Slankekur

Hold slankekuren din hemmelig

Da er sjansen størst for å lykkes.

TAUSHET ER GULL: Og belønningen kan være en lettere kropp. Foto: Thinkstock
TAUSHET ER GULL: Og belønningen kan være en lettere kropp. Foto: Thinkstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Endelig tar du grep. De ekstra kiloene som har tynget deg skal bort, og du har lagt løpet for hvordan det skal skje.

Du er glad for at du omsider er i gang, og da er det ikke rart om du ønsker å dele det med andre.

Dessverre ser det ut til at dét ikke er veien å gå. Best mulighet for å komme i mål med slankekuren har du om du klarer å holde det hele for deg selv.

LES OGSÅ: Slik får du dietten til å funke

Du får feil belønning

Årsaken til at taushet er gull i slankesammenheng er rett og slett at du mottar masse positiv respons når du forteller andre om din sunnere livsstil.

De gode tilbakemeldingene fungerer som en belønning, og bidrar til at du senker kravene til deg selv under vektreduksjonsperioden.

Det er rosen du mottar som får deg til å føle deg fornøyd, ikke det å gå ned i vekt. Og da er vel hensikten med «slankekuren» borte?

Det er forskere ved universitetet i New York som i studien When Intentions Go Public (ekstern lenke) har påvist sammenhengen mellom sjansen for å lykkes med en slankekur og det å informere andre om kuren. De fleste som er veldig åpne om slankingen sin mislykkes med den.

LES OGSÅ: Slik får du mindre fett og mer muskler

Vær selektiv

Ekspertene råder deg til å være selektiv angående hvem du eventuelt velger å dele slankeplanene med. De som skal få vite om det bør støtte deg utover det å bare si at det er bra du er i gang.

Det aller beste er om du klare å holde munn til du er blitt merkbart slankere og folk gir deg positiv tilbakemelding nettopp av den grunn.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer