5 dl vann
2 bokser hermetiske tomater
1 lite glass tomatpuré
2 røde chili
2 fedd hvitløk
2-3 sjalottløk eller en halv løk
1 kyllingfond-terning
Litt hvetemel
Salt og pepper
Evt. makaroni og hardkokte egg
Fersk basilikum til pynt
Finhakk løken og hvitløken (hvitløk bør finhakkes, ikke kjøres gjennom hvitløkspresse). Surr løkene i et par spiseskjeer olje eller margarin. Tilsett 1 spiseskje hvetemel og rør med en visp til du får en glatt masse. Grovhakk chilien og kjør den i foodprosessor sammen med tomatene og ca 5 spiseskjeer tomatpuré. Hell vannet over løk/mel-blandingen, tilsett fondterningen og tomat/chili-blandingen. La dte koke i noen få minutter, smak til med salt og pepper. Vil du ha enda litt mer «spark» i suppen, kan du tilsette litt cayennepepper. Fersk basilikum er fint å ha på toppen.
Vil du tilsette makaroni, koker du denne for seg og heller den over i suppen når den er ferdig. Kokte egg i båter gir mer mat i suppen. Spises sammen med grovt brød.
Andre suppealternativer: