Rouge

Her skal du legge rougen

Plasseringen avhenger av ansiktsformen din.

MER VÅKEN? Du kommer langt med maskara, rouge og lipgloss! Foto: Image Source
MER VÅKEN? Du kommer langt med maskara, rouge og lipgloss! Foto: Image Source Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rouge er et av de mest magiske sminkeproduktene. Det er perfekt for å få deg fra gusten og grå til sunn og frisk, og det kan faktisk få deg til å se yngre ut

Om du har vintertørr hud, kan en kremrouge være løsningen for deg. Den vil gi deg ekstra glød og liv i ansiktet, samtidig som den er veldig lett å påføre. 

Hvor du legger rougen har også mye å si. Du kan nemlig sminke ansiktet både fyldigere og smalere, framheve kinnbeina eller gjøre harde trekk mykere.

Plasseringen avhenger av ansiktsformen din, så først må du identifisere den.

LES OGSÅ: Livredning for gusten vinterhud 

FIRKANTET FJES: Olivia Wilde Foto: Xavier Collin/Celebrity Monitor/ All Over Press
FIRKANTET FJES: Olivia Wilde Foto: Xavier Collin/Celebrity Monitor/ All Over Press Vis mer

Firkantet fjes

Om du har et mer firkantet fjes – som for eksempel Olivia Wilde, Gwyneth Paltrow eller Nicole Richie – anbefales det å påføre rougen midt på kinnet i en sirkulær bevegelse. En slik rund og myk påføring av rougen myker opp harde trekk og trekker oppmerksomheten mot den rundeste delen av ansiktet ditt, skriver Byrdie.com.

LES OGSÅ: Slik legger du rouge riktig

DIAMANTFORMET FJES: Audrey Tautou Foto: REX/David Fisher/All Over Press
DIAMANTFORMET FJES: Audrey Tautou Foto: REX/David Fisher/All Over Press Vis mer

Diamantformet fjes

For deg med diamantformet fjes, er det fordelaktig å trekke oppmerksomheten mot den nederste halvdelen av ansiktet. Legg rougen på toppen av kinnbeina og dus fargen ut mot ørene. Dette vil gi kinnbeina dine et nydelig løft. Se på kjendiser som Ashley Greene, Audrey Tautou og Elizabeth Hurley. 

LES OGSÅ: Finn riktig rouge til din hudtype 

LANGT FJES: Sarah Jessica Parker. Foto: All Over Press
LANGT FJES: Sarah Jessica Parker. Foto: All Over Press Vis mer

Langt fjes

Det finnes noen triks for å bryte opp lange, smale ansikter. Pannelugg er et, rouge et annet. For å bruke rouge til dette, bør du legge den horisontalt, noe som får ansiktet ditt til å se bredere ut. Du kan enten påføre rougen fra kinneplet, altså der kinnet stikker mest ut når du smiler, til ørene. Eller du kan starte på toppen av kinnbeina og duse ut mot tinningen. Joan Smalls, Sarah Jessica Parker og Liv Tyler er alle kvinner med lange fjes. 

LES OGSÅ: Smink deg til et smalere fjes

HJERTEFORMET FJES: Reese Witherspoon Foto: Splash News/ All Over Press
HJERTEFORMET FJES: Reese Witherspoon Foto: Splash News/ All Over Press Vis mer

Hjerteformet fjes

Om du, som for eksempel Reese Witherspoon, Cara Delevingne, Kourtney Kardashian eller Rachel Bilson, har et hjerteformet fjes, bør du bruke rougen litt mer som en konturering, altså slik du kan bruke solpudder eller et annet mørkt pudder til å gi ansiktet en tydeligere form og framheve kinnbeina. Legg den langs undersiden av kinnbeina for å framheve disse og gi balanse til et kraftigere kjeveparti.

LES OGSÅ: Slik legger du perfekt rouge

RUNDT FJES: Ginnifer Goodwin Foto: All Over Press
RUNDT FJES: Ginnifer Goodwin Foto: All Over Press Vis mer

Rundt fjes

Kjenner du deg bedre igjen i ansiktene til for eksempel Ginnifer Goodwin, Kirsten Dunst eller Lily Collins, har du nok et rundt fjes. For å gi et rundere ansikt mer definerte former, kan du prøve å suge inn kinnene for å se hvor kinnbeina sitter og så legge rougen rett under kinnbeina. Hvis du vil unngå å gjøre ansiktet enda rundere, bør du droppe å legge rouge der kinnet er som rundest når du smiler. 

LES OGSÅ: Bli supermodellsexy på 1-2-3

OVALT FJES:  Kate Hudson Foto: All Over Press
OVALT FJES: Kate Hudson Foto: All Over Press Vis mer

Ovalt fjes

Du med ovalt fjes bør legge rougen hovedsakelig på toppen av kinnbeina og duse den forsiktig oppover og bakover mot ørene. Slik får du perfekt definerte kinnbein. Se bare på Jessica Alba, Beyoncé, Eva mendes og Kate Hudson.

LES OGSÅ: Trikset som gjør deg enda vakrere

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer