Hertuginne Kate

Hertuginne Kate (33) viser seg nesten aldri offentlig lenger

Nekter å bli den «nye Diana», men nå har dronning Elizabeth tatt grep.

HERTUGINNE KATE: Siden dette bildet ble tatt for tre uker siden, har ikke Kate vist seg offentlig.  Foto: Polaris
HERTUGINNE KATE: Siden dette bildet ble tatt for tre uker siden, har ikke Kate vist seg offentlig. Foto: Polaris Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Etter at hertuginne Kate (33) først fikk prins George for to år siden og så prinsesse Charlotte for fire måneder siden, har hun deltatt på stadig færre representasjonsoppdrag.

Tobarnsmoren tilbringer det meste av tiden sin på herregården Anmer Hall på Sandringham i Nordfolk sammen med barna, og nå skriver britiske medier at enkelte omdømmeeksperter mener hertuginne Kate bør vise seg offentlig oftere.

Foruten noen få offisielle oppdrag, har 33-åringen, ifølge avisen Daily Mail, knapt deltatt på noen sosiale tilstelninger de siste to årene.

LES OGSÅ: 18 år siden Diana døde

Ville ikke bli «den nye Diana»

Da Kate gikk fra å være kjæreste med prins William til å bli hertuginne av Cambridge, skal «The Middleton Rules» ha blitt innført. Dette skal være årsaken til at Kate så sjelden har vist seg offentlig de siste årene.

SISTE OPPTREDEN: Hertuginne Kate og prins William gjestet South Hampshire 12. august. Foto: SipaUSA
SISTE OPPTREDEN: Hertuginne Kate og prins William gjestet South Hampshire 12. august. Foto: SipaUSA Vis mer

Ifølge Daily Mail sørget prins William, i samarbeid med Kates far, for at Kate skulle få litt «armslag», og ikke bli «sugd» rett inn i den kongelige sfæren.

Frykten var at Kate skulle ende opp som prinsesse Diana, som ble jaktet på av fotografer døgnet rundt. For å forhindre dette, ble det bestemt at hertuginne Kate skulle vernes mest mulig i en overgangsfase, og slippe mange offentlige representasjonsoppgaver.

Tanken var at Kate skulle få tid til å gjøre «normale» ting, men nå mener enkelte at «The Middleton Rules» har blitt en «sovepute» for Kate.

Etter at prins George ble født fikk hertugparet herregården Anmer Hall i gave av dronningen. Den ligger like ved Sandringham, hvor dronningen ofte tilbringer helger og ferier.

Anmer Hall var også ment som en fritidsbolig for hertugparet, men nå har Kate og William flyttet permanent fra den nyoppussede luksusleiligheten i Kensington Palace til herregården på landet, og planlegger å oppfostre barna på landet, langt unna storbyens mange nysgjerrige blikk.

Blant de få som har kontakt med Kate og barna er hennes mor, Carole Middleton, som skal ha flyttet inn hos datteren for å avlaste henne, har Se og Hør tidligere skrevet. 

LES OGSÅ: Se prinsesse Sofias stilforandring

Meldte nytt avbud

Nylig kunne også Daily Mail melde at Kate i siste liten meldte avbud til et stort sosietetsbryllup i England, hvor flere av hun og Williams venner sto på gjestelisten.

På svært kort varsel steppet søsteren Pippa Middleton inn, og ankom bryllupet sammen med prins William, noe som vakte store overskrifter i England.

Før Kate og William forlovet seg, deltok paret i en rekke bryllup, men siden den gang har det blitt færre og færre for hvert år. Som regel har prins William måttet dra alene.

Neste uke er imidlertid Kate nødt til å forlate herregården, for å besøke dronning Elizabeth på slottet Balmoral i Skottland.

LES OGSÅ: Sjekk Mette-Marits trendy tilbehør

DÅPEN: Etter den private dåpen av prinsesse Charlotte 5. juli, dro hertugparet på en lukket lunsj hos dronningen. Her tok superfotografen Mario Testino bilder av familien, som ble gjort tilgjengelige for pressen noen dager senere. Foto: Epa
DÅPEN: Etter den private dåpen av prinsesse Charlotte 5. juli, dro hertugparet på en lukket lunsj hos dronningen. Her tok superfotografen Mario Testino bilder av familien, som ble gjort tilgjengelige for pressen noen dager senere. Foto: Epa Vis mer

Håper å se Kate

ANMER HALL: Her tilbringer Kate det meste av tiden. Foto: All Over Press
ANMER HALL: Her tilbringer Kate det meste av tiden. Foto: All Over Press Vis mer

9. september passerer nemlig dronning Elizabeth dronning Victoria rekord, og blir Englands lengstsittende monark.

Dronning Elizabeth har regjert helt siden 6. februar 1952.

Den nå 89 år gamle dronning Elizabeth var bare 26 år da hun overtok tronen. Dette skal feires med en storslått privat middag, og Kate skal ha fått beskjed om å innfinne seg.

Nå håper britene også at det vil komme nye bilder av Kate.

Hertuginnen har ikke vist seg offentlig på tre uker, da hun gjorde en kort opptreden i South Hampshire på Land Rover BAR sammen med ektemannen William.

Denne saken er laget i samarbeid med Se og Hør kongereportere. Se og Hør er også eid av Aller Media. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer