Helse & Livsstil

Hodepine koster samfunnet millioner

Din hodepine koster samfunnet dyrt, fastslår danske forskere.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
- Migrene og spenningshodepine forekommer mye oftere hos folk i 40-åra. da er de ofte på sitt mest produktive, og dermed får dette store sosio-økonomiske følger, sier Gabrielle Vinding ved Hodepinesenteret på universitetet i København i en pressemelding.Ifølge Vinding koster hodepine samfunnet 73 Euro per innbygger hvert eneste år i Danmark. Åtte av 10 deltakere i en studie foretatt ved universitetet sa at de følte seg mye mindre effektive på jobben når de hadde vondt i hodet. hele 91 prosent sa også at de var plaget av hodepine på daglig basis. Undersøkelsen er publisert i mars-utgaven av tidsskriftet Cephalagia. - Tidligere studier har vist at opptil 37 prosent av den danske befolkningen har spenningshodepine flere ganger i måneden. 10 prosent har hodepine hver uke, og opptil 3 prosent har kronisk hodepine i mer enn 15 dager hver måned, sier Vinding.55 mennesker mellom 20 og 78 år deltok i studien. Alle var nye pasienter ved hodepinesenteret. Mediantallet for jobb-fravær forsårsaket av hodepine blant studiedeltakerne var 12 dager i året. Omlag én av fem hadde vært borte fra jobben i mer enn 60 dager på grunn av hodepine. 29 prosent av deltakerne hadde også byttet jobb på grunn av hodepine-plagene, og 40 prosent sa at plagene var til hinder for dem karrieremessig.- Selv om befolkningen generelt vil få andre resultater enn våre pasienter, indikerer tallene at hodepine kan ha kraftig påvirkning på arbeidsmiljøet, sier Vinding.LES OGSÅ:
 • Ta testen: Hvor stresset er du?
 • 10 øvelser som myker opp: Myk på 5 minutter
 • Eksperten svarer: Slik stresser du ned
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer