BLI LIKE VAKKER SOM STJERNENE: Vi har fått tipsene fra Jennifer Lawrence' sminkør! Foto: All Over Press
BLI LIKE VAKKER SOM STJERNENE: Vi har fått tipsene fra Jennifer Lawrence' sminkør! Foto: All Over Press Vis mer

Rouge

Hollywoodtrikset du bør kunne

Få sminken til å vare hele kvelden.

Publisert
Sist oppdatert
Du ser det på den røde løperen – alle superstjernene klemmer og nusser på hverandre som om de har kjent hverandre i årevis!

For gutta er ikke det noe problem! De fleste har tatt på seg findressen, godlukt på halsen og litt gel i håret. That’s it!

Langt mer bekymringsfullt er det for damene. De har betalt i dyre dommer for å få den mest ungdommelige huden, det flotteste håret, og ikke minst – den beste sminken som får dem til å se smellvakre ut.

LES OGSÅ: Feil sjampo ka ødelegge hårfargen

<strong>VAKKER:</strong> Gwyneth Paltrow er alltid sminket delikat og nedtonet. Men det betyr ikke at hun ikke har mye sminke på seg!  Foto: All Over Press
VAKKER: Gwyneth Paltrow er alltid sminket delikat og nedtonet. Men det betyr ikke at hun ikke har mye sminke på seg! Foto: All Over Press Vis mer

Godt grunnlag

Så hvordan i all verden holder dette seg likt fint etter all den klemmingen?

KK spurte Elizabeth Ardens globale makeupartist - Rebecca Restrepo, om dette da vi møtte henne i Stockholm nylig. Hun har nemlig sminket mange Hollywoodskuespillere til den røde løper, deriblant Oscar-vinnerne Gwyneth Paltrow and Jennifer Lawrence.

- Når kjendisene forlater sminkestolen er de overlatt til seg selv. Det er viktig for meg at sminken sitter godt på, og derfor er det viktig at jeg kan stole på produktene jeg bruker, sier hun.

Produktene må være av god kvalitet slik at de ikke renner av etter kort tid, men det er også viktig at grunnlaget er i orden.

- Så start alltid med god hudpleie, da trenger man ikke så mye sminke heller for å se fantastisk ut, råder hun.

LES OGSÅ: Lei av å se ufresh ut dagen derpå?

Supertriks med rouge

Den store hemmligheten ligger imidlertid i å legge flere lag med sminke. Det er da sminken holder seg finest lengst.

Guerlains internationale makeupartist - Maxime Poulin, har også sminket mange til den røde løperen, og er helt enig med Restrepo.

Han anbefaler å bruke primer under sminken for en mer holdbar look.

Et annet skjønnhetstips fra Restrepos ligger i hvordan du påfører rouge.

- Legg kremrouge på kinnene først, og topp det med rouge i pudderform! Det blir faktisk ekstra fint når det er litt skimmer i pudderrougen. Kinnene «popper» og du ser ekstra glamorøs ut, røper hun.

Vær nøye med sminkevalget

Ønsker du å holde sminken fin hele kvelden, kan du også bruke vannfast eyeliner.

Du bør i tillegg være nøye med valg av foundation, concealer og highlighter. De skal ikke ligge oppå huden, men trekke seg litt inn i huden slik at de ikke riller seg eller blir knudrete.

Et annet godt tips er å bruke skygger med mye pigmenter i (spør i butikk), de sitter mye bedre på.

Andre gode råd for å få sminken til å sitte lenger, får du i denne saken!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer