Bakterier

Her kryr det av bakterier

Slik unngår du å bli et lett bytte.

APPARATENE: Her er det massevis av bakterier. Dersom du vasker utstyret før du bruker det, er det liten sjans for at du blir syk av det.
APPARATENE: Her er det massevis av bakterier. Dersom du vasker utstyret før du bruker det, er det liten sjans for at du blir syk av det. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
En sunn livsstil er et must for den helsebevisste, og mange tyr til trening for å holde seg i form. Spesielt er trening på helsestudio populært, ettersom det kan gjøres når som helst - uansett hva slags vær det er ute.

Men masse svette mennesker som er samlet på ett sted er ikke bare positivt. På et treningsstudio kryr det nemlig av ekle bakterier som kan gjøre deg alt annet enn sunn og sprek.

Den danske nettsiden Løbnu har laget en oversikt over hvor det er flest basselusker.

Bruker du nye klær uten å vaske dem først? Da bør du lese dette

Her møter du på flest bakterier:

 • På badet
 • I saunaen
 • I garderoben
 • På treningsapparatene
 • På treningsbenken
 • På matter
 • Boksehansker
 • Sykkelsete og sykkelhåndtak
 • Håndtak på styrketreningsmaskiner
 • Håndvekter

 • Hvor reint er egentlig badet ditt? Slik bør ikke dobørsten stå

  Dette bør du gjøre

  Men selv om du kan møte på bakterier på slike steder, trenger du selvsagt ikke å unngå treningssentrene til evig tid. Det er enkle måter å unngå smitte på, og det gjør du blant annet ved å vaske hendene dine før og etter trening. Enkelt og greit.

  Du bør også rengjøre apparatene før du bruker dem og etterpå. Dette kan gjøres ved hjelp av et håndkle og håndsprit. Usikker på hvordan du bør oppføre deg? Her er 10 uskrevne regler på treningsstudioet.

  Vask drikkeflasken din så ofte som mulig og ikke del den med noen andre.

  Er du syk? Bli hjemme og unngå at bakteriene løper løpsk på treningsstudio. Det er det nemlig svært liten behov for.

  Ellers er det viktig å dusje rett etter trening, og unngå å ta deg selv i ansiktet mens du trener.

  Denne er verre enn et offentlig toalett! Hvor rein er din?

  Sminker du deg syk?

  Det er ikke bare på treningssenteret du møter bakterier. Visste du at gammel sminke kan gjøre deg syk? Klikk her og se hvor lang holdbarhetstid sminken din har. Du gjør altså lurt i å rydde opp i sminken din en gang i året.

  KK.no har tidligere skrevet om hvordan du holder sminken din ren. I denne artikkelen får du gode tips som gjør sminken din bakteriefri!

  Du bør også være obs på at enkelte drikkefontener og vanndispensere ofte kan være stappfulle av skjulte bakteriebomber. Faktisk er det så ille at du kan like gjerne drikke fra toalettet.

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer