KK.NO: Sammen med ost og skinke, er leverpostei blant de mest populære påleggene her til lands.
Sunt er det også! Lever er en av våre viktigste kilder til jern, noe mange kvinner har for lite av, og nettopp derfor kan leverpostei med fordel få plass på frokostbordet.
LES OGSÅ: 15 ting du kan bruke cottage cheese til
Næringsrikt pålegg
I tillegg til jern, er leverpostei en god kilde til vitamin A, en rekke B-vitaminer, selen og sink, ifølge ernæringsbiolog Lise Von Krogh i Bramat.no.
En ulempe med det populære pålegget, er imidlertid at innholdet av A-vitamin er svært høyt.
Vitamin A er nemlig et vitamin man ikke skal overdrive inntaket av. Spiser du mye lever, bør du styre unna kosttilskudd som inneholder vitamin A.
Ifølge Bramat.no får du i deg anbefalt dagsdose A-vitamin ved kun å spise 20 gram leverpostei. Det er omtrent det som går med til én stor brødskive.
I tillegg forteller ernæringsbiologen at leverpostei inneholder tungmetallet kadmium og flere andre miljøgifter.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger