VI KYSSER MEST: Nordmenn har kysset i gjennomsnitt 29 personer i løpet av livet. Det er flere enn både franskmenn og italienere! Foto: gpointstudio - Fotolia
VI KYSSER MEST: Nordmenn har kysset i gjennomsnitt 29 personer i løpet av livet. Det er flere enn både franskmenn og italienere! Foto: gpointstudio - Fotolia Vis mer

Kyss

Her troner nordmenn øverst

Du trodde kanskje det var franskmenn eller italienere? Neida.

Hva er vel bedre enn et skikkelig kyss? Det er både intimt, lidenskapelig og hyggelig. 

I dag er det faktisk den internasjonale kyssedagen, noe som er en ekstra god unnskyldning til å bruke litt tid på favorittaktiviteten vår. 

Ja, for det viser seg nemlig at det er blant tingene vi nordmenn virkelig elsker å gjøre. 

- At nordmenn troner på kyssetoppen er kanskje litt overraskende. Man skulle tro at franskmenn eller italienere var hakket over på listen, men jeg synes absolutt at dette er en positiv ting, for et kyss er en fantastisk måte å vise at man liker noen litt ekstra godt, sier Anna Bofeldt i Match.com.

LES OGSÅ: Klar for å date igjen etter bruddet?

Nordmenn troner øverst

I undersøkelsen, som er utført at TNS på oppdrag av Match.com, kommer det frem at single personer i Europa i gjennomsnitt har kysset 21 stykker i løpet av livet.

Det ser imidlertid ut til at nordmenn er litt mer glad i å kysse enn dette. Norske single har i gjennomsnitt kysset 29 personer i løpet av livet. 

Undersøkelsen ble utført i desember 2013, der 11.000 single mellom 16 og 65 år i åtte europeiske land deltok - Norge, Sverige, Frankrike, Tyskland, Storbritannia, Nederland, Italia og Spania. 1000 av dem nordmenn.

Svenskene, franskmennene og italienerne har henholdsvis kysset 27, 18 og 16 mennesker i løpet av livet. 

LES OGSÅ: Slik bruker du sterk farge på leppene

Disse er mest aktive

Men, hvem er det egentlig som er så ivrig på kyssingen?

En tidligere undersøkelse viser at det er de med høyest utdannelse og lønn som kysser mest. Dette kom frem i en undersøkelse for RFSU og Carmex Lip Balm i 2012, der de kartla kyssevanene til 1040 nordmenn fra 16 til 93 år.

Blant disse er det de med doktorgrad som kysser aller mest. Nesten én av tre med doktorgrad kysser mange ganger om dagen.

Det viser seg også at desto flere vi har kysset, jo høyere selvtillit har vi. 

DEL PÅ INITIATIVET: Både kvinner og menn ser helst at det første kysset skal innledes av begge to. Foto: Image Source
DEL PÅ INITIATIVET: Både kvinner og menn ser helst at det første kysset skal innledes av begge to. Foto: Image Source Vis mer

Ta initiativ til kysset selv!

Samtidig som at nordmenn trapper opp sine kyssevaner, blir de også stadig mer ivrig på nettdating. Det er faktisk blitt den vanligste måten å treffe en partner på her til lands - til og med mer vanlig enn via venner og på byen.

Kan kysseinteressen komme av at vi er blitt tøffere? Eller at det er lettere å komme i kontakt med de som er kysseverdige?

Ikke godt i si, men tall fra samme studie viser at du gjerne må ta initiativ til kyssing selv!

Blant både menn og kvinner var det flest som mente at begge to skal ta første steg når det kommer til det første kysset. Bare 2 prosent mente at den som hadde arrangert daten skulle ta initiativet. 

I dag er det altså ingenting som står i veien for å sette på en film du egentlig ikke har noen interesse av å se, for så å bruke tiden på litt klining i sofaen. Ikke bare gir det oss bedre selvtillit, vi blir gladere også! 

LES OGSÅ: Derfor sovner han etter sex

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: