Prinsesse Märtha Louise

Her trollbinder Märtha 1000 kvinner

Prinsessen grep tak i hjerterota på alle i salen under KK-dagen 2010. Sjekk hvordan.

998 kvinner (og to menn) deltok på KK-dagen 2010. I tillegg til prinsesse Märtha holdt også den svenske coachen Mia Törnblom, eventyrer Cecilie Skog og Grand Prix-guru Per Sundnes foredrag. Foto: Per Ervland
998 kvinner (og to menn) deltok på KK-dagen 2010. I tillegg til prinsesse Märtha holdt også den svenske coachen Mia Törnblom, eventyrer Cecilie Skog og Grand Prix-guru Per Sundnes foredrag. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Märtha Louise var sist ute blant et stjerneknippe med foredragsholdere på KKs nye storarrangement KK-dagen 2010 fredag 12. mars. Hun ble introdusert av konferansier Thomas Giertsen, som ba alle deltakerne om å «samle auraen sin» før prinsessen kom på scenen foran 998 kvinner og to menn.

En liten kjolekrise

Prinsessen sa hun hadde litt prestasjonsangst foran så mange trendbevisste kvinner og derfor hadde kledd seg for anledningen. Antrekket var sexy stiletter og lårkort kjole. Den mønstete kjolen med strassdetaljer var så kort at hun ikke våget å bøye seg ned på scenen, derfor måtte hun få assistanse av Giertsen for å få plassert stikkordarket på gulvet.

Les også: Engel funnet i journalists aura

Prinsessen begynner foredraget sitt med å klarlegge noen enkle premisser.

En prinsesse utenom det vanlige

- Når det gjelder det fysiske, er vi alle enige. Vi ser alle det ytre - klærne vi har på oss, stolen vi sitter i og den vi sitter ved siden av. Vi er alle enige om at «vi er her». Men vi har også en energi-del. I likhet med andre fysiske ting, kan atomer måles og veies, men de har i tillegg en frekvens som kan måles.

Ifølge prinsesse Märtha Louise er atomer derfor både noe fysisk og energi.

- Det er lett for oss å si at den fysiske verden finnes, men energidelen av den er ikke like til stede i bevisstheten vår.

- Jeg skjønte at andre ikke oppfattet det samme

Da prinsessen vokste opp trodde hun at alle var som henne.

Les også: 30 spørsmål du bør stille deg

- Jeg merket for eksempel at folk var lei seg selv om de smilte, men etter hvert skjønte jeg at de andre ikke oppfattet det samme som meg.

Da Märtha var 14-15 år, begynte hun derfor å forsøke å passe inn i A4-formen, som hun kaller det, men den andre delen av henne var så sterk at den etter hvert kom fram igjen likevel. Det var hennes store menneskeglede som førte til at Märtha utdannet seg til fysioterapeut. Etter hvert tok hun også flere kurs i rosenterapi, som er en behandlingsform som skal fremme muskelavslapning og følelsesmessig frigjøring. Det var der hun møtte Ari Behns mor Marianne.

- Som å være i en godteributikk

Det var på et kurs i reading hun møtte Elisabeth Samnøy, som hun har startet engleskolen og har skrevet bok sammen med. De snakket ikke mye sammen under selve kurset, men i etterkant fant de ut at de begge hadde en felles plattform og ønsket å starte en skole.

Les også: 23 supertips for kvinner

Som mange husker, ble det mye oppstyr da engleskolen ble startet opp, men det betydde ifølge prinsessen ingenting.

- For meg er dette riktig; det er som å være i en godteributikk hver dag. Sånn er det når man tør å følge hjertet sitt.

- Det er dette som er viktig

Prinsesse Märtha Louise forteller at det finnes mange måter å ta avgjørelser på.

- Det finnes logiske avgjørelser, som vi tar basert på informasjon fra andre. Da glemmer vi vår egen måte å tenke på - i stedet for å lytte til det som er der inne og ta avgjørelsen derfra. Hjertet vårt er på flere måter det mest sentrale i kroppen vår. Det pumper blod, og vi kan kjenne hjerteslagene, men det er også her essensen av oss sitter energetisk. For noen kan dette komme i form av ord, lyder eller toner, mens andre ser farger, lys eller bilder. Noen kjenner det, mens atter andre bare vet.

Les også: Kvinnehjerter er annerledes

Prinsessen geleider så deltakerne på KK-dagen gjennom den første av til sammen tre meditasjonsøvelser, der alle får trene på å kjenne etter og bli bevisst på hjerteslagene sine.

- Hjerteslagene dine er informasjon til deg selv om deg selv - uansett hvordan du opplever dem.

Prinsesse Märtha Louise forteller at mange av oss tror at vi er i kontakt med hjertet vårt, men sannheten er at vi som regel bare kjenner det når vi er redde, når vi er forelsket, når vi trener - eller når viblir syke og for eksempel får et hjerteinfarkt.

Les også: Derfor bør du forelske deg

- Det er rart at vi ikke tenker mer på det, siden det er så verdifullt, sier hun.

- Gi til deg selv først

Ifølge prinsessen har vi alle vår unike fargepalett.

- Hvis du tar av andres farger, det vil si at du drar penselen din over alle de andres farger i tillegg til dine egne, ender du opp med en grumsete farge. Det er derfor viktig å bli bevisst på at du har dine farger, og at du kan lære noe av andres farger. På den måten kan vi lage et vakkert bilde sammen - i stedet for en eneste stor smørje.

Prinsessen tror at mange tenker for mye på andre og derfor glemmer seg selv.

- Da er det lett å møte veggen. Du bør derfor gi til deg selv først - selv hjertet gir blod til seg selv først, ellers dør det. Hvis du setter deg selv først blir du ikke så sliten, og du har overskudd til å gi til enda flere. Det er med andre ord det helt motsatte av å være egoistisk.

Les også: Tolk drømmene dine selv

- Bli klar over dine egne farger

Nå blir alle deltakerne tatt med på en ny øvelse, der de får beskjed om å gå inn i et rom i hjertet sitt, og geleide ut eventuelle mennesker som måtte være der.

- Vi lar nemlig ofte andre mennesker få komme inn og styre livene våre. Det er derfor viktig å få disse ut, for å bli klar over våre egne farger, sier Märtha.

- De andre hindrer deg i å være deg, så når du lar dem gå kan du endelig begynne å lytte til hjertet ditt. Da får man en annen glede inn i livet.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer