Reiser

- Homofobi finnes ennå

Norges Håndballforbund vil homofobien til livs.

Publisert
Sist oppdatert
Oslo (NTB): – Vi vil at håndballen skal være en idrett med mangfold og toleranse. Nå tør vi å snakke om det, og vi ønsker å bekjempe homofobien, sier styremedlem i håndballforbundet, May Romundstad til bladet Blikk.Norges Håndballforbund (NHF) inviterer nå sine regionledere til en temakonferanse der seksuell orientering står på skjema.

Fremdeles homofobi

Romundstad har et spesielt ansvar for inkludering og integrering i forbundet. 26. og 27. september har hun ansvaret for temaet Seksuell orientering på forbundets temakonferanse.Hun mener det at mange tenker at det ikke er et problem å være homofil i norsk idrett, gjør det enda viktigere å vise at vi ennå ikke er kommet helt dit.- NHF ønsker å være en åpen og inkluderende idrettsorganisasjon. Vi er store og favner mange, så det er viktig å være synlig på at vi kjemper mot homofobi og for mangfold, sier Romundstad.

Vil inkludere

Romundstad sier det er flere grunner til at temaet tas opp. Idrettstinget, som er idrettens høyeste organ, har vedtatt et idrettspolitisk dokument. Punktet om toleranse og likeverd skal utvikles for å unngå diskriminering, trakassering og hets. – Jeg håper deltakere får en aha-opplevelse, og at de reiser tilbake til sine regioner og jobber for denne saken. Deltakerne skal sitte igjen med en følelse av at vi ikke gjør nok i dag. De skal føle ansvar for å jobbe aktivt for å inkludere homofile i idretten, sier hun. (©NTB)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer