Dietter

Hollwyood-legendenes elleville dietter

Slik holdt Audrey Hepburn, Marilyn Monroe og Elizabeth Taylor fasongen.

ELLEVILLE DIETTER: Liz Taylor og Marilyn Monroe fulgte noen spesielle dietter. Liz spiste nesten bare mettet fett, mens Marilyn spiste rå egg til frokost.  Foto: All Over Press
ELLEVILLE DIETTER: Liz Taylor og Marilyn Monroe fulgte noen spesielle dietter. Liz spiste nesten bare mettet fett, mens Marilyn spiste rå egg til frokost. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Mange av oss misunner Hollywood-stjernene for deres slanke og vakre ytre.

Men selv om alle vet at det er en sammenheng mellom det du putter i munnen og hvor mye du beveger deg, har vi kvinner (og en del menn) alltid vært på jakt etter en form for «mirakelkur».

Og aller helst vil vi - og stjernene, se endringer med én gang, noe som har ført til en del helsprøe dietter og slankekurer opp gjennom årene.

Og særlig diettene de «gamle» Hollywood-legendene fulgte, var av den elleville sorten, skriver Huffington Post.

LES OGSÅ: Se stjernenes fantastiske forvandling

Liz Taylor - dronningen av mettet fett

Elizabeth Taylor var en av verdens største skuespillerinner, og mange drømte om å se ut som filmlegenden og ha hennes lekre figur.

Kostholdet hennes derimot, var ikke like lekkert. I sine glansdager sverget nemlig «Liz» til en diett bestående av cottage cheese blandet med rømme, biff og smørbrød med peanøttsmør. Frokosten skal kun ha bestått av tørre, ristende brødskiver.

Nå skal det også sies at Liz til tider gikk en del opp og ned i vekt, så store mengder av usunt mettet fett kan nok ha vært noe årsaken.

VEGETERIANER: Audrey Hepburns kosthold bestod av frukt og grønnsaker. Av og til skeiet hun ut med pasta og sjokoladekake. Foto: All Over Press
VEGETERIANER: Audrey Hepburns kosthold bestod av frukt og grønnsaker. Av og til skeiet hun ut med pasta og sjokoladekake. Foto: All Over Press Vis mer

Audrey Hepburn levde kun på karbohydrater

Nydelige Audrey Hepburn skal ha holdt figuren med en fast diett bestående av frukt, grønnsaker, mørk sjokolade og av og til pasta. Hun spiste rett og slett ikke proteiner.

– La oss innse det. En deilig saftig sjokoladekake gjør noe for deg. Det gjør i hvert fall det for meg, skal Audrey ha uttalt.

Hun trodde på en indre skjønnhet og mente det var nøkkelen til et vakkert og velpleid utseende.

Her er Audreys skjønnhetstips:
«For lovely eyes - Seek out the good in people.
For a slim figure - Share your food with the hungry.
For beautiful hair - Let a child run his/her fingers through it once a day.
For poise - Walk with the knowledge that you never walk alone»

Dietten til Audrey er ikke å anbefale da protein er et viktig næringsstoff som kroppen trenger.

Det anbefales at proteininntaket utgjør ti til 20 prosent av energiinntaket ditt. En voksen person trenger dermed en daglig tilførsel på omtrent 0,8 g protein per kilo kroppsvekt. Får du i deg nok proteiner? Sjekk her.

LES OGSÅ: Stjernenes sprø slankemetoder

FIGURNÆRT: Marilyns scenekjoler var pinetrange, og spesialsydde for å følge hennes kurver som pølseskinn. Det var ikke plass til undertøy, noe som gjorde sex appealen hennes enda større. Her en lekker sak hun hadde på seg da hun sang bursdagssangen for president Kennedy i 1962, bare oen måneder før hun døde-. Foto: All Over Press
FIGURNÆRT: Marilyns scenekjoler var pinetrange, og spesialsydde for å følge hennes kurver som pølseskinn. Det var ikke plass til undertøy, noe som gjorde sex appealen hennes enda større. Her en lekker sak hun hadde på seg da hun sang bursdagssangen for president Kennedy i 1962, bare oen måneder før hun døde-. Foto: All Over Press Vis mer

Marilyn Monroe sverget til rå egg

Hollywood-legenden hadde en timeglassfigur og et utseende mange bare kan drømme om. Hun skal ha startet dagen med å spise egg, men ikke på den måten du tenker.En typisk frokost for Marilyn bestod av to rå egg, som ble rørt inn i et glass med oppvarmet melk.

– Jeg er blitt fortalt at mine matvaner er helt bisarre, men jeg synes ikke det, skal skuespilleren ha fortalt til Pageant Magazine i 1952.

LES OGSÅ: Eggeplommer kan være nesten like skadelig som røyking

Elsket gulrøtter

KK.no har tidligere skrevet at Marilyn ofte spiste ovnstekt oksekjøtt, lammekoteletter eller lever til middag I tillegg spiste hun fire-fem rå gulrøtter. Altså ble det lite ferdigmat på Marilyn. Hun likte rene råvarer best.

– Det må være litt kanin i meg, for jeg blir aldri lei av rå gulrøtter, sa hun.

Hennes store svakhet var iskrem med varm sjokoladesaus, noe hun avslørte at hun ofte unnet seg på vei hjem fra dramaklassene sine.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer