Guide

Hjemmespa for håret

Gjør det selv. Her er tipsene for et vellykket hårspa i heimen.

Publisert
Sist oppdatert

Produktforslag

Kérastase Aminexil GL er en hodebunnsbehandling som skal øke hårtettheten og gi deg sunnere hår. Påføres i hodebunnen etter hårvask og skal ikke skylles ut (kr 340/10 x 6 ml).

Norma Control fra L’Oréal Professionnel er en rensende sjampo som normaliserer hodebunnen (kr 165/250 ml).

Redken Clear Moisture er en dyptpleiende kur som tilfører masse fuktighet uten å tynge håret (kr 355/250 ml).Et hjemme-hårspa trenger verken være dyrt eller spesielt tidkrevende. Du kommer langt med en liten time.

 • Se stor bildespesial med høsthåret her.
 • 1. Start med en hodebunnsmassasje. Det er sunt for hår og hodebunn, og virker avslappende samtidig som det får i gang blodsirkulasjonen.
 • Sett deg lett framoverbøyd med beina litt fra hverandre og albuene på knærne. Bruk fingertuppene, men ikke neglene når du masserer.
 • Masser i tørt hår og bruk lett krøkede fingertupper med svikt. Kunsten er å få selve skalpen til å flytte på seg under massasjen, slik at sirkulasjonen kommer ordentlig i gang.
 • Massasjen skal være lydløs. Hvis det gnikker og gnisser betyr det at fingrene dine bare flytter seg rundt uten å massere ordentlig.
 • Hold på minst fem minutter, til du kjenner at det blir ordentlig varmt i hodebunnen.2. Vask håret ordentlig, gjerne med en rensesjampo, slik at du får bort alle resterav gammel styling og annet smuss. Tørk håret lett med et håndkle.3. Finn en god hårkur som passer til ditt behov, og fordel den i hele håret. Forvarm et håndkle, for eksempel i tørketrommelen eller på varmekablene på badegulvet, slik at du kan surre et varmt håndkle rundt hodet mens kuren virker i 10–15 minutter. Har du tid og mulighet, kan du legge deg ned et sted og høre på deilig, beroligende musikk mens kuren virker. Skyll håret godt og la det lufttørke uten noen stylingprodukter.LES OGSÅ:Hårakutten - gode rådBlond og blondere - guide til blekingHårbånd på motenHelges ekspertspalte for hud, hår & makeup

 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer