Helse & Livsstil

Homofili på hjernen

Er du homofil, fungerer ikke hjernen din helt som hjernen til en heterofil person av samme kjønn.

Publisert
Sist oppdatert
Stereotypiene om homofile er ofte basert på antagelser om at homofile og lesbiske ligner mer på det motsatte kjønn enn heteroseksuelle gjør. Nå viser en stor studie fra Storbritannia at dette kanskje er litt nærmere sannheten enn man skulle tro.

 • Les også: Misseshow for menn

 • Det finnes enkelte oppgaver som menn og kvinner generelt sett takler bedre enn det annet kjønn. For eksempel er menn generelt flinkere enn kvinner til å lese kart, mens kvinner har bedre språkforståelse. I samarbeid med BBC har University of Warwick testet hele 198 000 briter i alderen 20 til 65 år. De fant ut at homofile er flinkere til å utføre de oppgavene deres kjønn normalt er svake i, og også mindre flinke til å utføre de oppgavene deres kjønn normalt er sterke i, heter det i en pressemelding.

 • Les også: Ungdom ut av skapet

 • Ett av eksperimentene i studien gikk ut på mental rotasjon av objekter, som er den evnen hjernen benytter seg av når den skal lese kart - altså en oppgave som menn generelt sett utfører bedre enn kvinner. Etter at eksperimentet var over, kunne forskerne rangere resultatene slik, fra beste til verste:

  1. Heteroseksuelle menn
  2. Biseksuelle menn
  3. Homoseksuelle menn
  4. Homoseksuelle kvinner
  5. Biseksuelle kvinner
  6. Heteroseksuelle kvinner

  I samme studie undersøkte forskerne også hvordan alder påvirker de samme evnene, men her viste det seg at seksuell legning ikke hadde noe å si. Menn mister sine evner raskere enn kvinner, uavhengig av seksuell orientering.

  Les mer om denne undersøkelsen hos BBC.

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer