Sminke

Her kan du spare tusenvis av kroner

Ikke la deg lure til å bruke mer penger enn nødvendig på dyre skjønnhetsprodukter.

LES BAK PÅ PRODUKTET FØRST: Ikke benytt deg av taxfree-tilbudene 3 for 2 før du har sjekket holdbarheten på produktet. Du kan risikere å måtte kaste kremene før de er brukt opp. Foto: Per Ervland
LES BAK PÅ PRODUKTET FØRST: Ikke benytt deg av taxfree-tilbudene 3 for 2 før du har sjekket holdbarheten på produktet. Du kan risikere å måtte kaste kremene før de er brukt opp. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatertDu har kanskje allerede notert deg at det i mange tilfeller er helt bortkastet å kjøpe dyr frisørsjampo, rett og slett fordi mellom 90 og 95 prosent av sjampoene inneholder akkurat de samme ingrediensene. Likevel bruker vi stadig mer penger på skjønnhetsprodukter. Har du råd skal du selvsagt bruke pengene dine på akkurat den luksusen du vil - men uansett budsjett er det noen feller du bør holde deg for god til å gå i.

Følg rådene under, og få mer for pengene.

Redusér med 1/3-del

Mange produkter, særlig innen hudpleie, er svært konsentrerte og skal derfor brukes i veldig små mengder. Likevel er det mange som insisterer på å formelig grave ned i kremkrukka med grådige fingrer. Ikke sløs unødig med produktene dine, ta kun en liten mengde krem på fingeren av gangen, og følg med på hvor mye huden din faktisk klarer å absorbere. Dyre produkter koster ikke bare ekstra for eventuell lekker emballasje, mange er basert på ingredienser som er kostbare å produsere. Hvis du ikke har tenkt over mengdebruken før, kan du sannsynligvis redusere ned til 1/3-del.

Se opp for «gode» tilbud

Mange parfymerier og ikke minst tax free-utsalg opererer med tilbud der du får tre produkter til prisen av to, og liknende. Men hvor lang holdbarhet er det egentlig på disse produktene?

Vil den siste være utgått på dato før du rekker å bruke opp de to første? Og vil det at du vet dette, føre til at du går i fella som nevnt over, og forsyner deg med tre ganger så mye?

Med mindre du faktisk har tenkt å gi bort noen av tilbudsvarene i gaver, eller spleiser med noen som skal ha det samme: Ligg unna.

Velg riktig 2 for 1-tilbud

Ta to, betal for 1 er altså ikke alltid et godt kjøp. Det er derimot kjøp 1 produkt - få flere effekter. Du trenger ikke kjøpe egen solkrem til ansiktet hvis dagkremen din inneholder SPF. Kanskje kan du til og med droppe foundation, og bare bruke farget dagkrem (gjerne med faktor)?

LES OGSÅ: Dette er den aller beste fargede dagkremen

Og hva skal du egentlig med en anti-rynke-krem, hvis foundationen din inneholder de samme aktive ingrediensene? Gjør deg selv en tjeneste, investér litt tid i å faktisk lese bruksanvisningene nøye. På denne måten kan du sannsynligvis stryke flere produkter av må ha-lista di.

Sjekk hva produktet koster på nettet

Det skader aldri å sammenlikne priser. Dyr husleie gjør at mange parfymerier må skru opp prisene betraktelig, og rene nettbutikker kan ofte være langt billigere. Dersom du handler fra utlandet må du selvsagt ta frakt og eventuell toll med i beregningen.

LES OGSÅ: Her får du parfyme til taxfree-priser

DROPP DYRE RENSEPRODUKTER: Sannsynligvis inneholder de opptil 90 prosent av de samme ingrediensene som de billige. Foto: Colourbox
DROPP DYRE RENSEPRODUKTER: Sannsynligvis inneholder de opptil 90 prosent av de samme ingrediensene som de billige. Foto: Colourbox Vis mer

Legg penger i riktig produkttype

Sjampo, ansiktsvask, ansiktsvann og peelingkremer er eksempler på produkter som ofte inneholder de samme ingrediensene uansett hva de koster. Dermed betaler du ekstra for forpakning og en eksklusiv merkevare (som er kostbar å markedsføre, for eksempel). Mange synes det er stas å ha flotte krukker på badehylla, og er villig til å betale litt ekstra for akkurat det - men hvis du ikke er én av dem kan du med letthet velge et billigere alternativ. Så kan du heller ty til hudpleien som faktisk er gratis når du er på jakt etter renere porer.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Riktig dag- og nattkrem tilpasset din hudtype er imidlertid verdt å investere litt ekstra i, så legg pengene du sparer på å droppe dyr sjampo og ansiktsvask her i stedet.Trykk her for å ta testen som avslører hvilken hudtype du har.

Dette produktet bør du droppe helt

 • Cellulitt- og slankekremer: Aksepter en gang for alle at fettstruktur vanskelig kan endres med noe du smører på huden. Det er ikke klin umulig å bli kvitt celulitter, men det krever mye trening, riktig kosthold og en generelt sunn livsstil.
  KJØP I STEDET: En myk børste, som du bruker til å tørrbørste kroppen før dusjing. Bruk av børste eller hampvott får fart på blodomløpet, og skal være supert for lymfedrenasjen. Dette skal gjøre det lettere å få glatt, jevn og myk hud der du vil ha det.

  SJEKK HOLDBARHETEN FØR DU HANDLER MYE: Står det 6M inni åpen krukke-symbolet, betyr det at produktet varer i seks måneder, etc.
  SJEKK HOLDBARHETEN FØR DU HANDLER MYE: Står det 6M inni åpen krukke-symbolet, betyr det at produktet varer i seks måneder, etc. Vis mer
  NOEN PRODUKTER GJØR FLERE JOBBER: Les bruksanvisningen nøye. Kanskje inneholder foundationen din både solfaktor og anti-aging-ingredienser, og du kan stryke to produkter fra må-ha-lista di.
  NOEN PRODUKTER GJØR FLERE JOBBER: Les bruksanvisningen nøye. Kanskje inneholder foundationen din både solfaktor og anti-aging-ingredienser, og du kan stryke to produkter fra må-ha-lista di. Vis mer
 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer