Homofili

- Homofili er medfødt

Ny forskning viser interessante funn.

- Homofili er medfødt
Publisert
Sist oppdatert
En omfattende studie viser at homofile menns hjerner ikke er så ulik kvinners, mens lesbiske kvinners hjerne ligner heterofile menns.

 • Homofili på hjernen

 • Forskjeller i hjernen

  Hjernen til en homofil mann ligner den til en heterofil kvinne. Samtidig likner den samme delen av hjernen hos en lesbisk kvinne den til en heterofil mann, ifølge en omfattende studie utført ved avdelingen for hjerneforskning ved Karolinska institutet i Sverige.

  - Det er mye som tyder på at homofili ikke er en seksuell legning vi får, men noe vi er født med, sier forsker og lege Ivanka Savic ved intituttet til nyhetsbyrået Reuters.

  Det skal også være forskjeller i størrelsen på den høyre hjernehalvdelen. Denne skal være større hos lesbiske kvinner og heteroseksuelle menn.

  - Vi vet ikke hvorfor det er slik eller hva det betyr. Vi kan bare konstatere at det er slik i noen deler av hjernen, sier Ivanka Savic til Reuters.

 • Vi drømmer om sex med kvinner

 • Reagerer ulikt på følelser

  Forskerne undersøkte blodflyten i amygdala, som er en mandelformet del av hjernen hvor våre følelsesmessige reaksjoner blir styrt, for å finne ut hvorfor det er slik.

  Det de fant var at denne delen av hjernen så ulik ut fra gruppe til gruppe. Aller tydeligst var koblingsmønsteret hos homofile menn og heterofile kvinner, hvor koblingen var tydeligere til de deler av hjernen som tolker følelser og kroppslige reaksjoner.

  - Det kan gi en forklaring på hvorfor menn og kvinner reagerer ulikt på følelsesmessige stimuli, som for eksempel stress. En tolkning er at vi helt enkelt har ulike forutsetninger, sier Savic.

  Studien, som blir å lese i sin helhet i det amerikanske vitenskapsmagasinet PNAS, konkluderer altså at hjernen til en homoseksuell person minner mye om hjernen til en person av det motsatte kjønn.

  90 personer deltok i studien, som skal være det beste beviset hittil for at det er målbare fysiologiske forskjeller mellom homoseksuelle og heteroseksuelle personer.

  LES OGSÅ:
 • Kvinnene i ditt liv
 • Kan få barn uten menn
 • Ungdom ut av skapet
 • - Homofili er medfødt
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer