En av Hollywoods mest hete helsetrender i år, er sunn, økologisk mat levert på døra. Mammaer som Jennifer Lopez og sverger til leverandøren Fresh Mommy.  Foto: AOP
En av Hollywoods mest hete helsetrender i år, er sunn, økologisk mat levert på døra. Mammaer som Jennifer Lopez og sverger til leverandøren Fresh Mommy. Foto: AOP Vis mer

Helse & Livsstil

Hollywoods 7 heteste helsetrender

Stjernene vil fremdeles ta seg godt ut på den røde løperen, og de higer etter nye treningsmetoder og triks.

Publisert
Slik har kjendisene i Hollywood funnet toppformen i høst, ifølge Aftonbladets Kropp & hälsa.

1. SUP deg pen

Du har kanskje sett bilder av skuespillerne Jennifer Anitston og Kate Hudson, stående på et surfebrett med en åre i hånden? De er ikke eksepsjonelt dårlige surfere, men tilhengere av den nye treningstrenden stående padlesurfing eller SUP, stand up paddlesurfing. Den største forskjellen mellom SUP og vanlig surfing, er at man stoler på padleåren som støtte i stedet for en bølge. Slik kan du "surfe" på stille vann. Når du bruker padleåren som balanse og støtte, får kroppen en fullgod workout der du styrker torsoen og får sterke overarmer og magemuskler.

2. Sunne drinker

Hvordan klarer Hollywoodstjernene å være ute på byen fem dager i uken, uten å gå opp ett gram i vekt? Det gjør de ikke. Derfor ser det ut til at de passer på å drikke drinker med få kalorier, så "rene" som mulig. Den siste trenden i Hollywood er å matche den økologiske dietten med økologisk drikking.
På den populære baren Viceroy i Santa Monica kan man bestille mange økologiske drinker, som en Bloody Mary laget utelukkende på økologisk dyrkede grønnsaker. Og i New York åpnet nylig Gust Organics dørene til verdens første heløkologiske bar, der alle viner og ølsorter møter bransjens økokrav. Men husk på at effekten av for mye alkohol alltid blir den samme.

3. Mager milkshake

Kan man slanke seg med milkshakes? Ja, i alle fall om de er blandet sammen i Hollywood. Milkshakebaren Millions of Milkshakes har den siste tiden blitt et hotspot for kjendiser som Lindsay Lohan, Britney Spears, Lauren Conrad og Miley Cirus. Kjendiskundene er så mange at baren som regel er beleiret av en horde av paparazzifotografer. Men tro ikke at kjendisene kommer for å få seg en kaloribombe med fløteis. Selve konseptet til baren er at man som gjest selv kan lage sin egen milkshake, gjerne på sunne råvarer som frukter og bær og fettfri yoghurt. Du kan jo prøve Lindsay Lohans favorittshake med blåbær, bjørnebær, bringebær og fettfri vaniljeyoghurt, toppet med litt krem og sjokoladestrø.

4. Fresh mommy - stjernemammaenes hemmelig knep

I Hollywood har det lenge vært populært med sunn mat levert på døra, og nå har trenden spredt seg til en ny, voksende målgruppe - kjendismammaene. For å gå ned de 22 kiloene som Jennifer Lopez la på seg unger tvillinggraviditeten, brukte hun cateringfirmaet Fresh Mommy. De leverer ferdiglaget, økologisk mat til blivende og nybakte mammaer. For rundt 900 kroner dagen leveres tre gourmetmåltider på døra. Jessica Alba skal også være en av mammakundene.


5. Sportspole - sexy trening


I fjor slo striptease aerobic gjennom på alvor, men i Hollywood har de selvagt tatt trenden ett steg lenger. Den tidligere Playboy-bunnien Kendra Wilkinson flyttet fra The Playboy Mansion og startet en ny karriere som selger av sportsutstyr. Hennes såkalte "sportspole" er et mobilt treningsredskap som man kan sette opp hvor som helst og danse og trene med. Stangen er til forveksling veldig likt en vanlig strippestang, men i følge Kendra og kjendiser som Teri Hatcher og Carmen Electra er stangen det ultimate redskapet for å oppnå en smidig, sensuell og sexy kropp.
- Jeg har akkurat begynt med poledance-timer, og det burde alle kvinner gjøre. Det er en fantastisk måte å holde seg i form på, og så får man muskler på steder man ikke trodde fantes, sier Kate Hudson.

6. Renselse – det nye detox

Fjorårets store moteord i helsemagasinene var detox. Men allerede nå kan man se hva neste helsetrend blir. Det handler om såkalt "cleansing", renselse. Hollywoodstjernene erkjenner sjelden at de går på diett, men de medgir gjerne at de spiser ”ren” mat, det vil si vegankost sammen med piller og protein-shakes. Gwyneth Paltrow er en av de som hoppet på trenden, og hun skriver følgende på sin hjemmeside Goop:
– Jeg har akkurat avsluttet en tre uker lang renselse, og jeg kan si at den har gitt en fantastisk effekt. Jeg føler meg ren, glad og mye lettere.

7. Fly deg i form med jukari

Glem danseaerobic og solhilsener på yogamatten. Den siste treningstrenden i Hollywood sprer seg som ild i tørt gress. Jukari er navnet på den sirkusliknende treningsformen, der man svinger seg i form på et trapes. Det er Rebook som har tatt frem metoden ved å herme etter Cirque du Soleils akrobatiske trapesnummer. Treningen er på en måte en hybrid mellom showdance og akrobatikk, og på en treningsøkt kan så mange som tolv deltakere trene samtidig. Kjendiser som Molly Sims, Mischa Barton og supermodellen Bar Refaeli er allerede store fans. Jukari finnes foreløpig i London og New York, men det bare et tidsspørsmål før noen i Norge snapper opp ideen.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer