Trening

Hold formen på hytteturen

Lader du opp til fjellpåske? Her er tipsene som holder deg i form.

Hold formen på hytteturen
Publisert
Sist oppdatert
En deilig, lat påskeferie på fjellet, med marsipan, påskelam og kakao - blir det bedre enn det? Selv om påsken ikke er så lang at du mister formen fullstendig om du hopper over treningen, kan det være greit å gjøre en liten innsats for at det ikke skal bli tungt å gå tilbake til treningssenteret når ferien er over.

 • Les også: Trening i ferien

 • Selv om senteret er milevis unna, finnes det mange aktiviteter du kan ty til i påskefjellet.

  - Langrenn er min favorittaktivitet! Ikke bare får en trent omtrent alle muskler i kroppen, men en får samtidig frisk luft og en deilig naturopplevelse. sier KK kropps treningsekspert Monica Klungland Torstveit i nettmøte med kk.nos lesere.

  - Langrenn vil kunne bedre kondisjonen, muskelstyrken, balansen, koordinasjonen, humøret, søvnen, immunforsvaret... Vil du fortsatt kun sitte inne og lese bok?, lurer Monica.

 • Se video: Bli fast i fisken med treningsball

 • Slalåmbakken er et yndet sted for mange å tilbringe deler av påskeferien, men for full treningseffekt, bør du variere litt mer.

  - Slalåm er fin trening for underkroppen, spesielt hvis man «tar i litt». Likevel er slalåm en ensidig aktivitetsform og jeg ville ikke satt min lit til at slalåm noen dager i påsken vil kunne sammenlignes med regelmessig og variert trening i treningsstudio, sier Monica, som anbefaler at man kombinerer slalåmen med et par turer på «bortoverski».

 • Se video: tren hele kroppen med strikk

 • Er du ikke skifan, betyr ikke det at påsken trenger å bli fullstendig inaktiv, selv ikke i påskefjellet.

  - Hvis du ikke har tilgang på apparater inne, er mitt beste råd rask gange! Det er mindre belastende enn løping, men absolutt et godt alternativ for å trene kondisjonen. Du må bare være bevisst på å holde et høyt tempo og gå gjerne i ulendt terreng. Et annet alternativ kan være å gå med staver, sier Monica.

  Andre forslag til hytteaktiviteter kan være:
 • Aketur - det er moro å kjøre ned, og god trening å gå opp bakken
 • Bygge snøhule - du forbrenner rundt 480 kalorier i timen ved å måke snø - det er mer enn du forbrenner ved for eksempel rask gange
 • Snøballkrig - leking i snøen er morsomt og akkurat passe anstrengende


 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer