PÅ LETING?: Dersom du er i ferd med å gi opp håpet om å finne deg en partner kan det være en idé å sjekke ut nettdating.  Foto: gpointstudio - Fotolia
SINGEL OG PÅ LETING?: Dersom du er i ferd med å gi opp håpet om å finne deg en partner kan det være en idé å sjekke ut nettdating. Foto: gpointstudio - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du en av dem som føler at du aldri i livet kommer til å møte den rette? Vel, håpet er ikke ute, for mest sannsynlig skyldes det bare at du ikke har lett på «riktig» sted enda.

For hvor er det egentlig flest par møtes i dag? Er det på nettet, gjennom venner, jobb eller familie?

KK.no har tatt en prat med ekspertene for å komme til bunns i denne saken, og få råd om hvor man antagelig vil ha størst hell i kjærligheten.

LES OGSÅ: Slik får du deg kjæreste

Dater en kollega

Espen Korsvik, som er daglig leder i coachingselskapet Dating Adventure og coach innen sosialdynamikk, dating og livsstil, forteller til KK.no at det ikke finnes noen fasit på hvor du bør lete etter en potensiell partner, men at det er noen steder der det er litt større sannsynlighet for å treffe noen enn andre.

- Jeg tror ikke jeg kan fastslå ett spesifikt sted som det er vanligst at folk møter sine fremtidige partnere på, da dette varierer veldig, men det er jo en kjent sak at mange treffes helt tilfeldig på byen, gjennom bekjentskap eller på arbeidsplassen.

I dag blir det stadig vanligere å ha et forhold til en kollega. En tidligere undersøkelse gjort av monster.com viste at hele 76 prosent av nordmenn har hatt, har eller er positive til en romanse på jobb.

Dersom du dater en på jobb kan det være lurt å ta følgende forholdsregler:

• Ikke bli så opphengt i kjæresten at du glemmer at det finnes andre kolleger på arbeidsplassen.
• Ikke ta med par-problemer på jobb.
• Prøv å unngå en situasjon der den ene i forholdet blir direkte overordnet den andre.
• Tenk over hva dere vil gjøre om det blir slutt. Vil dere klare å fortsette som kolleger?
• Sjekk om det kreves i bedriften at dere orienterer ledelsen om at dere er blitt et par. Det kan medføre at en av dere må finne seg en annen jobb, eller bli flyttet til en ny avdeling.

LES OGSÅ: Har eksen fått ny kjæreste allerede?

KOLLEGA: Flere og flere møter kjærligheten i deres liv på arbeidsplassen. Dersom du er sammen med en kollega kan det være lurt å ta noen forholdsregler. Foto: StudioLaMagica - Fotolia
KOLLEGA: Flere og flere møter kjærligheten i deres liv på arbeidsplassen. Dersom du er sammen med en kollega kan det være lurt å ta noen forholdsregler. Foto: StudioLaMagica - Fotolia Vis mer

Vi er mer tilgjengelige enn før

Peder Kjøs, som er spesialist i klinisk voksenpsykologi og KKs faste ekspert innen sex- og samliv, forteller til KK.no at han tror nettet er det stedet flest single finner kjærligheten i dag.  

- Til nå har de vanligste stedene å treffes vært på arbeidsplassen, på skolen og gjennom vennekretsen – men nå er jeg ganske sikker på at det er på nettet flest finner seg en partner.

- Nettet er statistisk sett absolutt et bra sted å møte noen, og jeg har veldig mye positivt å si om dette. Særlig vil jeg legge vekt på det at du får muligheten til å sjekke ut et mye bredere utvalg potensielle partnere. Gjennom nettdating har du også mange flere muligheter til å få deg en date enn hvis du bare skal håpe på det beste på byen eller jobben, eller bli koblet av venner, sier han.

Korsvik forteller at han tror det er lettere å finne seg en partner i dag takket være internett.

- I dag er vi mye mer tilgjengelige enn før, og det at vi kan nå potensielle partnere på så mange ulike arenaer har gjort dating mye lettere.

I likhet med Kjøs tror han mange treffer hverandre gjennom nettet, men om det blir ordentlige forhold eller kun «one night stands» er han usikker på.

- Jeg har troen på at mange finner en potensiell partner gjennom nettdating og dating apper som for eksempel Tinder. Og det blir nok noen faste forhold ut av det, men for det meste tror jeg det blir mange «one night stands», spesielt gjennom Tinder.

NETTDATING: Nattdating har de siste årene blitt vanligere og vanligere, og i dag møter svært mange partnerne sine på denne måten. Foto: Thinkstock
NETTDATING: Nattdating har de siste årene blitt vanligere og vanligere, og i dag møter svært mange partnerne sine på denne måten. Foto: Thinkstock Vis mer

LES OGSÅ: «Saboterer» kjæresten slankingen din

Ikke «jakt for mye»

Dersom du er singel og på leting etter «drømmemannen» mener Korsvik det er viktig at du ikke blir altfor opptatt av å finne han. Begynner du å jakte ødelegger du nemlig for deg selv.

- Dersom du føler deg ensom og prøver desperat å finne en partner er det feil vei å gå for da blir det til at du «jakter». Du gjør deg lite attraktiv når du «jakter» på menn, så det anbefaler jeg deg ikke.

Videre forteller Korsvik at i kursene han holder jobber de mye med flørting og det å skape god kontakt med andre mennesker. Det går ut på å fokusere på å gjøre et bra inntrykk i det sosiale, uansett om det er en eventuell partner eller ikke.

- Det er der fokuset ditt burde ligge, det andre kommer av seg selv som en bivirkning av det livet du lever. Jeg mener det er viktigere å jobbe med de mer grunnleggende tingene enn å konstant lete etter en partner, sier han.

Kjøs mener også det er viktig å ikke være for desperat, da det fort kan føre til at du ikke bruker antennene dine riktig når du først treffer noen.  

- Ikke vær så opptatt av å få deg kjæreste at du overser viktige ting som kommer til å lage problemer senere. Jeg tenker også at det er lurt å ikke bestemme seg for fort. Prøv heller å møte et visst antall mulige partnere før du slår deg til ro.

- Men det er klart, hvis drømmepartneren dukker opp på første date er det jo dumt å avvise ham eller henne av prinsipp, sier han.

LES OGSÅ: Singel? Dette faller gutta for

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer