Bryster

Hold brystene dine unge

Dette har størst innvirkning på aldringsprosessen.

BRYSTER: Huden rundt kløften vår er et av områdene hvor alderen synes først, og derfor er det viktig å pleie den jevnlig om du vil beholde de unge brystene dine.  Foto: gstockstudio - Fotolia
BRYSTER: Huden rundt kløften vår er et av områdene hvor alderen synes først, og derfor er det viktig å pleie den jevnlig om du vil beholde de unge brystene dine. Foto: gstockstudio - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hudaldring skyldes hovedsakelig ytre påvirkninger som sol og forurensning, og de fleste av oss er derfor svært nøye med de daglige hudpleierutinene. Og det spesielt i ansiktet.

Men saken er at det ikke bare er ansiktshuden som utsettes for skade. Faktisk er huden rundt kløften vår (altså brystet) et av områdene hvor alderen synes først, og derfor kan det være lurt å sette av litt ekstra tid til å pleie akkurat denne delen av kroppen.

LES OGSÅ: Brystene merker aldringstegnene først

Bruk solkrem

Trine Sundene Marthinsen, som jobber hos Skintific, forteller til KK.no at solen kan gjøre mye skade på huden og fremskynder aldringsprosessen.

Derfor er det ekstremt viktig å smøre seg godt med solkrem på både halsen og brystet.

- Nå som våren og sommeren nærmer seg, og brystet eksponeres mer for UV-stråler, er det utrolig viktig at du er nøye med bruken av beskyttende produkter også her.

- Huden på halsen og brystet har mindre talgproduksjon og er tynnere og mer utsatt enn andre steder, derfor er det viktig å hindre UV-skade og tidlige tegn til aldring, som fine linjer, rynker og pigmenteringsflekker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer