Bryster

Hold brystene dine unge

Dette har størst innvirkning på aldringsprosessen.

BRYSTER: Huden rundt kløften vår er et av områdene hvor alderen synes først, og derfor er det viktig å pleie den jevnlig om du vil beholde de unge brystene dine.  Foto: gstockstudio - Fotolia
BRYSTER: Huden rundt kløften vår er et av områdene hvor alderen synes først, og derfor er det viktig å pleie den jevnlig om du vil beholde de unge brystene dine. Foto: gstockstudio - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hudaldring skyldes hovedsakelig ytre påvirkninger som sol og forurensning, og de fleste av oss er derfor svært nøye med de daglige hudpleierutinene. Og det spesielt i ansiktet.

Men saken er at det ikke bare er ansiktshuden som utsettes for skade. Faktisk er huden rundt kløften vår (altså brystet) et av områdene hvor alderen synes først, og derfor kan det være lurt å sette av litt ekstra tid til å pleie akkurat denne delen av kroppen.

LES OGSÅ: Brystene merker aldringstegnene først

Bruk solkrem

Trine Sundene Marthinsen, som jobber hos Skintific, forteller til KK.no at solen kan gjøre mye skade på huden og fremskynder aldringsprosessen.

Derfor er det ekstremt viktig å smøre seg godt med solkrem på både halsen og brystet.

- Nå som våren og sommeren nærmer seg, og brystet eksponeres mer for UV-stråler, er det utrolig viktig at du er nøye med bruken av beskyttende produkter også her.

- Huden på halsen og brystet har mindre talgproduksjon og er tynnere og mer utsatt enn andre steder, derfor er det viktig å hindre UV-skade og tidlige tegn til aldring, som fine linjer, rynker og pigmenteringsflekker.

IKKE GLEM HALSEN OG BRYSTET: UV-eksponering uten beskyttelse er en avfaktorene som fremskynder aldringsprosessen på halsen og brystet. Derfor er det viktig å ikke glemme å smøre seg her.  Foto: amanaimages - Fotolia
IKKE GLEM HALSEN OG BRYSTET: UV-eksponering uten beskyttelse er en avfaktorene som fremskynder aldringsprosessen på halsen og brystet. Derfor er det viktig å ikke glemme å smøre seg her. Foto: amanaimages - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Bruk én håndfull solkrem til én kropp

Gi huden nok fuktighet

En annen faktor som spiller en stor rolle for brystets aldringstegn er om du er flink til å rense og tilføre huden nok fuktighet.

- Mange glemmer halsen og brystet i hudpleierutinen sin, noe som resulterer i at huden på disse områdene ikke får det som trengs av fuktighet, beskyttelse og pleie.

- Det er viktig å huske på å rense, fjerne døde hudceller (eksfoliere) og gi fukt til både ansiktet, halsen og brystet. Får ikke huden på brystet nok fuktighet vil den kunne oppleves som stram og det vil dannes fine linjer.

Når du skal fjerne døde hudceller på brystet er det viktig at du bruker en eksfoliant som ikke er for grovkornet, da huden på brystet som sagt er veldig tynn.

- Ved å eksfoliere og fjerne døde hudceller vil huden få mer glød og jevnere struktur i tillegg til at andre produkter absorberes bedre.

Dersom du ønsker å holde huden på brystet ung og fin så lenge som mulig, mener Marthinsen du bør bruke solbeskyttende produkter og forlenge bruken av hudpleieprodukter fra ansikt og ned til hals og bryst.

- Du kan også bruke en egen bodylotion med masse fuktighet og UVA og UVB-beskyttelse. Dersom brystet ditt blir brent, eller føles varmt og rødt, bør du i tillegg pleie og behandle huden med en After Sun - som for eksempel inneholder kamille og lavendel. Dette virker beroligende og kjølende.

RIKTIG BH: brystene våre utsettes daglig for strekk på grunn av brystenes tyngde. Derfor er det viktig å bruke en BH som gir nok støtte og som sitter ordentlig. Foto: Thinkstock
RIKTIG BH: brystene våre utsettes daglig for strekk på grunn av brystenes tyngde. Derfor er det viktig å bruke en BH som gir nok støtte og som sitter ordentlig. Foto: Thinkstock Vis mer

LES OGSÅ: Hvilken sports-bh bør du velge?

Bruk riktig BH-størrelse

Huden over brystene våre utsettes daglig for strekk på grunn av brystenes tyngde, noe som resulterer i at huden gradvis strekkes ut.

Derfor er det viktig at du finner en BH som sitter riktig og gir god støtte til brystene dine. Mange bruker nemlig for bred vidde i midjen og for lite kopp, noe som utsetter brystene for strekk.

- God støtte fra BH er viktig for å unngå dette, men det er mye som kan gjøres med god hudpleie for å bevare denne hudens spenst og styrke. En bodylotion med glykolsyre vil kunne styrke bindevevet slik at man motvirker hengebryst, har Kjersti Johansen, som er nordisk fagsjef hos Dermanor, tidligere fortalt til KK.no.

I tillegg til å bruke en BH som sitter riktig, er det også utrolig viktig å bruke en god sport-BH dersom du trener.

Uavhengig av cup-størrelse er det nemlig viktig at puppene dine får god nok støtte og hold når du bedriver fysisk aktivitet, og grunnen til det er at puppene ikke holdes oppe av muskler, men av hud og underliggende vev.

Dermed er de også svært lett påvirkelige av tyngdekraften, og kan fort begynne å henge dersom du ikke bruker riktig BH.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer