Hårspray

Holder du hårsprayen riktig?

Sjansene er store for at du gjør denne vanlige feilen.

IKKE FOR NÆRE: Du bør ikke holde hårsprayen for nære håret når du sprayer. Foto: Astrid Waller
IKKE FOR NÆRE: Du bør ikke holde hårsprayen for nære håret når du sprayer. Foto: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Selvfølgelig har typen hårspray du velger mye å si for resultatet, og du vet helt sikkert at du ikke bør bruke en superkraftig, tung spray om du ønsker et bevegelig og mykt resultat.

Likevel er ikke hårsprayen det eneste som avgjør hvordan resultatet blir.

LES OGSÅ: Finn riktig lugg for deg

En svært vanlig tabbe

Hvordan du holder hårsprayflaska har også mye å si. Særlig avstanden mellom håret og sprayen avgjør om du faktisk gir frisyren hold eller ødelegger den fullstendig.

Og har du tynt, nordisk hår, er du spesielt utsatt.

Å holde flaska for nærme håret når du sprayer, er en av de mest vanlige hårspraytabbene, har Mette Boll Petersen, creative educator hos ghd i Skandinavia, tidligere forklart KK.no.

Dette resulterer rett og slett i flatt hår, og mange av oss har en tendens til å gjøre dette på bare den ene siden av hodet. Altså får vi en skeiv sveis selv når det ikke er meningen.

LES OGSÅ: Se ti år yngre ut med disse frisyretriksene

SKIFT HÅND: Du bør ikke holde hårsprayen i samme hånd når du sprayer begge sider av håret. Skift hånd og hold samme avstand til håret, så unngår du at det blir flatere på den ene siden, sier frisøren. Foto: Per Ervland
SKIFT HÅND: Du bør ikke holde hårsprayen i samme hånd når du sprayer begge sider av håret. Skift hånd og hold samme avstand til håret, så unngår du at det blir flatere på den ene siden, sier frisøren. Foto: Per Ervland Vis mer
HOLD AVSTAND: Hold sprayen på god avstand når du sprayer håret. Da fordeles produktet jevnt i håret og du unngår at volumet du har jobbet inn i håret klapper sammen og forsvinner. Foto: Per Ervland
HOLD AVSTAND: Hold sprayen på god avstand når du sprayer håret. Da fordeles produktet jevnt i håret og du unngår at volumet du har jobbet inn i håret klapper sammen og forsvinner. Foto: Per Ervland Vis mer

Skift hånd, hold avstand

Boll Pettersen demonstrerer hvordan de fleste av oss sprayer håret: Hun holder hårsprayflasken i høyre hånd, sprayer høyre side før hun fører hånden og flasken foran hodet og over mote venstre side.

– Legg merke til avstanden mellom hånden og håret nå, sier hun.

Når hun er fremme på venstre side, er hånden nemlig mye nærmere håret enn den var da hun sprayet på høyre side.

Saken fortsetter under bildet


– Skift hånd når du sprayer, så får du det likt på begge sider, forklarer hun.

– Og hold sprayen på riktig avstand til håret.

Hvis du holder sprayen for nær håret, blir håret vått, og da faller alt volumet du har jobbet inn i håret med føning, retting, krølling og tuppering ut med en gang.

Og for all del: – Ikke spray håret med hårspray før du varmestyler det, tipser hun.

Saken fortsetter under bildet


LES OGSÅ: Aldri mer flatt hår

Vask riktig

Om du får flatt og fett hår veldig raskt etter hårvask, kan det også skyldes at du bruker for mye balsam. Da bør du kutte ned på mengden og bare bruke balsam i lengdene, ikke nærmest hodebunnen.

En god regel er å ta balsam bare der håret henger fritt når du har det i en hestehale.

Dessuten bør du sørge for at du vasker og kurer håret i riktig rekkefølge. I de fleste tilfeller trenger du ikke balsam i det hele tatt når du bruker kur, men dersom du både vil kure og bruke balsam, må du sørge for å følge denne rekkefølgen: sjampo, kur, balsam.

LES OGSÅ: – Håret mitt ser utrolig flatt ut

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer